Póker Fórum Archívum > Fix-limit Hold’em > zulusierra fixed limit topikja

hoodyhoo66
Válasz 18orbetter kommentjére
2012. jún. 8. 20:06

@hand: sajna turntől megfagyott a replayer, és nem hajlandó továbbmenni...

Ilyenkor az segit ha kinyomod az egesz mozzilat es ujra inditod. Hogy ez a Mozzilla hibaja-e, vagy a handreplayere, jo kerdes! Kicsit mind a kettoe:) lenyeg: Turn: BB hiv, en emelek, BU dob, BB call. River: Check, Check. Ellenfelunk Q9o-t mutat.

Jol esik olvasni a velemenyed, mert amikor neztem vissza a leosztast, pont egy ilyen erzes tamadt bennem, hmm, jo jatek ...lenne, egy kicsit erosebb kezzel :)

hoodyhoo66
Válasz hoodyhoo66 kommentjére
2012. jún. 12. 18:49

Osszefoglalo FL 0.50/1 PokerStarson

Zulu irok egy osszefoglalog ide, engedelmeddel :)

Egy viszonylag regi almom valt ma valora, sikerult megvernem starson .5/1 es FL SH mezonyt, igy 1/2 Limitre lephetek. Bevallom oszinten kicsit tartok az 1/2-es limittol, bar itt a kollegak azt mondjak nem sok valtozas van. De meg is csak hirtelen fele annyi BB bankrollom lesz mint eddig, egy felig-meddig uj mezonyben.

Mondanek par szot a .5/1-es asztalokrol, aki bele akar vagni mire szamithat itt...
Eleg sok fish talalhato az asztaloknal, lenyegeben tobb mint amire eredetileg gondolna az ember, nem nagyon kell asztalt valtogatni ahhoz, hogy mindig legyen legalabb 2jatekos 40 VPIP folott...
Milyen jatekkal lehet itt nyerni? Igazabol nagyon nagy WP-kre itt nincs szukseg, viszonylag ritkan szukseges bloffolni, leginkabb az eros huzokat es az eros kesz kezeket kell megjatszani abbol fog a legtobb penz jonni, mivel legtobbszor kifizetnek minket rendesen.
Van par rendszeresen jatszo reg, de nem kell toluk felni, nem fogjak elvenni az osszes potot elolunk. Sot van par kifejezetten gyenge reg is. Ugy vettem eszre, igazabol du. 6-7 oratol mar kezd eleg lightos es jatekosokban gazdag mezony lenni. Elofordult hogy delelott jatszottam, akkor se volt nagy hiany a halakbol, szoval ha megfelelo tudas megvan, egesz jo kis jatekkal talalkozhatunk itt.

Jojjenek a szaraz adatok:
Leosztas: 35399 (31 nap)
Nyeremeny: $580.55
BB/100: 1.64
VPIP%: 29.5
PFR%: 22.4
3Bet%: 12.4
WTSD%: 44.0 (sztm ez kicsit magas ekkora VPIPhez, vki comment?)
W$SD%: 53.4
Agg: 2.31
Steal%: 39.8
BB Fold to steal: 52.4 (sztm ez is kicsit magas)
SB Reraise steal: 18.6

Tudataban vagyok, hogy ez nem egy komoly minta, de kesz vagyok a vissza lepesre is szukseg eseten, bar remelem nem lesz :)

csatolok egy graph-t is ...
es hamarosan beszamolok 1/2 es tapasztalatokrol.

zulusierra
Válasz 18orbetter kommentjére
2012. jún. 12. 23:39

Egyetértek a leírtakkal a téttel kapcsolatban.
1/2-n is hasonló a helyzet, persze kicsit erősebb a mezőny de nincs akkora ugrás mint 0.25/0.50 és 0.5/1 között, ha minden igaz akkor a rake is alacsonyabb.
Szóval hajrá! :)
Én belefutottam egy 360 BB-s DS-be a hétvégén, nem mondanám hogy nagyon hiányzott. Persze ennél nagyobbak is benne vannak csak jó lenne ha egyszer 1/2 fölött kapna el egy 50k hand-es Godmode, de ez mindig a visszalépés után jön, kis téteken. :)

Ugyanilyen VPIP/PFR-el játszok, a Steal nálam 46, Fold BB to Steal 44, ezek amik nagyon eltérnek az enyémtől, nem mintha az én statjaim etalonnak számítanának, sőt...
Theobell tanácsára BB-on mindenféle kapcsolódó lapokkal megadok, SB ellen pedig majdnem minden egyszínű lappal, figyelembe véve az ellenfél tipusát.
Idézek :)
"átlagos játékos CO pozíciós nyitása ellen 45%, Button pozíció ellen 35%, Sb ellen pedig 15%-ot dobok el"
A WTSD tényleg kicsit magas, nálam ez 36.
De ez (is) olyan sztem hogy nem kell vele foglalkozni, ha ennyi akkor ennyi.
A jó regek átlagától a tied felfelé az enyém pedig lefelé tér el, hát istenem. :)

hoodyhoo66
Válasz zulusierra kommentjére
2012. jún. 12. 23:54

Koszi a biztatast, le is jatszottam egy 1,5K handes sessiont. Nem alakult tul jol -90 BB. De persze benne van, csak miert mindig az elejen ?:)
Probara teszi a jatek a kitartasomat es az onbizalmamat, de nem adom magam konnyen, holnap meloban tanulok, es este Grind megint...

Viszont akkor latom te se epp konnyu napjaidat eled, kitartas vissza csurog az majd... :)

hoodyhoo66
2012. jún. 19. 10:21

Nem szoktam A9o-val UTG-bol emelni ilyen laza vakra, de ez most igy jott ki, kerdes turnon jol erzem B/F kellett volna? igy hogy megadtam river mar std.
Ellenfel 39/21/1.0/45. 16% PF 3-bet. 350 kez alapjan

Poker Stars $1/$2 Limit Hold'em - 6 players - View hand 1800350

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is UTG with 9 :diamond: A :heart:
Hero raises, 3 folds, SB calls, BB 3-bets, Hero calls, SB calls

Flop: (9 SB) 6 :diamond: 6 :heart: 9 :club: (3 players)
SB checks, BB bets, Hero raises, SB folds, BB calls

Turn: (6.5 BB) 8 :diamond: (2 players)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero calls

River: (10.5 BB) 2 :diamond: (2 players)
BB bets, Hero calls

bocsi valamiert a hand replayer nem ette meg, es ez se tunik tokeletesnek, de valamennyire atlathato.

zulusierra
2012. jún. 19. 10:54

BB elég passzív még így is hogy az 1.0 AF 39 VPIP-hez jön ki.
Ezért nem hinném hogy húzóval c/r-el, azzal jellemzően inkább donkolnak az ilyen játékosok.
Persze előfordulhat de sztem kicsi rá az esély, ez inkább slowplay-nek néz ki, arra tippelek hogy 80-90%-ban overpárja lesz.
Agresszívebb vagy simán csak random blöffölgető eltévedt játékosok ellen sima calldown, de lehet hogy így is az.
Nem mondanám hogy sűrűn dobálom a TP-ket HU, de ezt eldobnám.
Amikor tilten vagyok akkor nem szoktam elengedni ezeket és nem is alakulnak jól az olyan napok. :)

A replayer-nél nálam akkor szokott gond lenni ha egy név nem csak betűkből, számokból áll, hanem jeleket is tartalmaz.
Ilyenkor ezt mindenhol átírom és működik.

UPD: Á, nem tudom...
Mondjuk AKs FD-t el tudok képzelni a PF akció után, + pár % blöff meg wp, lehet hogy nem kellene de akkor is turn-ön B/F-olnám.
Aztán majd megkapjuk hogy mi ez a weaktight játék. :D

hoodyhoo66
2012. jún. 19. 11:50

en is igy gondoltam hogy 80-90%ban OP, de ha bloff akkor 1:9es pot odds turnon pont jo, bar igen.... ha felteteles eselyeket szamoljuk, akkor 2:10 ami meg mar nem jo, viszont overpair ellen van 5out, ami meg ad 10% EQ-t, de az is vekonynak tunik: 1:5 implied pot odds vs ~1:7,5 EQ. Igy akkor jol sejtem hogy ennek 'clear fold'-nak kellet volna lennie turnon. (jol gondolkodok?)

Nezegetem a leosztasaimat, turn river jatekomon van mit csiszolni, nem postolom ezeket, mert igy mar egyertelmunek tunnek a hibak, leginkabb nehezen adom fel a marginalis szitukat heads-up helyzetekben. Az baj neha az ilyenek kifizetodnek, de sanszosan nem elegszer, h plusz EV legyen. Megprobalok kicsit finomitani, es tenyleg lejjebb vinni a WTSD-m. Persze probalom majd mindezt ugy, hogy tenyleg valos 'spot'okat keresve a dobashoz, nem csak azert mert: 'tul magas a WTSD-m'...

zulusierra
2012. jún. 19. 16:07

Igen, én is azért mondtam hogy lehet így is calldown mert elég nagy a kassza.
De olyan sokszor van hogy teljesen egyértelműen verve vagyok és a jó odds miatt mégsem dobok, aztán mutatják azt amit előadtak.
A range-éből kb az AKs, AQs FD-t verjük, és azokat is ritkán fogja így játszani.
Egy passzív játékos PF 3betel 2 emberre úgy hogy nincs már kit izolálni, aztán flop call turn C/R-t játszik, hiába nagy a kassza, monster van nála és kész.
Más helyzetekben, más ellenféllel szemben eszembe sem jut eldobni akár egy bottom párt, de itt sztem már az out-okat kell számolnunk.

zulusierra
2012. jún. 19. 16:38

Mostanában a húzók megjátszásánál vagyok bizonytalan mert volt egy-két hand ahol máshogy játszottam mint ahogy kellett volna, lehet hogy sok ilyen helyzet van még.
Leginkább azt nem tudom hogy mikor kell passzívan játszanunk a flopon.
Madi írta nemrég hogy A magas FD-val HU jobb csak megadni mert hába jó az EQ, profitábilisabb a megadás, ez érthető is.
A bizonyos másik oldal oktató anyagában azt írják hogy multiway építsünk akkora kasszát amekkorát csak tudunk, de ne izoláljunk feleslegesen.
Itt ugye önmagában az EQ miatt ezt kell tennünk, nem tudom hogy jól teszem-e de én nem csak a nut fd-t játszom így.
Aztán van amit úgy tanultam hogy "egyszer hívsz vagy emelsz" :), szóval kérdés még hogy hol kell cap-ig mennünk.

Gondolom nincs kőbe vésett formula mert minden helyzet más de hogy legyen honnan elindulni, pontokba szedve kérdezem.
Nem tudom hogy van-e különbség 3way és multiway között, de hogy ne bonyolítsam még tovább csak HU és MW lesz kérdés, ill. pozíciótól függetlenül, mert az úgysem számít olyan sokat. :D
Beírom hogy most nagyjából hogy játszom ezeket.

Nut FD:
HU: passzív
MW: agr cap-ig

FD:
HU: agr cap-ig
MW: agr cap-ig

OESD:
HU: agr
MW: agr

GS:
MW: passzív

GS+BDFD:
MW: agr

UPD:
BTW Madi, hogy megy a HU PLO? :)

hoodyhoo66
2012. jún. 20. 10:20

hat ezt en is nagyjabol igy szoktam, annyi kulonbseggel, hogy en HU nut FD, es FD -t altalaban agressziven szoktam jatszani, legalabbis ha tisztan lathatoan van FE-nk akkor mindenkepp...

plusz meg GS+overcarcds -okat is, agressziven szoktam jatszani MW is, hogy vegyek + outokat, pl: 29T boardon a KQ-t tuti hogy agressziven jatszom MW is, 2Q, 2K, feszesebbek akar a 9K,9Q -t is dobjak.

Élő ügyfélszolgálat