Póker Fórum Archívum > Fix-limit Hold’em > zulusierra fixed limit topikja

zulusierra
Válasz hoodyhoo66 kommentjére
2012. jún. 6. 20:16

En capig akkor mennek csak, ha van fold equitynk, es mivel mar egy CR-t megadtak igy ez annyira nem el. VAGY akkor ha az EQ nagyobb mint a rank eso reszesedes, vagy nem tudom, hogy mondjak: 3 embernel minimum 34%.

A FE később is realizálódhat, mint ahogy ebből a hand-ből is látszik.
De ezzel az EQ dologgal valószínűleg közelebb állsz az igazsághoz mint én, a cap azért enyhe túlzásnak tűnik. :)

Thx Toma! :cool:
[POKERHANDREPLAYS]4350691[/POKERHANDREPLAYS]

toma1
2012. jún. 6. 20:46

Mas: Ti mint FL jatekosok, hogy hasznaljatok fel az FPP-t. Vagy szupernovakent mar Cash-re mentek?

Keveset játszom starson, de többet tervezek, és ha minden jól megy, az év 3.-4. negyedében SN leszek. Korábban többnyire bónuszra váltottam, illetve mostanában indulok pár weekly FL + mixed versenyen, amire FPP-kből veszek jegyet.

Kérdés mi az ideális hm stat egy fl 6max játékosnak? (...) Mit javasoltok, mekkora lehet az az érték ami jó? Vagy mi az az érték amire mindenképp törekedjünk?

Nincs olyan, hogy ideális stat szvsz. Játssz jól, a statok meg jönnek majd maguktól. Az, hogy mivel éred el a legjobb hatásfokot, függ az ellenfelektől, teremtől, limittől, rake-től, játékválasztástól, asztalszámtól, ..., magyarul túl sok mindentől ahhoz, hogy energiát pazaroljak rá. Azért nyugodtan tedd be a saját statjaidat, hátha találunk valami nagyon fura dolgot.

Ti milyen statokat helyeztek előtérbe játék közben, és miért? Amiket én használok, az mennyire jó, vagy rossz? Ti mit használtok még pluszban és miért?
vpip/pfr/3bet/steal/
flop cr/turn cr/ river cr/ donkbet flop
flop cbet/t cbet/r cbet/
Agg faktor/ wtsd

Statokból elég gyenge vagyok, próbálok minél kevesebbet foglalkozni vele, igazság szerint a HUDot is csak minimálisan használom.

Statokból én is elég gyenge vagyok, de eljutottam oda, hogy nem is zavar :) . Néha megfordul a fejemben, mire is használom a HUD-ot, mert játék közben nem sok mindenre, az biztos. Persze nem mondom, hogy az enyém az egyetlen játható út (Madi mindjárt be is szól, hogy nem is járható, mert csak :P ). Amit kiteszek, az csak néhány alap stat, kb. mint a te első és utolsó sorod + turn / riv barrel statok.

18orbetter
Válasz zulusierra kommentjére
2012. jún. 6. 21:35

Sorry, ha Tomát ismétlem több helyen is, nem láttam, hogy válaszolt (meg még nem is válaszolt, amikor elkezdtem írni a válaszom), úgyhogy most már marad minden.

@97: Toma+1, flop xr like, turn xr "unlike" (:evil:), és Toma koncepcióját, hogy miért nagyobb flopon a FEq, érdemes jól végiggondolni.

@FPP: sose gyűlik össze annyi, hogy érdemes legyen nagyon gondolkodni ezen, talán idén...

@optimális statok: most nagyon Tomát nyúlom, tőle tanultam, és azóta is nagy kedvenc. Itt az optimális stat: >0 BB/100.

@milyen HUD: na ez az a kérdés, amire ha válaszolok, az emberek általában elküldenek a búsba, és amiért ordas nagy köcsögnek szoktak gondolni, de ez van. Nem azért mondom, mert ordas nagy köcsög akarok lenni, hanem mert igaz(nak vélem). Az optimális HUD olyan statokból áll, amiket tudtok JÓL(!!!) értelmezni és használni. A rossz HUD (vagy rossz értelmezése) nemhogy felesleges, de -EV is tud lenni könnyedén. Ha ez csak a VPIP/PFR, akkor csak ezek - de őszintén szólva egy kezemen meg tudom számolni, hogy a nem-alapstatokat hány általam ismert ember tudja értelmesen használni. Abban viszont biztos vagyok, hogy a játékosok több mint 60%-a az alapstatokat is rosszul használja.

"Szoval ne a statodat nezd, hanem a helyes dontesre hajts" - nagyon nagy igazság!

@Toma+HUD: ez olyan, mint a vallás: amíg nem erőlteted rá másokra, addig azt csinálsz, amit akarsz.:P Nem tartom optimálisnak, azt is tudom, hogy téged miért hagy hidegen, és mégis valami furcsa oknál fogva megértjük egymást.:) És ezerszer jobban értékelem a te hozzáállásod, mint azokét, akiknek ugyan fingjuk sincs, hogy kéne használni, de zillió statot megjelenítenek, mert az olyan pro.

@zulu számolgatása: na itt van nagyon eltévedve az egész pókerközösség nagyon. +EV =/= maxEV. Emelni ott neked +EV, mert van equityd és nagy a pot. Nyereséget fogsz termelni, ha ott emelsz pl. még akkor is, ha sosem dob az ellenfél. De ez közel sem azt jelenti, hogy maximalizálni fogod a nyereséged. A nyereséged abból adódik, hogy van középen egy pot, és nem abból, hogy az emelés a legjobb döntés. Elképzelhető lehet, hogy a megadás várható értéke nagyobb az egyébként +EV-s emelésénél, tehát két +EV-s opciód van, az egyik mégis egyértelműen jobb.

@agresszívan kell-e játszani, ha a pot equity engedi? NEM! Standard példa: van HU egy A magas flushdrawd, az ellenfél cbetel. A c/r hülyeség ebben a helyzetben, főleg ha azt gondolod, hogy simán végig tudsz adni 3 utcán keresztül. A c/r-zel mit érsz el (még ha az ellenfél range-e ellen 50%+ equityd is van)? Eldobja a rosszabb kezeit, végigad a jobbakkal, kénytelen leszel valahol felfedni a kezed, hiszen a turn-riv betnek ritkán van értelme, és effektív blöffbe fordítod a tökéletes blöffcatcher kezed. Nem beszélve arról, hogy a HCEQ-nek köze sincs a valódi equitydhez (azaz hogy hányszor nyered meg a handet), lásd K6-os videó.

@64s WP!

zulusierra
2012. jún. 7. 17:16

Már van is 3 hand-em máról, szégyenszemre elég alap dolgokban vagyok bizonytalan... büntiből megmutatom.
PF nem szoktam visszaemelni minden A-al, azt hiszem hogy ez rendben van.
Flop-on azért C/R-eltem mert a PF call után talán nem hiszi el az A-t, ill. a két treff miatt.
Száraz flop-on mindig csak végig adnám, de azt hiszem hogy itt is nagyobb várható értéke lenne a calldown-nak, pláne hogy az ellenfél nit volt...
De ami miatt betettem ezt a hand-et:
Az már tiszta hogy turn-ön sem donk-olunk ha lejön a TP-nk, hanem C/R és elfogadjuk hogy néha mögénk passzolnak.
Mi a helyzet a river-en ha itt calldown-on vagyunk?
Ott bele lehet nyitni?
[POKERHANDREPLAYS]4356432[/POKERHANDREPLAYS]

Itt a PF 3bet a kérdés.
A pozíció túlértékelése miatt eddig kevesebbet 3bet-eltem SB-ról mint pl. CO-ból, ezen próbálok változtatni, gondolom a limpelő nélkül ez standard 3bet lenne.
Vagy nem :) , de mi a helyzet így?
River-en nem tudom mitől féltem hogy nem emeltem vissza...
[POKERHANDREPLAYS]4356436[/POKERHANDREPLAYS]

Itt fogalmam sincs hogy jól játszottam-e, az az érzésem hogy nem. :)
PF cap nem hiszem hogy jó lenne de ilyen odds-al nem akartam eldobni, ezért megadtam.
Amikor flopon dupla tétet kellett megadnom akkor talán már dobni kellett volna, várható volt a cap.
River-en azt hiszem hogy jobb a call, mert a mögöttem lévők egy tétet még sok mindennel megadnak, meg a board is duplázódott.
Nem mondanám hogy büszkén gyűjtöttem be a zsetonokat... :)
[POKERHANDREPLAYS]4356431[/POKERHANDREPLAYS]

18orbetter
2012. jún. 7. 20:31

Hand 1: szuperstandard, se a turnig, se a riverig várás nem tetszik, amint ezen a flopon megadunk eléggé behatárolható lesz a range-ünk, nem fog eleget barrelezni.

Hand2: Pre-turn std., river nálam is bet/call, nem reppel itt sok mást 4x-en vagy blöffön kívül, máshogy a river nem nagyon segíthette, ezért szerintem easy blöffcatch ez a végén. Csodálnám, ha megadna egy 3betet és előnyben lennénk.

Hand3: pre fold, flopon egy tétért fold - ha flopon nem akarunk dobni, akkor emelés >>> megadás, tisztítsuk az outjainkat, plusz talán kevesebb akciót indukálunk magunk mögött, de pre fold és kész. Nem kapunk túl jó oddsot és hatalmas a RIOnk.

hoodyhoo66
Válasz 18orbetter kommentjére
2012. jún. 8. 14:31

[POKERHANDREPLAYS]4359578[/POKERHANDREPLAYS]

BU: 35/21/1.7/46
BB: 28/21/2.1/47

Kerdeseim: - floppon jo e a megadasom, eleg vekony de ha A-t tiszta outnak szamolom akkor boven megvan 1:6.75 (ha BU megadja) ha capig megyunk akkor 1,5: 7.75 (ami mar kicsit gyenge). Persze jatek kozben nem mentem bele ilyen szamitasba, ugy ereztem jok vagyunk a backdor miatt pont eleg.
- Turnon van ertelme annak amit csinalok (raise for free showdown). Mert eleg keves FE-nk van.

zulusierra
2012. jún. 8. 16:20

Flop-on dobtam volna (ettől még nem biztos hogy ez a jó) de ha nem dobjuk akkor sztem az emelés jobb.
Nem tudnám pontosan levezetni hogy miért, az az érzésem hogy ezt a kasszát nem fogjuk elvinni egy 6-os párral, talán jobb ha harcolunk mert hiába rosszabb az odds, cserébe eldobhatnak később egy 77-et, vagy bármit amivel lejavulhatnak.

Turn-ön sztem itt csak azért van értelme az emelésnek mert így kiszoríthatjuk a mögöttünk lévőt.
Ha csak ketten lennénk akkor talán jobb lenne a call-call, mert így is-úgy is két BB-t fizetünk a SD-ért, de így még vissza is emelhet.

Hogy haladsz egyébként?
Remélem hogy minden OK!

hoodyhoo66
2012. jún. 8. 16:50

Jaja, en is kb hasonloan gondolkodom utolag mint te. Mivel nem vagyok benne biztos, gondoltam megosztom. Biztosabb legyek.

Nem panaszkodhatok elozo het DS volt(tudod pont azutan amikor mondtma h meg 200 BB es level-up). Kezdtem elszontyolodni, hogy kesz ennyi voltam... aztan most olyan omlesem van, hogy hihetetlen, talan alsobb limiten se volt ilyen (kiveve meg .05/.10 -n anno): most 6K leosztas alatt beesett ~350 BB. Pont meglenne 500BB 1/2 hoz, de meg egy hetet varok, remelem nem jon addig DS es akkor, megyek 1/2re, nagyon varom, regi almom :)

plus: megvettem a HM pro-t, es 100 dollarert vettem konyveket(pszichologia, torna, meg az FLHE.) lehet rossz befektetes volt, de munkahelyen tudok konyvet olvasni. Meg en szeretem a konyveket, hiaba szol le Madi :)

Neked hogy megy? Mar SH reg vagy? latom 1/2 rol postolod a handeket. Grat :)

Ma meg grind, aztan ket nap szunet, 3 nap grind, es 5 nap szunet. Szoval kicsit inaktivabb leszek :) jonnek haverok meglatogatni. Most van itt EB lengyeleknel, egesz varos meg van orulve, mindenhol lengyel zaszlok, meg oroszok is annyian vannak mint az ... :)

zulusierra
2012. jún. 8. 17:27

Ja tényleg, nálatok lesz az EB :)
Kíváncsi vagyok milyen hatással lesz a pókerre, attól félek hogy csak a regek fognak játszani.
Vagy pont hogy meccsek után sokan beülnek részegen.

Próbálok megragadni 1/2-n, de ha nincsenek jó asztalok vagy fáradt vagyok akkor 0.5/1-en játszok.
1/2-n 6 asztal megy, 0.5/1-en néha 9.
Emiatt a VPP-k gyűjtésével le vagyok maradva, de most nem is ez az elsődleges szempont.
Ha elég magabiztos leszek akkor végig 1/2-n fogom tolni,
ott napi 4k hand elég lesz ahhoz hogy havonta megvegyem az 1600-as bónuszt.
Persze jó lenne idővel feljutni legalább 3/6-ra, de próbálok nem ezen görcsölni és a rövidtávú célokat megvalósítani.
El ne kiabáljam de össz. 18k hand után mindkét téten 1.5 BB/100 felett vagyok,
viszont "érzésre" nagyon jól futok.
Kezdem elhinni hogy menni fog de nem bízom el magam, biztos lesznek még érdekes dolgok...

18orbetter
2012. jún. 8. 18:10

@hand: sajna turntől megfagyott a replayer, és nem hajlandó továbbmenni, de flopon tetszik a call, viszont egy abszolút blank turnön nem tetszene a freeSDraise, az ötlet mindenképpen okés, csak egy kicsit erősebb kézzel szeretném megtenni. Valószínűleg 77+-szal már megcsinálnám, A6-tal az a problémám, hogy blokkol egy hatost az ellenfél range-éből, ami miatt ritkábban lesz az ellenfeleknél hatos, ezért mondom a 77+ range-et (plusz azzal szívesebben dobok egy 3betre, míg ezzel a kézzel nagyon gáz, hogy megvan az oddsunk-e kétpárra).

@zulu: szerintem érdemes legalább részben a hosszútávú célokra is koncentrálni, hiszen a tanulás és az azzal töltött idő hosszútávon fejti ki hatását, és ha csak a rövidtávra koncentrálsz, akkor az ilyen hosszútávú értékek háttérbe szorulnak. Az eredményekhez grat.:) Csak így tovább mindkettőtöknek!

Élő ügyfélszolgálat