@hand: Preflop sosem dobom UTGből, pláne nem laza vakok ellen. Már a kijelentés alapját sem értem.
Turnön világ legsimább calldownja. Lehet nála rengeteg draw, nyilván sokszor lesz overpár, de ha ezzel nem calldownoztok, akkor mivel? Így van, semmivel. Ergo ellenetek any2 turn raise-en vagyok.;) + lehet ez valami freeSDraise is, +9.5:1-nél ha más nem, az 5 outra is lehet húzni, riveren meg 11-ből 1x elől vagyunk. Kb. előbb 3betelnék, mint dobnék... persze azt se szívesen. Építünk egy nagy potot, hogy egy tétért dobjunk benne? Nem a legjobb mentalitás.
Még egy gondolat: az, hogy valaki passzív, és hogy nem blöfföl, nem ekvivalens. Általában a passzívak (főleg az ilyen semi-passzívak) azért passzívak, mert nem játszanak vékony értékért, ergo a range-ükben nagyobb arányban vannak blöffök, ergo még többet akarunk blöffcatchelni ellenük. Pedig passzívak. Ta-bumm. (Persze létezik olyan arc is, aki passzív és valóban nem blöfföl, de tapasztalataim alapján nem nagyon-mikrón ők a kisebbség.)
FD-k megjátszása: megint scumbag leszek, de úgy játsszuk meg őket, ahogy a legprofitábilisabb, figyelembe véve a balanszot LDO. Pl. capelünk nut FD-t flopon, majd blank turnön mit csinálunk? Csinálunk egy -EV-s betet, vagy checkelünk és kiírjuk a homlokunkra a drawt? Nem, egyik sem. Van olyan szitu, ahol semmilyen draw-val nem játszom agresszívan (mert nincs értékért sem semmi, amit agresszívan játszanék), vagy, hogy akár nut draw-kat is blöffbe lehet fordítani. Nincs erre valami ilyesmi recept, hogy na most 3. nut flushdraw multiway = x agresszív tét. A játék ilyen jellegű leegyszerűsítését el kell felejteni, mert csak fejfájást fog okozni. (Persze lehet azt mondani, hogy ilyen szituban nagyrészt ezt csinálom, de ez csak alapot ad arra, hogy később játék közben lehessen rá hivatkozni egy olyan szituban, amikor nem kéne.)
HU PLO szögön van jelen pillanatban, mivel másnap visszabuktam a felét negyedannyi kéz alatt, és rájöttem, hogy edge ide vagy oda, maradok a jó öreg limit játékoknál, épp O8 van terítéken, de nagyrészt vizsgák.:)
Koszi Madi, mar kezdtem magam meggyozni, hogy igen ezekben a spotokban, elkene felejtenem a Calldown-t, de akkor ezekszrint eddig csinaltam jol...
Bloff koncepcioval en is egyetertek, ezek a semi-agrok szeretnek bloffloni, mivel altalaban vegig Callolok ilyeneket, eleg gyakran neztem SD-t es talaltam, mondjuk egy KQo-t a vegen... (csak nem most, JJvolt nala)
Csak tudod elhataroztam, hogy elkezdek leaket keresni a jatekomban, mert az elmult 5K leosztas -200 BB es, mivel most leptem fel, igy kicsit elkezdtem aggodni, bizonytalan lenni... de valszeg ez a legrosszabb amit ebben a helyzetben tehetek.. :$
A turn call-nál nálam az a gond hogy itt 10-ből 9-szer tényleg kifizetem az overpárt, aztán haragszok magamra.
Tudtam hogy verve vagyok mégsem dobtam el, és tessék...
De akkor igyekszem bevállalni ezeket.
Az is igaz hogy sokszor előfordul hogy veszélyes board-on MW eldobok egy overpárt mert olyan emelő háború indul be hogy csak pislogok, és kizártnak tartom hogy egy párral itt jó vagyok, aztán valaki viszi a kasszát bottom párral.
Akkor persze fogadkozok hogy én aztán TP-t meg ilyeneket soha többé nem dobok.
A húzókkal kapcsolatban kb. erre a válaszra számítottam. :D
Nem akartam senkit fárasztani azzal hogy beteszek 28 különböző draw-s hand-et, de lehet hogy mégis megteszem ha rámjön. :)
Hoody, 200 BB DS, idevele! :D
Amúgy better luck, ki fog az pörögni!
Én még mindig nehezen viselem a swing-eket így FR után, teljesen tiltre tesz hogy 1000 hand alatt egy helyben áll a W$SD vonal meg ilyenek.
Sikerült is egy nagy pofont adni a BR-nak, micro-ról kapaszkodok vissza... GG :D
Talán jobb lenne nem nézegetni az állást session közben, meg egyáltalán, tolni és kész.
Na, hát majd felnövök egyszer a feladathoz...
A 10-ből 9x statisztikai adat, vagy érzés? Ha statisztikai adat, akkor az átlagellenfél ellen elkezdhetjük a range-ünk alját dobálgatni (98, T9, stb.) egyértelműen, ha meg érzés, akkor meg tojok bele, és ajánlom, hogy te is tedd ezt + nézz utána statisztikailag.
Szerintem tegyél be nyugodtan 28+ handet is simán, jobb, mint olyan általánosításokat generálni, amikből a végén rosszul jössz ki.
Bukós téma:
1) Downswing (legalábbis ilyen formán, mint kipörgethető, önálló entitás) nem létezik. (Agyunk kreálmánya.)
2) 200BB-t nem neveznék downswingnek, 3-400-tól már el lehet kezdeni gondolkodni egyáltalán, hogy lehet, szarul futok, 500BB fölött down. 800BB-től lehet sírni.
3) A leakeket mindig keresni kell, nem értem, pont most miért ne kéne. A "downswing" nagy előnye, hogy ilyenkor az ember elkezdi őket keresni, ahelyett, hogy megelégedve hátradőlne, mint "upswingben".
4) Valóban jó lenne nem nézegetni session közben az állást.:) Ez magamnak is szólt......
Csak érzésre 10-ből 9, lehet az 8 is, de ezt egy rossz szériában úgy értékelem hogy MINDIG ott van nála. :D
De tényleg rá fogok már szűrni ezekre, kíváncsi vagyok.
FR-en 350 BB-s down volt a legnagyobb amivel találkoztam, ezért kicsit nehezen veszi be a gyomrom azt ami itt megy.
Ott egy idő után egyáltalán nem tilteltem mert annyiszor tapasztaltam meg azt hogy tényleg visszajön a bukó és stabilan felfelé tartok, most meg kell tanulnom tűrni a még nagyobb pofonokat, de nem lesz gond. :)
Akkor valamelyik nap összegyűjtök pár hand-et, azt hiszem hogy ez egy nagyon hasznos dolog lesz.
Az esti viharban egy villámcsapás következtében elszállt a netes modem,
így ma volt időm draw-s hand-eket keresni. :)
Nyitok nekik egy új topikot hogy átláthatóbb legyen a dolog.
https://poker-akademia.com/vBulletin/fix-limit-holdaem/21797-keep-chasing-fish-flhe-huzok-a-flopon-hu.html
Hetvegen sajna fel kellett adnom az 1/2-es limitet, egyenlore. Nem igazan ment jol a jatek. Bar szerintem nem jatszottam rosszul, egyszeruen csak tobb volt a peches session mint a szerencses... Nyilvan nem jatszottam tokeletesn, most unalmas oraimban leosztasokat elemzek. Valszeg' en is betolok par olyan szitut amikor kerdes merul fel bennem. Nekem szerintem a marginalis helyzetekkel van gondom, leginkabb turnon es riveren. Rengeteg vekony vb-etet csinaltam amivel csak kifizettem par passziv jatekost, persze ez nem biztos h hiba volt, szimplan lehet pech is, de majd kikeresem oket, es elmondjatok. :)
Vegerdemeny ~12K leosztas alatt -350 BB. Ha nem mondta volna Madi, hogy ez igazabol lof*sz akkor most aggodnek. De szerencsere mondta, igy nem aggodok, hanem vissza leptem .5/1 -re es buszken mivel szigoruan tartom magam a BR managementhez (500BB). Regen nem voltam ennyire 'ugyes'.
Ilyen ez a popszakma, de te legalább visszaléptél. :D
Nálam esélyes hogy kicsit megint FR-ezek mert ez a kombó nem nagyon jön be hogy nagy téten vesztek 400 BB-t, kis téten nyerek 600-at, cashout-olok, aztán elölről az egész.
Mondjuk működne ez ha nem lennék idióta és maradnék nyugton a seggemen végre.
Hand-ek jöhetnek, én most úgyis kicsit passzívabb leszek ez ügyben. :)
Megint hulye kerdesem lesz, de muszaj megerositesre lelnem, vagy ellenkezojere :)
szoval a vekony Vbetekrol lenne szo. Lenyeg hogy raszurtem azokra handekre, amikor Riveren: Bet, vagy Bet/Call -oztam, 2nd par, vagy gyengebb parral. (kezbe parok egyarant). Azthittem hogy ez minuszt fog mutatni, de egesz jo erteket kaptam.
~51000 leosztasbol 126 handet maradt fennt a szuron, ami 200 dollart hozott a kasszara, vegyesen .5/1 es 1/2 jatekban. Tehat akkor itt nincs komoly gond? Vagy azert kezdjem el elemezni a vesztes kezeket...
Lehet h csak az pszichikai eset all fennt, amikor a emberben csak a negativ elmenyek maradnak meg, es ezert azthiszem h az a mervado.
...Igen meg mindig leaket keresek :)
Ez sztem egy olyan dolog amivel szépen lehet növelni a winrate-et és még bolygók pályáját sem kell ezer évre előre kiszámolni hozzá.
Valószínűleg én keveset vbetelek szűken riveren mert gyanúsan alacsony az agresszióm, főleg rossz szériákban vagyok hajlamos passzívra váltani.
Ilyenkor már várom a c/r-t mert ez a mániájuk hogy akár draw heavy board-on is végig adogatnak tpwk-val és riveren c/r-elnek, ezzel megalázva engem, látom magam előtt az önelégült arcukat ilyenkor. :)
Sajnos befolyásolja a döntéseimet az ilyesmi, pedig tudom hogy nem kellene.
Flop AFq: 57
Turn AFq: 58
River AFq: 48
Cbet river: 56
Ha belegondolok hogy hányszor van olyan hogy többet fizetek egy river bet miatt, és hányszor van olyan hogy kevesebbet nyerek az elmaradt bet miatt, azt hiszem hogy az utóbbi magasan vezet.