Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > 1000 dolláros bankroll. Valaki tudna tanácsot adni?

Ice-pocó
Válasz bubucmester kommentjére
2013. aug. 2. 15:34

NL25-on Starson 1-2 nap alatt elfogod bukni az 1000 dolcsis rollodat, ha nem lesz lapömlésed és játszol egész nap. Felejsd el a pénzt. Vedd úgy, hogy ez egy sima játék, amit level1-en kezdesz meg, és akkor lépsz tovább, ha 50.000 játék alatt 10bb/100-as eredményt érsz el. Ennyi, és nem ér csalni, hogy level3-ról kezded.
Tanulásról: nézd végig Tir-X és differentborder sorozatát: https://poker-akademia.com/poker_akademia_videok/oktato_videok/te_is_nyerhetsz/
Olvasd el Ryan Fee 6max írást: http://files.pokerakademia.com/files/225/225042.pdf
Az Érdekes partikat és a hozzászólásokat: https://poker-akademia.com/vBulletin/a-fooldali-erdekes-partik-elemzese/
Utána meg innen minél többet: https://poker-akademia.com/vBulletin/micro-stakes-no-limit-holdaem/
főleg azokat amik AA/KK/QQ/AK-ról szólnak, mert van egy érzésem,hogy nem fogod tudni könnyen elengedni őket boardtól függetlenül...
Ha ez megvan, akkor csapasd a legkisebb szintről és játszál sokat, közben mindennap nézd újra/olvasgasd őket meg a fórumot, aztán jelentkezz, hogy hogy állsz 20k után NL4en!

Korrekt!:)

jak1
Válasz BT86 kommentjére
2013. aug. 2. 17:01

Ha nem az élő cg-es topic, akkor lehet, hogy nem :)
Egyáltalán nincs semmi baj ezzel. Igaz, az első hsz alapján nem nagyon lehet megválaszolni ezeket a kérdéseket (mit játszak? mennyit játszak? stb), mert egyénfüggők.
Inkább csak kicsit szúrja a szememet, hogy miközben csomó témában egyesek számára fontos kérdésekben nem segít senki, itt viszont ennyien próbálnak. Illetve ha valamelyik topicban nagyobb élet van, az kb tuti vagy valami bulvár topic, vagy valahol egymás oltása megy.
Nyilván akinek nem inge... :)

...mint ahogy Blikket is sokkal többen vesznek, mint Élet és Irodalmat.

ferkocse
Válasz dafty kommentjére
2013. aug. 2. 22:11

olyanba bele se kezdj, ami mar haldoklik(don, fl he, etc)...

ez erős volt...
ezekből a "haldokló" játékokból simán meg lehet élni

Tir-X
Válasz ferkocse kommentjére
2013. aug. 2. 22:17

ez erős volt...
ezekből a "haldokló" játékokból simán meg lehet élni

De ha most kezdenéd teljesen nulláról, úgy értékeled megérné ezek közül valamelyikkel kezdeni? (komolyan kérdem, semmi cinkeskedés, csak mert akkor gondolom képben vagy ezeket illetően, én nem, és érdekel mennyire lenne értelme ilyenbe fognia egy kezdőnek)

ferkocse
Válasz Ice-pocó kommentjére
2013. aug. 2. 22:25

válasz: NEM :)
bár a don kis téten még mindig nem rossz opció roll építésre...
nem olvastam minden hozzászólást, de te mit javasolnál?
cg 6max, gondolom... ;)

kicsi javítás: én a don-t merném ajánlani, barátnőm most
is azt játssza, hobbiszinten, de megvan neki a "cipőre való" :)
FLH-hez nem értek sajnos.

Tir-X
2013. aug. 2. 22:38

Haha, igen, SH CG, mert elfogult vagyok, és erre van leginkább rálátásom :D
De egyasztalos SNG-kat sem tartanám rossz ötletnek amúgy.

Ezekben más műfajokhoz képest egész tűrhető a variancia, és kezdő játékosként a nagy varianciát (főleg ha kisebb az edge, ezáltal még nagyobb a variancia) nagyon nehéz megfelelően kezelni. Aztán könnyen jön a hógólyó effekt. Kis edge -> nagyobb variancia -> tilt, mental leakek -> még kisebb edge -> még nagyobb variancia -> lifetilt stb stb :)

ferkocse
2013. aug. 2. 22:57

ha most kezdenék bele, lövésem nincs, mit játszanék...

legjobban Misirulez ötlete tetszett, $500 coach, a többi a roll.
egyedül most eléggé sanyarú a kezdő játékosok sorsa...

Kukker
2013. aug. 2. 23:15

Pont az MTSNG, MTT a megfelelő terep számodra. Azért merem ilyen határozottan kijelenteni, mert pár éve jómagam is munka és család mellett tolom, a többi tanácsadó nagy része pedig ebből él. Márpedig te biztos nem fogsz, a hsz-id alapján. Ez ne jelentsen gondot, el lehet fogadni.
Félretéve az okoskodást: az MTSNG-ket a szintentartás végett tolom, mert a játék folyamatosan fejlődik, nem maradhatok le, és bizony néha beesik vmi komolyabb score MTT-n. Éves szinten ebből fedezem az életbiztosításomat, egypár szotyit magamnak, valamint nyaralásra költőpénznek is marad kevés. A rollom pedig 1000$ körül mozog.
Nem nagy durranás, való igaz, de amennyi energiát fektetek bele, kb ennyi az EV-je. Jó lenne több pénzt keresni a pókerrel, viszont áldozni is kéne érte, márpedig többet nem szeretnék. Így döntöttem, neked is döntened kell, miből fogsz megélni.
Minden tiszteletem az online pro-k-é, mert nem olyan könnyű kenyér ez, mint ahogy néha olvasunk róla, és szociális értelemben is rengeteg áldozattal jár.

Maxxxika
2013. aug. 2. 23:18

Jaja, elég ritka lehet mostanában, hogy valaki coach nélkül jusson valamire.
Célszerű lehet olyan játékba fogni, amit nem fenyeget a szeparálás veszélye.
Fair play stb.

Galambos Tarzan
2013. aug. 3. 0:14

Én a PLO -t CG -t javasolnám. Nehéz, swinges, nagy a variancia. ELLENBEN! fishek körében igen népszerű, (jobb a fish/reg arány a holdemhez képest) kétlaposhoz képest kevesebben játsszák igazán jól, rengeteget lehet vele / benne fejlődni (mentálisan és játék technikailag egyraánt), kevésbé kiforrott a mezőny. stb. Még a roll is jó, plo5 kezdetnek tökéletes és ha nagyon megy akkor hamarabb fel is lépkedhetnél 1-2 szintet, mintha mondjuk NL10 -en kezdesz. Plusz van rengeteg minőségi oktatóanyag. Jól tervezhető sessiönök család, barátnő akármi mellett is.

Élő ügyfélszolgálat