Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Az rng-k mukodeserol szeretnek kerdezni

Krono
Válasz Boby Long kommentjére
2011. jan. 17. 21:37

reirreT
az egy szerencsejátékról szóló cikk volt amiben a szerzőnek igaza volt. j. gép, rulett téren és persze ide vette az online pokit is.
De ezek szerint nem hallott az általad említett bélabácsiról és még sok nyerő regről

Ha nem ért hozzá, akkor miért ír róla?

Sai
Válasz tazpoker kommentjére
2011. jan. 17. 21:41

Hogy az egérmozgást figyeli? LOL

Az lenne a szép, ha tudnám befolyásolni egér mozgással, hogy mi jön a riveren, azonnal írnék rá programot.

Hát nekem elég természetesnek tűnik, hogy figyeljék, ha véletlen számot akarnak generálni... Mivel "igazi" véletlen csak fizikai mérésből származhat, valamit mérni kell, és a saját szervereiken kívül sosem árt valami "külső" input (ezzel még biztonságosabb lehet a rendszer).

Én úgy képzelném, hogy kimérték valamikor, hogy a user-ek egérmozgása milyen eloszlást követ (mondjuk t idő alatt hány pixelt mozog az x tengelyen), és találtak egy/több olyan értéket, amiből hatékonyan lehet egyenletes eloszlást generálni.

Ez nem azt jelenti, hogy a Te asztalodnál jövő lapot a Te egered mozgása határozza meg, hanem amikor véletlen számot kell generálni, akkor lekéri x db akármilyen user-nél az egér mozgását, és ezekből generál (sőt, még valószínűbb, hogy folyamatosan gyűjti az információt, és amikor véletlen szám kell, akkor a gyűjtött infóból dolgozik).

De ez persze csak elképzelés:)

Boby Long
Válasz Krono kommentjére
2011. jan. 17. 21:44

magával a cikkel csak felhívta a figyelmet arra hogy az emberek milyen haszontalan dolgokra költik a pénzüket. szerencsejáték és póker
amit valljunk be csak néhány embernek éri meg

Krono
Válasz Sai kommentjére
2011. jan. 17. 21:44

Hát nekem elég természetesnek tűnik, hogy figyeljék, ha véletlen számot akarnak generálni... Mivel "igazi" véletlen csak fizikai mérésből származhat, valamit mérni kell, és a saját szervereiken kívül sosem árt valami "külső" input (ezzel még biztonságosabb lehet a rendszer).

Én úgy képzelném, hogy kimérték valamikor, hogy a user-ek egérmozgása milyen eloszlást követ (mondjuk t idő alatt hány pixelt mozog az x tengelyen), és találtak egy/több olyan értéket, amiből hatékonyan lehet egyenletes eloszlást generálni.

Ez nem azt jelenti, hogy a Te asztalodnál jövő lapot a Te egered mozgása határozza meg, hanem amikor véletlen számot kell generálni, akkor lekéri x db akármilyen user-nél az egér mozgását, és ezekből generál (sőt, még valószínűbb, hogy folyamatosan gyűjti az információt, és amikor véletlen szám kell, akkor a gyűjtött infóból dolgozik).

De ez persze csak elképzelés:)

Vagy ami még valószínűbb: ül egy nyugdíjas programozó a szervernél, és mindenkit megszopat, csak a haverjait viszi bele a tutiba :D:D

reirreT
Válasz Boby Long kommentjére
2011. jan. 17. 21:49

magával a cikkel csak felhívta a figyelmet arra hogy az emberek milyen haszontalan dolgokra költik a pénzüket. szerencsejáték és póker
amit valljunk be csak néhány embernek éri meg

Persze, de a néhány ember kiléte nem a regisztráció időpontjától vagy a rostán való áteséstől függ. Ezen megy a vita.

Johnny Diablo
Válasz reirreT kommentjére
2011. jan. 17. 23:10

jajj ez a mai nap legnagyobb vicce:)jót röhögtem!köszönöm.nálam figyelheti az egérmozgást mert ha elkap az ékszíj szétkúrom mint bolond gyerek Marcsikát!:D be vagyok tankolva velük mint a dohányosok cigivel.:)ja és a véletlenre még annyit:a tilt mindig véletlen pillanatban kap el de a vége mindig ugyan az.kiirtom az egeret!akkor bennem is szar lehet az RNG.nem megyek át a rostán mint a nyerő játékosok:)

Matt Coburn
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2011. jan. 18. 0:59

Én se nem sírok, se nem röhögök, inkább sírva röhögök... :))

Sosem értettem, hogy az ilyen hitvallással rendelkező playak miért nem live pokit tolnak!? Ott nincs kompjúter...

Ott viszont az osztó veri át, illetve az összejátszó helyi nagymenők. :)

Johnny Diablo
Válasz Matt Coburn kommentjére
2011. jan. 18. 1:44

mivel tegnap akadtam ki kb fél év után hogy miért van az hogy minden oldalon +os vagyok kivéve starson, ezért ezen cikk olvasása után megnéztem az utolsó 300 handemet és 7 AA-t kaptam amiben 2 split 4bukó 1 nyerő.a meglepetés nem is itt ért hanem amikor megnéztem az AK-t az utsó 300osztásra nézve és láss csodát az összes AK-t AA-ba toltam prefl v a floppn kaptam colert pl AKK és hasonlók:)nem volt más lappal találkozásom amit láthattam vna!hát PS rng és az egérmozgás:D

FoldDirtyBastard
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. jan. 18. 6:33

"és láss csodát az összes AK-t AA-ba toltam prefl v a floppn kaptam colert pl AKK és hasonlóknem volt más lappal találkozásom amit láthattam vna!"

Az lehet a gond, hogy valószínűleg mindig ugyanolyan egérmozdulattal tolod be a pénzmagot AK-val!

trixilw
Válasz Agitator kommentjére
2011. jan. 18. 8:07

+1 erre is!
Online fixen veszteséges vagyok, élőben meg nyerek. A miértekre nincs válasz, főleg mert élőben ugyanannyi peches handem van, mint online... (ld. a legendás AK vs AQ a royale-ban :D)

Azért a royale-ban nem egy ember biztos abban a teóriában, hogy az osztók igenis úgy csalnak ahogy akarnak és már kellett egy bő ötperces kiselőadást hallgatnom, valahogy így volt: "kinéznek egy széket minden asztalról, és úgy keverik a lapokat, hogy mindig az a szék nyerjen. Tök mindegy ki ül ott, ha nagyon nem szimpatikus játékos, akkor megváltoztatják, de ha nem, akkor maradhat. A kezdők persze még nem, de a legtöbb osztó már profi szintű hamiskártyás. Egy nagy átverés az egész, csak azok nyerhetik meg a versenyt, akiknek köze van a házhoz. Egyszer-egyszer mások is, de csak ritkán."
Hirtelen el kellett mennem, pedig mondta volna tovább... :d

Élő ügyfélszolgálat