Zehy
Válasz water2 kommentjére
2008. márc. 21. 9:19

Sziasztok!

A Bankroll menedzsment-tel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy:
Ugyebár az általánosan elfogadott "tézis" az, hogy olyan téten kell játszani, ahol a bankrollod eléri a 30-40 beülőt. Na most, ha én egy 20NL téten (ahol ugyebár 600-800 dodó lenne a szükséges bankroll) tegyük fel hogy mindig 10 dollárral ülök be, akkor a bankroll menedzsment szerint nekem elég a 300-400 dollár vagy mindig a maximális beülőt nézik az alapnak?
Másik kérdésem, hogy ez a 6 max asztalokra is vonatkozik-e vagy ott még szigorúbb bankroll követelményeket illik alkalmazni?
Üdv.

Szia!

Ha 10 dollárral ülsz be, akkor jó a feltételezés és a 300-400 dollár helytálló.
Viszont sztem, ha a tudásod megengedi, és stabilan 400 felett jársz, akkor sztem nyugodtan beülhetsz 20-al már a 40 BI előtt is. Én 6maxon játszom, nekem ott ez bevált. FR nekem nem annyira fekszik, bár néha megvan nyitva egy olyan asztal is a többi mellé, de ettől függetlenül nem tudom az oda vonatkozó br szabályokat ill., h ott is lehet-e így csinálni. Mondjuk ott alapjában feszesebben játszik az ember, marginális kezekkel nem bonyolódik harcba (főleg nem kis br-el), így a nagy kéz-nagy pot elv esetén lehet ott is jobb a full stack. Sőt, mivel esetleg többen néztek flopot, nagyobb stackel könnyebb kiemelni a potencionális enemy-ket.
Ezek jutottak így kora reggel eszembe, de majd kijavítanak, ha rosszul gondolom :)

medgypeti
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 21. 11:08

Inkább NL10-en játssz teljes beülővel, amíg nem lesz 500$-od.Akkor menj NL20-ra szerintem.

Matt Coburn
Válasz medgypeti kommentjére
2008. márc. 21. 22:32

na egy gyors buta kérdést ide:

Mi is tulajdonképpen az a rakeback ?

Valami olyasmit képzelek el, hogy a potba rakott pénzem bizonyos százalékát visszakapom bizonyos feltételek mellett.

peterpanic
Válasz Matt Coburn kommentjére
2008. márc. 21. 22:46

Rakeback
A rake és a fee

az a haszon, amit az online póker termek minden egyes leosztásból elvesznek a valódi pénzes ring game asztalokon. Általában ez a pot 5%-a, és maximalizálva van 3 $-ban. A másik haszon forrásuk a fee, ami az online póker versenyek nevezési díjából származik. Egy 10+1 USDs versenynél az 1 USD a fee, ami a terem haszna. Egyes termek ezt a hasznot teljesen lenyelik, más termek egy részét visszaadják a játékosoknak. Ez a rakeback, ami lehet:
Dealt Rakeback

Ilyenkor nem kell a potba pénzt tegyél, és mégis kapsz a rakéból. Tight játékosoknak ideális. Például ha egy potból 1 USD rakét vonnak, akkor az összes asztalnál ülő játékos számával osztják ezt az 1 USDt és pl. 10 fo esetén mindenki 0,1 cent rakét termelt a terem szerint. Ennek bizonyos százalékát rakeback formájában visszaadják.
Contributed Rakeback

azt jelenti, hogy csak azok osztoznak a rakén, akik az adott potba tettek is pénzt. Aki játszik az rakét termel, és hó végén ezt összesítik. Az általad termelt rakének a bizonyos százalékát visszajuttatják neked azok az oldalak ahol rakeback ajánlat van érvényben. A rakebackból általában levonják a first deposit és az egyéb bónuszokat, de vannak ahol nem. Ezeket a feltételeket mindig el kell olvasni vagy tisztázi kell az adott honlappal.
Egyéb tudnivalók a rakebackról:

*

A rakeback kétféle módon kerülhet a számládra:

*

Az egyik az, amikor a póker terem közvetlenül a számládra utalja a pénzt havonta, hetente vagy akár naponta. Ez a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja. Ilyenkor a póker terem honlapjáról lekérdezheted, hogy mennyi rakeback bónuszt értél el a lekérdezés napjáig.

*

A másik az, amikor az affiliate honlap (mint mi is) utalja vagy a póker számládra vagy valami egyéb módon a pénzt (Pl.: Moneybookers accountra). Ez kockázatosabb, mert általában privát rakeback ajánlatot jelent. Jellemzően olyan online póker termekben van ez, ahol nyilvánosan nem lehet rakeback bónuszt hirdetni. Ez kockázatosabb megoldás, mert kevesebb garancia van arra, hogy megkapd a pénzed. Az affiliate oldalaknak azonban nem érdekük a jóhírüket kockáztatni, ezért olyan feltétel rendszert szoktak kidolgozni, ami biztosítja a privát rakeback rendszer működését.

Matt Coburn
Válasz peterpanic kommentjére
2008. márc. 21. 22:59

köszönöm szépen

Gondolom a kliensen belül a "pénztár" részlegben követhetem figyelemmel, hogy na már összejött 2 dollárnyi rakeback, amit visszakapok hónap végén, vagy mittudomén mikor.

Zsipali
2008. márc. 21. 23:42

Tud nekem valaki ajanlani valamilyen szoftvert, amit Boss median tudok hasznalni, es kliensre vetiti az adatokat? Ja es lehetoleg ne kelljen hozza PT... :D De az is jo, amihez kell PT, csak akkor nagyon lassu a lap-top! :(

medgypeti
Válasz Zsipali kommentjére
2008. márc. 21. 23:58

Tud nekem valaki ajanlani valamilyen szoftvert, amit Boss median tudok hasznalni, es kliensre vetiti az adatokat? Ja es lehetoleg ne kelljen hozza PT... :D De az is jo, amihez kell PT, csak akkor nagyon lassu a lap-top! :(

Mindegyikhez kell PT.Ha ez a gond írj a privit.;)
Realtime HUD-hoz nem kell pontosabban, de az meg nem megy a Bosson ha jól láttam.

Matt Coburn
Válasz figike kommentjére
2008. márc. 22. 11:35

No feltelepítettem a Cake Poker kliensét.

Nézzetek le, de Everest után , ahol valahogy minden egyértelműnek tűnt valahogy kissé zavaros, hogy például hol van az az opció, hogy én szeretnék zsetont vásárolni.

Everesten van egy nagyon szép PÉNZTÁR feliratú zöld button, itt viszont semmi ilyesmi, a My account alatt se találtam.

Ja, és ha már itt tartunk, emlékszem egy nagyon alapos szájbarágós kitöltési útmutatóra, hogy a bankkártyánk mely számait hova pötyögjük be - na azt se találtam meg.

Szánalmas vagyok, és éhes is. Segítsetek Vuknak, a kicsi rókának ! :)

Matt Coburn
Válasz figike kommentjére
2008. márc. 22. 12:02

Jól van, kitöltési útmutató benne van a alapvető pénzmozgatásos pókerstratégia részben, no de még mindig ott az a hihetetlenül bárgyú kérdésem, Cake Pokeren hol vehetek zsetont ?

Ez lenne a legfontosabb opció a kliensen, erre eldugják. Vagy annyira az orrom előtt, van, hogy eltakarja a tényt, hogy pont ott van az orrom előtt.

bojanika
2008. márc. 22. 12:51

Nem biztos, hogy értem a kérdést. :)

Beutalni a terembe a 'Cashier' - 'Buy Chips' opciónál tudsz.
Ha már ülsz az asztalnál, akkor egyszerűen klikk az osztó előtt található zsetonokra, és ott tudsz plussz zsetont adni a már meglévő mellé.

Élő ügyfélszolgálat