Póker Fórum Archívum > Könyvek > Collin Moshman: Sit 'n Go Strategy

thomas0318
Válasz csiko13 kommentjére
2010. okt. 1. 13:52

Most rakosgatom a fejemben a helyére a push táblákat az lenne a kérdésem, hogy jól értelmezem-e a jelöléseket?

J5o+
Az én értelmezésemben:
Q6o, Q7o, Q8o, Q9o, QTo, QJo,
K7o, K8o, K9o, KTo, KJo, KQo,
A8o, A9o, ATo, AJo, AQo, AKo.
Összesen 18 féle hand.
Úgy gondolkodtam, hogy ez azt jelenti, hogy olyan nem egyszínű lap, ami bubinál nagyobb és maximum 5 lap távolság van a kickertől.

Stimmt oder... ?

Szerintem... J5o, J6o, J7o...JAo bezarolag, es akilet te leirtal, de a szam az laptavolsagra nem utal, mert ha igen, akkor meg en ertelmeztem eddig ezeket rosszul. Amugy ha pokerstove-on nezegeted a preflop card reszt, ezek sokkal szebben erthetove valnak, mint igy leirva. Szerintem.

mcmester
2010. okt. 1. 13:56

Most rakosgatom a fejemben a helyére a push táblákat az lenne a kérdésem, hogy jól értelmezem-e a jelöléseket?

J5o+
Az én értelmezésemben:
Q6o, Q7o, Q8o, Q9o, QTo, QJo,
K7o, K8o, K9o, KTo, KJo, KQo,
A8o, A9o, ATo, AJo, AQo, AKo.
Összesen 18 féle hand.
Úgy gondolkodtam, hogy ez azt jelenti, hogy olyan nem egyszínű lap, ami bubinál nagyobb és maximum 5 lap távolság van a kickertől.

Stimmt oder... ?

Nem.
J5o+ = J5o, J6o, J7o... Szóval az offsuited J5 és az afölött lévő összes J.
Nem mond semmit a többi lapról, Q-ról, K-ról, A-ról.

csiko13
Válasz mcmester kommentjére
2010. okt. 1. 14:07

Nem.
J5o+ = J5o, J6o, J7o... Szóval az offsuited J5 és az afölött lévő összes J.
Nem mond semmit a többi lapról, Q-ról, K-ról, A-ról.

A Poker Stove valóban így mutatja, ezért is kérdezősködöm.

Moshman (248. oldal)
"Pushing Hands with Stack Size of 5BB
Small Blind
98o+
86s+
54s+
J5o+"

Akkor ez most azt jelenti hogy AKo-al nem pusholunk?

csiko13
Válasz thomas0318 kommentjére
2010. okt. 1. 14:10

Szerintem... J5o, J6o, J7o...JAo bezarolag, es akilet te leirtal, de a szam az laptavolsagra nem utal, mert ha igen, akkor meg en ertelmeztem eddig ezeket rosszul. Amugy ha pokerstove-on nezegeted a preflop card reszt, ezek sokkal szebben erthetove valnak, mint igy leirva. Szerintem.

Igen ezt újraértelmeztem és valóban benne van J5o és fölötte. De én még mindig úgy érzem, hogy egy bizonyos laptartományra vonatkozik ez a jelzés és próbálom belőni, hogy mi is ennek a teteje, meg az alja.

csiko13
2010. okt. 1. 14:32

Amiért úgy gondolom, hogy mégsincs igazam: az egyik helyen azt írja, hogy "Any pocket pair" a másikon meg "22+", ami az én értelmezésemben ugyanaz. Kicsit elakadtam. Megyek, eszek sütit. :)

thomas0318
2010. okt. 1. 14:54

Ezek a laptartomanyok aljat jelolik, es szerintem nem zarjak ki azt, hogy AKs-el elpattintsunk egy push-t. Hisz ezek a %-os handrange-ek "leforditva" azok legyengebb lapjaira. 22+ = any pocket szerintem...

csiko13
2010. okt. 1. 15:03

csiko13-féle Sit 'n Go push tábla

Ezt sikerült kihámozni a könyvből várom az építő kritikát:

https://docs.google.com/fileview?id=0ByO_h4rlwPKSZmY3YmZjMjQtYWQ0ZC00NmMzLTg5YzMtZDc4Y2NjYzAyZDQw&hl=hu

mcmester
2010. okt. 2. 15:30

A Poker Stove valóban így mutatja, ezért is kérdezősködöm.

Moshman (248. oldal)
"Pushing Hands with Stack Size of 5BB
Small Blind
98o+
86s+
54s+
J5o+"

Akkor ez most azt jelenti hogy AKo-al nem pusholunk?

Gondolj bele, ha 5BB eff. AK-val SB push-ol rád, az nem mond semmit a rangéről. AK-val mindenki betolja. Ha J5-öt mutat, az már sokkal többet mond, tudod hogy legalább 60%-al push-ol.
Ezért ha egy ranget akarsz meghatározni, akkor annak az alját kell megadni, a leggyengébb lapokat.
Moshman rövidítette a teljes range leírását. Azt mondta az sc-k 54től felfele, a sima connectorok 98tól jók. A range többi részét 1-1 lappal írta le, amiből egy rangekben tapasztaltabb játékos tudja, hogy kb. a 22+ A2+ K2+ Q2+ J5o+ J2s+ T7o+ T4s+ 98o 95s+ 86s+ laptartományról van szó.
(Nyilván ha egy J5o jó a pushra akkor egy A5o is jó lesz.)

Piton
2010. okt. 16. 12:38

Helló mindenkinek!

Bankrollépítés céljából sit&gózni akarok.Úgy hallottam,hogy Colin Moshman írt egy jó könyvet a témában.Valakinek esetleg megvan magyarul?Tudom,hogy nincs magyar kiadása,csak gondoltam,esetleg valaki már lefordította házilag...Ha igen,el tudná nekem küldeni? Cím:aldeniro@citromail.hu.Előre is kösz!

Cream
Válasz Triccianus kommentjére
2010. okt. 27. 9:57

Most vettem meg Moshman SnG könyvét, korábban már sok jót hallottam róla. Elkezdtem olvasni, de rögtön az elején fennakadtam néhány dolgon. Az alacsony vakszinten történő játékról van szó. Az alapkoncepcióval persze egyetértek: nagyon feszesen kell játszani, lehetőleg nem apasztani a zsetonunkat mindenféle vacak handdel. De pl. az ász-királyt én soha nem játszanám ennyire passzívan, mint ahogy ő ajánlja. Íme az egyik példajáték:

9 játékos ül az asztalnál, vakok 30/60, 1.960 zsetonunk van, és a CO-ban ülünk, amikoris AKo-t kapunk. Egy laza játékos MP1-ben 120-ra emel (minraise-el). Kérdés, mit tennénk most?
A szerző válasza: csak megadjuk a mini emelést!

Én személy szerint soha nem játszanék és nem is játszom így. A miniemelés után tovább emelnék úgy 300-360-ig. Namármost én játszom szarul, vagy az alacsony vakszinteken tényleg ennyire passzívnak érdemes lenni, mint ahogy azt Moshman tanácsolja? Várom az SnG játékosok meglátásait.
A közepesen erős hand-eket is meglehetősen passzívan játsza Moshman a korai szinteken. Idézek egy mondatot: "Limp or make a standard raise with AQs, 99, and TT, and raise with jacks."
Hát én az életben nem limpelnék ezekkel, 99-cel esetleg (néha) limpcallolnék, de openlimpelni soha.
Mi a véleményetek ezekről? Lehet, hogy ez egy komoly leak nálam? Akkor jobb volna minél hamarabb tisztázni.

Alacson limiten 9 fős asztaloknál szerintem nemnem rosz játék az open limp 99 vagy alacsonyabb párral korai szakaszban. Dobatni úgysem fogsz, nagy valószínűséggel rádemelnek olcsón szeretnénk flopot nézni. Ha nem jön a set akkor legtöbbször úgy is dobsz, ha meg jön akkor tuti csinál vki vmi idióta kifizetést. Kisebb limiteken nem kell, h kiegyensúlyozott legyen a játékod itt úgy sem vesznek észre semmit az elenfelek.

6fős SNGknél korai szakaszban viszont valószínű, h legtöbbször emelek egészen 77-ig bezárólag utg1 ből. De persze itt is asztal és játékosfüggő mint a pokerben minden.

Az aggresszióról meg csak annyit, h alacsonyabb limiteken nem árt visszavenni egy kicsit. Rengetegszer látom ,h calling station játékosokat ki akarnak blöffölni. Mondanom sem kell ,h mi szokott a vége lenni:)

Élő ügyfélszolgálat