Most rakosgatom a fejemben a helyére a push táblákat az lenne a kérdésem, hogy jól értelmezem-e a jelöléseket?
J5o+
Az én értelmezésemben:
Q6o, Q7o, Q8o, Q9o, QTo, QJo,
K7o, K8o, K9o, KTo, KJo, KQo,
A8o, A9o, ATo, AJo, AQo, AKo.
Összesen 18 féle hand.
Úgy gondolkodtam, hogy ez azt jelenti, hogy olyan nem egyszínű lap, ami bubinál nagyobb és maximum 5 lap távolság van a kickertől.
Stimmt oder... ?
Most rakosgatom a fejemben a helyére a push táblákat az lenne a kérdésem, hogy jól értelmezem-e a jelöléseket?
J5o+
Az én értelmezésemben:
Q6o, Q7o, Q8o, Q9o, QTo, QJo,
K7o, K8o, K9o, KTo, KJo, KQo,
A8o, A9o, ATo, AJo, AQo, AKo.
Összesen 18 féle hand.
Úgy gondolkodtam, hogy ez azt jelenti, hogy olyan nem egyszínű lap, ami bubinál nagyobb és maximum 5 lap távolság van a kickertől.
Stimmt oder... ?
Nem.
J5o+ = J5o, J6o, J7o... Szóval az offsuited J5 és az afölött lévő összes J.
Nem mond semmit a többi lapról, Q-ról, K-ról, A-ról.
Szerintem... J5o, J6o, J7o...JAo bezarolag, es akilet te leirtal, de a szam az laptavolsagra nem utal, mert ha igen, akkor meg en ertelmeztem eddig ezeket rosszul. Amugy ha pokerstove-on nezegeted a preflop card reszt, ezek sokkal szebben erthetove valnak, mint igy leirva. Szerintem.
Amiért úgy gondolom, hogy mégsincs igazam: az egyik helyen azt írja, hogy "Any pocket pair" a másikon meg "22+", ami az én értelmezésemben ugyanaz. Kicsit elakadtam. Megyek, eszek sütit. :)
Ezek a laptartomanyok aljat jelolik, es szerintem nem zarjak ki azt, hogy AKs-el elpattintsunk egy push-t. Hisz ezek a %-os handrange-ek "leforditva" azok legyengebb lapjaira. 22+ = any pocket szerintem...
csiko13-féle Sit 'n Go push tábla
Ezt sikerült kihámozni a könyvből várom az építő kritikát:
https://docs.google.com/fileview?id=0ByO_h4rlwPKSZmY3YmZjMjQtYWQ0ZC00NmMzLTg5YzMtZDc4Y2NjYzAyZDQw&hl=hu
A Poker Stove valóban így mutatja, ezért is kérdezősködöm.
Moshman (248. oldal)
"Pushing Hands with Stack Size of 5BB
Small Blind
98o+
86s+
54s+
J5o+"
Akkor ez most azt jelenti hogy AKo-al nem pusholunk?
Helló mindenkinek!
Bankrollépítés céljából sit&gózni akarok.Úgy hallottam,hogy Colin Moshman írt egy jó könyvet a témában.Valakinek esetleg megvan magyarul?Tudom,hogy nincs magyar kiadása,csak gondoltam,esetleg valaki már lefordította házilag...Ha igen,el tudná nekem küldeni? Cím:aldeniro@citromail.hu.Előre is kösz!
Most vettem meg Moshman SnG könyvét, korábban már sok jót hallottam róla. Elkezdtem olvasni, de rögtön az elején fennakadtam néhány dolgon. Az alacsony vakszinten történő játékról van szó. Az alapkoncepcióval persze egyetértek: nagyon feszesen kell játszani, lehetőleg nem apasztani a zsetonunkat mindenféle vacak handdel. De pl. az ász-királyt én soha nem játszanám ennyire passzívan, mint ahogy ő ajánlja. Íme az egyik példajáték:
9 játékos ül az asztalnál, vakok 30/60, 1.960 zsetonunk van, és a CO-ban ülünk, amikoris AKo-t kapunk. Egy laza játékos MP1-ben 120-ra emel (minraise-el). Kérdés, mit tennénk most?
A szerző válasza: csak megadjuk a mini emelést!
Én személy szerint soha nem játszanék és nem is játszom így. A miniemelés után tovább emelnék úgy 300-360-ig. Namármost én játszom szarul, vagy az alacsony vakszinteken tényleg ennyire passzívnak érdemes lenni, mint ahogy azt Moshman tanácsolja? Várom az SnG játékosok meglátásait.
A közepesen erős hand-eket is meglehetősen passzívan játsza Moshman a korai szinteken. Idézek egy mondatot: "Limp or make a standard raise with AQs, 99, and TT, and raise with jacks."
Hát én az életben nem limpelnék ezekkel, 99-cel esetleg (néha) limpcallolnék, de openlimpelni soha.
Mi a véleményetek ezekről? Lehet, hogy ez egy komoly leak nálam? Akkor jobb volna minél hamarabb tisztázni.