Póker Fórum Archívum > Könyvek > Milyen könyvet vegyek?

Matt Coburn
Válasz vadallat kommentjére
2012. jún. 1. 23:59

A testbeszédes könyvekkel kapcsolatban van valami tapasztalat? Van az az "Olvasd le, foszd ki!" például. Hasznára vált már valakinek?

r3dsnake
Válasz izé kommentjére
2012. aug. 6. 22:20

Sziasztok!

Vágó Csaba könyvei mennyire számítanak jónak? Viszonylag kezdő vagyok póker terén (1-2 kisebb tournament sikerélmény, de a ring game nem megy jól). Ezt a két könyvét néztem: Tournament póker stratégia, Texas Hold'em Poker - Fókuszban az online poker

Érdemes lenne ezeket beszerezni? Valamint szeretnék a matematikai / logikai oldalára is ráfeküdni a pókernek, valamint alap kifejezéseket megtanulni. Handelemzéseknél sokszor vannak ismeretlen fogalmak, valamint nem lenne rossz átlátni hogy ki mikor miért cselekedett úgy.

Előre is nagyon köszi a válaszokat!

Steal_
Válasz Matt Coburn kommentjére
2012. aug. 6. 22:25

A testbeszédes könyvekkel kapcsolatban van valami tapasztalat? Van az az "Olvasd le, foszd ki!" például. Hasznára vált már valakinek?

Testbeszéddel kapcsolatban Allan Pease, "Testbeszéd"-je alapmű. Nem pókeres, de nyílván ott is hasznosítható részben, sok egyéb érdekességgel.

Link hozzá: http://oxigenesviz.gportal.hu/portal/oxigenesviz/upload/563073_1296127061_01132.pdf

Holdenper
Válasz r3dsnake kommentjére
2012. aug. 6. 22:54

Sziasztok!

Vágó Csaba könyvei mennyire számítanak jónak? Viszonylag kezdő vagyok póker terén (1-2 kisebb tournament sikerélmény, de a ring game nem megy jól). Ezt a két könyvét néztem: Tournament póker stratégia, Texas Hold'em Poker - Fókuszban az online poker

Érdemes lenne ezeket beszerezni? Valamint szeretnék a matematikai / logikai oldalára is ráfeküdni a pókernek, valamint alap kifejezéseket megtanulni. Handelemzéseknél sokszor vannak ismeretlen fogalmak, valamint nem lenne rossz átlátni hogy ki mikor miért cselekedett úgy.

Előre is nagyon köszi a válaszokat!

Szerintem ne vedd meg ezeket. Nem ismerem a könyveket, de a külföldi szerzők közül is nagyon sok az elavult már, magyar szerzőtől pedig szerintem nyomtatásban még nem jelent meg értékelhető anyag.
Nézz körbe a magyar pókeres oldalakon, lehet találni egy csomó anyagot, amik az alapokban segítenek.
Itt a PA-n a stratégia menüben találsz sok irományt, amik ide kikerültek mind minőségi anyag. Minél frissebb egy írás, annál jobb.

Pókeres kifejezésekből is volt azt hiszem valami cikk, illetve van valami fórum is (póker szótár, vagy pókeres kifejezések, valami ilyesmi).

Cash gamehez Kockáék írását, meg Ryan Fee könyvét szokták ajánlani (mindkettő fent van a stratégia menüben).

Matek témában csak angol nyelvű videókat tudnék ajánlani, de szerintem az alap dolgokat (pot odds, implied odds, EV számítás) megtalálod a cikkekben is

Még annyi, hogy szerintem döntsd el melyik érdekel jobban, a versenyjáték, vagy a cash game, sit'n'go, és annak a rejtelmeit kezd el tanulni

GL

Galambos Tarzan
Válasz Holdenper kommentjére
2012. aug. 6. 23:25

Szerintem is kb. minden fent van neten ami érdekes lehet. Arra figyelj, hogy csak hiteles oldalakról olvasss cikkeket, akárhonnan ne. Sajnos könyvek közül sok egy kicsit elavult már. Viszont ha mindenképpen szeretnél könyvet is olvasni, akkor alapmű David Sklansky - A póker elmélete című könyv. Ez nem csak NL Holdem -ről szól, viszont van benne sok kifejezetten matematikai-logikai dolgot feszegető rész is. Elég száraz, de én elolvastam.

r3dsnake
Válasz Bumbanas kommentjére
2012. aug. 6. 23:48

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a gyors választ!

Azért gondoltam könyvre amúgy, mert kényelmesebb nyomtatott irodalmat olvasni, mint monitorról. Amúgy amit írtam két könyvcím, azokat még ingyen sem érdemes beszerezni? Mert hozzá tudnék jutni úgy is. Mármint szerintetek lehet-e bármiféle negatív hatással ezeknek a könyveknek a komolyabb tanulmányozása?

Még ezekhez tudnék hozzájutni: Paul Mendelson: Texas Hold'Em Póker
Ed Miller: Bevezetés a Holdem pókerbe
Lou Krieger: Póker

Ezek között van olyan, amit érdemesebb?

Amúgy az oldalon rengeteg féle stratégiát találtam, de talán pont ez is a baj, hogy nem tudok szelektálni közöttük melyikkel lenne érdemesebb kezdeni.

Köszi!

bigacsiga
2012. aug. 7. 0:29

Komolyabb negativ kovetkezmeny ha megvagod az ujjad a lap szelevel es elfertozodik

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a gyors választ!

Azért gondoltam könyvre amúgy, mert kényelmesebb nyomtatott irodalmat olvasni, mint monitorról. Amúgy amit írtam két könyvcím, azokat még ingyen sem érdemes beszerezni? Mert hozzá tudnék jutni úgy is. Mármint szerintetek lehet-e bármiféle negatív hatással ezeknek a könyveknek a komolyabb tanulmányozása?

Még ezekhez tudnék hozzájutni: Paul Mendelson: Texas Hold'Em Póker
Ed Miller: Bevezetés a Holdem pókerbe
Lou Krieger: Póker

Ezek között van olyan, amit érdemesebb?

Amúgy az oldalon rengeteg féle stratégiát találtam, de talán pont ez is a baj, hogy nem tudok szelektálni közöttük melyikkel lenne érdemesebb kezdeni.

Köszi!

Romsy
2012. aug. 7. 14:29

Alex Garland - A part

ezt olvastam utoljára, egész jó volt

vadallat
2012. nov. 3. 12:53

én nem vennék, hanem kölcsönkérnék, az sokkal inkább +EV! :P :))

Madridfans19
Válasz vadallat kommentjére
2013. jan. 24. 13:45

Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani könyveket, amiben kevés a felesleges maszlag. Nektek melyik könyv jött be a legjobban melyik segített a legtöbbet? Mikro téten játszom, MTT-n is szoktam indulni. Érdekel az esélyszámítás is.

Élő ügyfélszolgálat