Egy munkanélkülinél egészen biztosan jobban fellendíti a magyar gazdaságot egy nyerő online pókerjátékos, ebben azt hiszem egyetértünk. A munkanélküliségi ráta pedig 12%, úgyhogy
Biztosan jobban tudod, mint a KSH, öregem.
biztosan jobban tudod, mint a ksh, öregem.
Értelmeztem. A KSH-nak nem érdeke, hogy kozmetikázott adatokat közöljön.
A KSH-ban olyan emberek dolgoznak, akik arra tették fel az életüket, hogy reális adatokat vegyenek föl és közöljenek le, valószínűleg minden Lecso által felsorolt kategóriát rohadtul beleszámolnak. Mert van olyan ezen a rohadt világon, h szakmai becsület, sőt még ebben az országban is.
Értem én, hogy szkeptikusan állunk hozzá minden infohoz, amit kapunk, pláne egy ilyen átpolitizált országban, de azért fel kell ismerni, hogy mely intézmények függetlenek, és az általuk leközölt adatokat fogadjuk már el!
Ez a 35-40%, amit hasraütés-szerűen bedobott, - merhogy ezt nem számolják be, azt nem számolják be (honnan tudod, hogy ezek a kategóriák még 25-30%-ot tesznek hozzá? lemérted?) - ez egyszerűen nonszensz. A valósághoz tuti h a 12% van közelebb.
De lényegtelen, ennek tényleg nincs köze a témához.
Persze hogy jobban tudja.
És mindenki, akinek van egy kis józan esze.
Valóban csak a regisztrált munkanélkülieket tartják számon.Engem pl nem.
A közfoglalkoztatottak 4 havi ciklusokban "dolgoznak".
Ha egy közfoglalkoztatott végigdolgozza az évet, akkor a statisztikában ez 3 dolgozó emberként jelenik meg.
Ezek az emberek gyakorlatilag munkanélküliek, papíron meg darabonként 3 emberrel növelik fejenként a foglalkoztatottságot.
Ha egy közfoglalkoztatott végigdolgozza az évet, akkor a statisztikában ez 3 dolgozó emberként jelenik meg.
Ezek az emberek gyakorlatilag munkanélküliek, papíron meg darabonként 3 emberrel növelik fejenként a foglalkoztatottságot.
A KSH-ban olyan emberek dolgoznak, akik arra tették fel az életüket, hogy reális adatokat vegyenek föl és közöljenek le, valószínűleg minden Lecso által felsorolt kategóriát rohadtul beleszámolnak. Mert van olyan ezen a rohadt világon, h szakmai becsület, sőt még ebben az országban is.
Értem én, hogy szkeptikusan állunk hozzá minden infohoz, amit kapunk, pláne egy ilyen átpolitizált országban, de azért fel kell ismerni, hogy mely intézmények függetlenek, és az általuk leközölt adatokat fogadjuk már el!
Ez a 35-40%, amit hasraütés-szerűen bedobott, - merhogy ezt nem számolják be, azt nem számolják be (honnan tudod, hogy ezek a kategóriák még 25-30%-ot tesznek hozzá? lemérted?) - ez egyszerűen nonszensz. A valósághoz tuti h a 12% van közelebb.
De lényegtelen, ennek tényleg nincs köze a témához.
Persze hogy jobban tudja.
És mindenki, akinek van egy kis józan esze.
Valóban csak a regisztrált munkanélkülieket tartják számon.Engem pl nem.
Szerintem nagyon off itt munkanélküliségi adatokról vitatkozni, de ez nem is sokat jelent, hogy 12% vagy 20%. Sokkal többet mond el a foglalkoztatási adat:
http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog21301.pdf
Jó közelítéssel minden foglalkoztatott további 2 embert tart el függetlenül attól, hogy havi 2000000, 150000 vagy 47000 Ft-ot keres.