és mint tudjuk nem is adózik, egyszerűen csak költ, ami élénkíti a gazdaságot ugyan oké ezt aláírom.
Az, hogy nem adózik, az qvára nem igaz. Személyi jövedelem adót nem fizet, de minden egyes megvett termék után 27%-os ÁFÁT fizet, ha autót vesz regisztrációs adót fizet, stb stb, nem fogom felsorolni az összes adó- és járuléknemet. Egyedül a személyi jövedelemadó alól bújik ki - kényszerűen.
És mivel a pénz csak egy helyettesítő eszköz, ami megkönnyíti a jószágok cseréjét, ezért javakat hoz be az országba azzal, hogy külföldiek pénzét nyeri el, szóval mondhatjuk azt is, hogy "termel".
És igen, itt csak a nyerő regekről van szó, összességében az online póker viszi ki a pénzt az országból, de a nyerő regek igenis hozzák be, ez TÉNY, és nem elvakultság.
Az, hogy nem adózik, az qvára nem igaz. Személyi jövedelem adót nem fizet, de minden egyes megvett termék után 27%-os ÁFÁT fizet, ha autót vesz regisztrációs adót fizet, stb stb, nem fogom felsorolni az összes adó- és járuléknemet. Egyedül a személyi jövedelemadó alól bújik ki - kényszerűen.
És mivel a pénz csak egy helyettesítő eszköz, ami megkönnyíti a jószágok cseréjét, ezért javakat hoz be az országba azzal, hogy külföldiek pénzét nyeri el, szóval mondhatjuk azt is, hogy "termel". Pontosabban használ egy kis indulótőkét, jó magyar forintot, fogadásokat köt külföldiekkel, megnyeri őket, és ezzel több pénz(ami mint tudjuk, a javakat, mint a kaja, szolgátatás etc. helyettesíti) lesz az országban.
És igen, itt csak a nyerő regekről van szó, összességében az online póker viszi ki a pénzt az országból, de a nyerő regek igenis hozzák be, ez TÉNY, és nem elvakultság.
És az is tény, hogy adóznak, még ha arányosan kevesebbet is, mint a jómunkásemberek.
Pókergrinderek azokból lesznek, akik nem találnak munkát, ezért sztem a grindereket nem a dolgozó emberekkel kell összehasonlítani, hanem a munkanélküliekkel. Náluk pedig biztosan hasznosabbak.
Ha visszaolvasol, én soha nem is azokkal hasonlítottam össze őket, akiknek van munkájuk, ezt te hoztad be valahonnan, magadtól, nem tudom miért.
ebben 100%-ig egyet értek veled. én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy azért állam bácsi biztos jobban örülne ha kapnál nettó 120-at valahol, mintsem pókerezz havi 400k nettóért. én is csak arra akartam kilyukadni mint kidelpiero, "...hülyeség, hogy a poker regulárok fontosabbak a gazdaságnak mint a dolgozó emberek"
Pókergrinderek azokból lesznek, akik nem találnak munkát, ezért sztem a grindereket nem a dolgozó emberekkel kell összehasonlítani, hanem a munkanélküliekkel. Náluk pedig biztosan hasznosabbak.
Ha visszaolvasol, én soha nem is azokkal hasonlítottam össze őket, akiknek van munkájuk, ezt te hoztad be valahonnan, magadtól, nem tudom miért.
És igen, itt csak a nyerő regekről van szó, összességében az online póker viszi ki a pénzt az országból, de a nyerő regek igenis hozzák be
"no offense, csak a számok kedvéért. vegyük Grinder Jóskát, aki átlag 300k/hó keres pókerrel. HA alkalmazott lenne és HA nettó 300k-t keresne, akkor abban az esetben cirka 300k-tól esik el az állam."
Mivan? 300k 16%-tól, vagyis 48 000 Ft-tól esik el az állam. Legalábbis, ha egy grinderrel hasonlítjuk össze.
A gáz amúgy az, hogy az átlagkereset 140-150k körül van, nem 300k, míg egy grinder inkább 200k fölött keres.
De akkor hadd legyek kemény, és vegyük az állami alkalmazottakat - tanárok, rendvédelmisek, orvosok, közigazgatásban dolgozók.
Ők mind az államnak dolgoznak, az államtól kapják a fizetésüket, vagyis abból az adóból kapják a pénzt, amit a vállalkozók fizetnek be. Ők pénügyileg masszívan nettó mínuszt termelnek az államnak.
A pókerjátékosok olyanok, mint a vállalkozók, akik külföldről hozzák be a pénzt, és nem a vállalkozók által befizetett adóból van jövedelmük, ők az állami költségvetést nem terhelik meg, ellentétben az állami alkalmazottakkal.
(Akikre természetesen szükség van, hiszen kell oktatás, egészségügy, közigazgatás, és rendvédelem)
A vállalkozóknál, a vállalkozók alkalmazottainál nem adóznak többet a pókerjátékosok, de az állami alkalmazottaknál igen, és az egy igencsak népes tömeg. Hiszen az állami alkalmazottak kapnak egy X összeget, aminek 16%-át +TB+tökömtudja visszaadják az államnak, +27% ÁFÁt, de a maradék egy részét meg elköltik a tescoban olcsó külföldi cuccokra, és tűnik el a pénz az országból.
És mielőtt megköveznétek, azzal a gyanúval h az állami alkalmazottakat semmirekellőnek tartom, nem, nem tartom őket annak, szüleim is azok, illetve a családomból még sokan, szóval nem bántom őket.
De amit leírtam, az így van, és most biztosan nem tévedek.
Jól van, nem vagyok közgazdász, és nem látom át az egészet.
Én igazából csak azt szeretném mondani, hogyha basztatnak minket, hogy semmirekellő-hamiskártyás ingyenélők vagyunk, akkor LEGITIM dolog azt mondani, hogy
Nem vagyok semmirekellő B+, hozom be a valutát az országba, elköltöm itthon, fizetek ÁFÁ-t, még mindig jobb, mintha munkanélküli lennék, úgyhogy STFU.