a póker és a kaja
tudom vicces a téma, de engem nagyon érdekel, hogy ti mit gondoltok erről.
szóval a póker miatt egyre gyakrabban (főleg hétvégente, amikor 5-6-7 órát is játszok) egyre kevesebb idő jut a kaja megcsinálására. és mostanság már inkább rendelem a kaját. mindenki tudja, hogy egy főétel körettel durván 1200-1400 ft, a pizza kb. detto, szóval ahhoz h egy nap kaját tudj rendelni durván 3000 ftot kell számolni.
most gondolkodtam el, hogy ebben a hónapban durván 70e ftot költöttem csak kajára. főzéssel és/vagy időráfordítással harmada-fele is lehetne.
ti hogyan oldjátok meg ezt az aktív játékkal? meg úgy egyáltalán?
inas :D
inas :D
Egy nap hány órát játszol, hogy nincs időd kaját csinálni? :)
Amúgy fél kiló húst és rizst elkészíteni kb. fél óra, rántotta 5 perc...
ha a kaja elkészítésére fordított idó alatt többet keresel játékkal , mint amennyit a főzéssel spórolsz, -ev a főzés.
ezen én is sokat gondolkodtam már, de jó ideje rendelek, mert nem éri meg főzni :D
Egy nap hány órát játszol, hogy nincs időd kaját csinálni? :)
Amúgy fél kiló húst és rizst elkészíteni kb. fél óra, rántotta 5 perc...
alapvetően szeretek főzni de a mostani albiban nincsennek meg erre a megfelelő körülmények(rossz edények, rossz konyha, rossz fény, rosszkedv.. ja ez az én hibám :D)
Tehát reggelire a tejeskávé vajaskenyérrel ahogy az már lassan 15 éve szinte minden nap, viszont a főétel az valami rendelt kaja, esetleg ha a közelben van olcsó és elfogadhatő minőségű kifőzde. Nyilván a közelben az az aktuális munkahelyem, szóval nem a pókertől függ. Ha a pókerből élnék csak akkor egyrészt biztos nem sokáig élnék egyedül, másrészt a főzésre is inkább szakítanék időt, mert az alatt is pihen az agyam.
Egyébként nem a reklám helye tudom,de a theopapa jó kajákat ad. Meg pl pont ebben az időben a BR pizzák 15% al olcsóbbak azokból meg kétszer is jót lehet enni ha van mikro :D.
Bár néha fura dolgok történnek:
qdb.hu: quote - #7706 :D
meglehetne oldani reggel is, de bennem nincs annyi tűz ebben a témában, mint riperben
Utóbbi hónapokban bennem sincs már... :( jó lenne visszatérni, de baromi nehéz...
Az időt nem csak a főzés viszi el, hanem a vásárlás is.
motto: a póker nagyon ellustít!!
Utóbbi hónapokban bennem sincs már... :( jó lenne visszatérni, de baromi nehéz...
Az időt nem csak a főzés viszi el, hanem a vásárlás is.
motto: a póker nagyon ellustít!!
Pontosan. Felkelek tízkor. Összeszedem magam, így 11-kor már elindulok boltba. Megveszem a cuccokat hazasétálok 12-12:30. Elkezdek főzni. Kaja lesz 14-14:30 körül. Befalom: 15. Ez kiüt 1-2 órára, rosszabb esetben be is alszok. Ez mínusz 2 session. :) De inkább főzök, mintsem egy géppé váljak. Mostanában egy hétre előre kitalálom, hogy nagyjából mit fogok enni, és hétfőn bevásárolok nagyobb tételben. A hétvége a rendelős nap. Mert akkor meccset nézek, és már-már rituális hozzá egy pizza elfogyasztása. Így olcsó is meg nem is vesz el egy egész napot a kajálás.