Van itt olyan ember, aki normál körülmények között szinte képtelen volt napközben szundítani, mégis valahogy "megtanulta"?
De te legalább már hozzá vagy edződve.
Van itt olyan ember, aki normál körülmények között szinte képtelen volt napközben szundítani, mégis valahogy "megtanulta"?
De ti úgy alszotok délután egy kicsit, hogy előtte éjszaka rendesen kialudtátok magatokat? (~8 óra körül, ami épp neked az optimális)
Más kérdés: van itt olyan ember, aki 6+2 órát alszik egy nap? (éjszaka 6, délután 2)
Tőletek kérdezném, hogy a 6 órás alvás után ugyanannyira fog az agyatok, mintha 8 órát aludtatok volna, csak rövidebb ideig (ezért kell a 1.5 - 2 órás alvás délután, mert addigra elfogytok) vagy azért éreztek különbséget?
Ha esetleg valaki 4+4-ben nyomja, akkor neki is szánnám a kérdést :)
De ti úgy alszotok délután egy kicsit, hogy előtte éjszaka rendesen kialudtátok magatokat? (~8 óra körül, ami épp neked az optimális)
Más kérdés: van itt olyan ember, aki 6+2 órát alszik egy nap? (éjszaka 6, délután 2)
Tőletek kérdezném, hogy a 6 órás alvás után ugyanannyira fog az agyatok, mintha 8 órát aludtatok volna, csak rövidebb ideig (ezért kell a 1.5 - 2 órás alvás délután, mert addigra elfogytok) vagy azért éreztek különbséget?
Ha esetleg valaki 4+4-ben nyomja, akkor neki is szánnám a kérdést :)
Redőny sokat segít fény és hangszigetelésben is. V szemkötő (nem próbáltam) és füldugó, de még ezek a puhák is elég kényelmetlenek, zavaróak. Viszont ritka esetekre (szomszéd felújít, csinálják a járdát a ház előtt) jól jöhet. Elektromos eszközök kiiktatása szintén hasznos lehet.
Magam részéről az "egyben alvás" vált be eddig a legjobban, nem meglepő módon, hiszen nagyjából ehhez van szokva az ember. Ált. 8 óra, néha csak 7 és néha 9. A legkevesebb 6, amivel még lehet normálisan grindelni aznap, de hosszútávon sztem az már kevés. Nyilván függ az egyéb tevékenységektől is (sport, fizikai munka, aktivitás, lelki állapot, stb.)
Szeretek kisérletezni (meg úgy gondolom érdemes is, h az ember megtalálja a legmegfelelőbbet, főleg egy ilyen jelentőségű dologban) és a 6+2 sem volt rossz. De nem csináltam elég ideig, h pontosabban meg tudjam ítélni. A 4+4 már "kevésnek" tűnik.
Vannak olyan technikák és követőik, (keresgess neten), ahol (nem emlékszem pontosan) az a lényeg, h minden órában alszik 10 v 15 percet és ennyi. Érdekes.
Ha kipróbálsz ilyen dolgokat értékelhető mintán, számolj be róla, engem érdekel. :D
Én bármikor bárhol tudok aludni!
Ha nappalos vagyok akkor 5 kor kelek de 7-8 körül már szundítok kicsit van hogy fél vagy 1-2 órát ezt 2-3 óra körül is megtudom ismételni. Éjszakásban is van hogy programozom és keveset pihenek de akár 4-5 órát is tudok aludni főleg ha tolja a viccet a pokerstars. De olyan is van hogy keveset alszom napokig. Olyan is előfordul hogy fut 5-6 versenyem lehet jól is állok de inkább az alvást választom. Nyilván a tacskók ezt még nem értik de 40 felett kell már a pihenés :))
Próbált már valaki éjszakai grindolásról átállni nappalra? Hiába hagyom ki az alvást napközben, még se tudok aludni este annyira hozzá szokott a szervezetem a több éves éjszakai fent léthez...
Van valakinek tippje esetleg?
Próbált már valaki éjszakai grindolásról átállni nappalra? Hiába hagyom ki az alvást napközben, még se tudok aludni este annyira hozzá szokott a szervezetem a több éves éjszakai fent léthez...
Van valakinek tippje esetleg?
jah, szerintem is erőltetni kell, elvileg 1-2 nap nálam. Beállitod az órát kb reggel 9re aztán felkelsz akkor is ha épp 4kor aludtál el mert addig forgolódtál. Aztán napközben nem alszol, ne félj este már fogsz. :)