sem Te, sem pedig Vinczesz. Azt olvasom tőletek, hogy itt borzasztó állapotok vannak, ütik-verik egymást a szurkolók, gyakorlatilag ha csak titeket olvasnálak, meg a kereskedelmi híradókat nézném, akkor el is hinném, hogy ma Magyarországon háborús állapotok uralkodnak a stadionokban, miközben a saját szememmel és több mint 20 éves meccslátogatói múltammal ennek valahogy pont az ellenkezőjét látom. Most akkor az az igaz, amit ti írtok a szobából, egyértelműen és jól láthatóan a média hatására, vagy az az igaz, amit én látok és tapasztalok személyesen?
Máskülönben egyszer szívem szerint kivinnélek a csapatom egy hazai meccsére, és utána megkérdezném, hogy ugyan mennyivel volt veszettebb, veszélyesebb, mint egy Pick-Veszprém (max jobb hangulatú lenne ;) ).
az igaz, hogy mostanság mar tényleg kevesebb balhé van, de már meccsre se jarnak ki annyian. bár ezt is csak ismerősöktől hallom, hogy sokkal kevesebben jarnak ki. Gondolom ebben nagy szerepe van annak is, hogy nincsenek kifejezetten jo csapataink, legalabbis nemzetközi szinten, hisz talan 1984-ban vagy mikor voltunk utoljara VB-n, ha jol emlekszem mexikoban.
S azert megjegyzem, hogy innen a forumrol meselt egy jatekvezeto falusi meccseken történt verekedeses incidensekről :). no, de én már tényleg lezartam ezt a temat :)
szerintem fejezzuk be mar ezt a temat. én csak leírtam a véleményemet, amikor megakadt a szemem azon, hogy több hsz-bol is azt éreztem ki, hogy, különbséget akart tenni a szervezett és a nem szervezett balhék között, holott szerintem egyiknek sem kellene velejárónak lennie egy csapat szurkolásánál. s ezt a véleményemet fenntartom, megingathatatlan vagyok :D.
Én nem igazan értek a focihoz - biztos nem vitt ki apu meccsre :D - de örülök, hogy sok forumtagnak ez is egy nagyon jó közös téma, hisz a vb idejen is voltak nagyon szuper kis szurkolos topicok, sőt hazi fogadas is.
Hmmm... Megfogadtam, hogy befejezem, de erre mégis reagálnék, ha már megszólítottál.
Szóval több mint húsz évvel ezelőtt volt az első olyan diósgyőri meccs Miskolcon, amelyiken kint voltam. Még egykori diósgyőri játékos ismerősöm is van azokból az időkből. Volt ilyen és olyan tapasztalatom is. Fújtak le gázspray-vel és kaptam a hátamra gumibottal és kardlappal, úgy hogy békés néző voltam, de a rendőrök nem válogattak. Illetve cigányoztak is le párszor, nálam kategóriákkal sötétebb árnyalatú srácok. Szóval a szobából és médiából táplálkozást nálam elfelejtheted. Persze ettől még mondhatod a frankót itt továbbra is, nem fogom magam védeni.
Tisztában vagyok a meccsre járás pszichológiájával, azzal, hogy mit jelent a "tartozni egy csoporthoz" érzés. Ettől még ezeknek a régi sebeknek az emlegetése meg revansvétel stb szerintem nem vezet sehová. Nem tudom jártál-e korábban a Megyeri út környékén, akkor amikor szó szerint utcai harcok voltak a két "tábor" illetve a rendőrség között. Jelenleg talán a magyar foci iránti érdektelenség miatt is kevesebbet hallani ilyesmiről. Habár az is tény, hogy nem is nézek utána.
Nagyon szűklátókörű lett ez a topik, nem arról szól, amiről kezdetben, már kicsit sem tetszik. Ezzel tényleg befejeztem.
szerintem fejezzuk be mar ezt a temat. én csak leírtam a véleményemet, amikor megakadt a szemem azon, hogy több hsz-bol is azt éreztem ki, hogy, különbséget akart tenni a szervezett és a nem szervezett balhék között, holott szerintem egyiknek sem kellene velejárónak lennie egy csapat szurkolásánál. s ezt a véleményemet fenntartom, megingathatatlan vagyok :D.
Én nem igazan értek a focihoz - biztos nem vitt ki apu meccsre :D - de örülök, hogy sok forumtagnak ez is egy nagyon jó közös téma, hisz a vb idejen is voltak nagyon szuper kis szurkolos topicok, sőt hazi fogadas is.
Uramisten! Felmerült teljesen mellékszálként, hogy időnként pofozkodnak emberek, erre most ezen lovagolsz teljesen, ráadásul pont Magyarország kapcsán, ahol alig vannak pofozkodók... Ne haragudj, de ez igazi gigalol.
Egyébként azt is tudom magamról, hogy focis témában túl őszinte és túl szókimondó vagyok, és túlzottan védem az általam helyesnek, igaznak vélt dolgokat, voltak ebből korábban bőven összezörrenéseim itt is, máshol is, lásd például csak az itteni EB-topikot nyáron, ahol életemben először sikerült "elérnem", hogy moderátor által figyelmeztetve legyek. ;)
Ez van, sok dologban változok/változtam az évek során (még önmagában a focival szemben is), ez a fajta vehemenciám viszont úgy néz ki, hogy sosem változik meg. :)
de mégis miért működik ez máshol? Miért tekintik ott a focit szórakozásnak, és ahogy te is írtad, 90 perc együtt töltött jó hangulatnak és szurkolásnak, saját csapatunk végtelen buzdításának, de úgy, h közben a másik csapatot nem bántjuk?
"a tribünön vegyesen egymás mellett ülő Partizan- és Zvezda-drukkerek, akik nem gyilkolták egymást halomra" Miért működik ez még a közismerten elég vad szerbeknél is, és miért nem működik nálunk?!
Ja lehet h ezt csak a TV2be láttam....
Nabasszus, írtam egy kisregényt erre elveszett.....újraírni nincs kedvem, de a lényegét megróbálom mégegyszer:
huuh, az tényleg kisregény lehetett :)
Nabasszus, írtam egy kisregényt erre elveszett.....újraírni nincs kedvem, de a lényegét megróbálom mégegyszer:
Szóval, hol írtam én konkrétan Magyarországról, hol írtam a közelmúltról, és főleg hol írtam, hogy valaha nem éreztem magam biztonságban egy meccsen, neadjisten lepisiltem a lábam?
Amiről én írtam, az bizonyos saját magukat szurkolónak/ultrának nevező csoportok magatartása, akiket te is köztörvényes bűnözőnek nevezel, mégis tele van ilyenekkel minden nagyobb szurkolói klub(konkrétan itt most a fradi és újpesti tábort is meg tudom említeni, mert minkdettőben elég jó barátaim fordultak meg), akik közel sem a jó hangulatért, az együtt szurkolásért járnak meccsre, hanem kifejezetten keresik a balhét, és mindezt egy klub mögé bújva teszik....Na ettől hányok.
Továbbá írod, h ha nem megyek rázósabb idegenbeli meccsekre?! Miért rázós egy idegenbeli meccs? Ezek szerint a ti hazai meccsetek is rázós lenne számomra ha ismeretlenül beülnék a és neadj Isten az ellenfélnek szurkolnék? Miért nem tehetem meg, hogy fradi mezben beülök csak úgy valahova a lelátóra az újpesti stadionban? Megvernek, megaláznak?...miért, ha csak hangosan dícsérő szavakkal próbálom buzdítani a csapatom?! Miért nem úgy reagálnak erre, h ők még hangosabban biztatják?
Tudom ez egy álomvilág, én kis szentimentális hülye......
de mégis miért működik ez máshol? Miért tekintik ott a focit szórakozásnak, és ahogy te is írtad, 90 perc együtt töltött jó hangulatnak és szurkolásnak, saját csapatunk végtelen buzdításának, de úgy, h közben a másik csapatot nem bántjuk?
"a tribünön vegyesen egymás mellett ülő Partizan- és Zvezda-drukkerek, akik nem gyilkolták egymást halomra" Miért működik ez még a közismerten elég vad szerbeknél is, és miért nem működik nálunk?!
Megmondom, mert ott az ilyen balhé keresős, törni zúzni akaró álszurkolókat kizárják maguk közül...és megmarad a tényleg szurkolni akaró mag....na ők számomra a SZURKOLÓK, az ULTRÁK, egy csapat legértékesebb támogató
Ja lehet h ezt csak a TV2be láttam....