Természetesen jártam a Megyeri úton sok alkalommal, mint gyakorlatilag minden stadionban Magyarországon, ami a csapatom látókörébe került az évek során. Egyszer elkezdtem összeszámolni (és ne dicsekvésnek vedd, mert ez állapot, nem érdem, egyszerűen komoly hobbim volt gyerekkorom óta a csapatom, és mentem mindenhová), 60 stadion (sok esetben nyilván túlzás a stadion megnevezés persze alacsonyabb osztályokból) környékén feladtam, hidd el, bőven van rálátásom az árnyékos és a napfényes oldalára is a focinak.
Egyébként nem mondom a frankót, csak leírom a tapasztalataimat, ami azért (és ezt nem frankózásból írom, hanem mindössze tényként) a megnyilvánulók közül mindenképpen az egyik legszélesebb alapokon nyugvó, ezt látatlanul le merem írni, annyi meccsen voltam életemben az ország minden pontján. Egyébként hidd el, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy Te vagy Kisrapi kijártok-e meccsekre, mert nem téríteni akarok. Az viszont borzasztóan zavar, amikor lecsőcselékeznek személy szerint engem is, és az is zavar (ha már említetted, hogy kaptál kardlappal ártatlanul, bár azt azért tegyük hozzá, hogy hazai szurkolóként minimális esélyed van erre egy 3-4-5 ezres tömegben, és azt szerintem Te sem állíthatod, hogy ez rendszeresen előfordult), hogyha idegenben történetesen "megrak" a szadista készenlétis rendőr úgy, hogy csak bevédem a társamat meg a kocsimat a belénk kötő hazaiakkal szemben, és még a kollégái is elnézést kérnek utána, amiért ilyen majom volt a munkatársuk, akkor az átlag szemében még én leszek a hibás, és a rendőrnek lesz igaza, csak mert szurkolóként voltam ott. És igenis borzasztóan zavar, ha készenlétisek szám és rendfokozat nélkül szabadon élhetik ki rajtam a szadista hajlamaikat, és közben olyanokat vágnak röhögve az arcomba, hogy "kis f.szszopó", mindezt úgy, hogy a világon semmit nem csináltam, csak annyi a bűnöm, hogy szurkolóként vagyok jelen, és mindezt csak azért tehetik meg ilyen szabadon és követkemények nélkül, mert én mint szurkoló agyon vagyok démonizálva olyanok részéről, akik meccsek közelében sem voltak még életükben, de szajkózzák, hogy minden szurkoló barom, akkor igen, ideges tudok lenni. Mert ez is egyfajta rasszizmus, ha már annyira pörög mindenki a rasszizmus témáján manapság.
Máskülönben az is fura, hogy jössz először azzal, hogy nem vagy rajongó típus, az ember szinte meg van győződve róla, hogy meccs környékén sem voltál még a megnyilvánulásaid alapján, aztán kiderül, hogy mégsem vagy "absztinens". Nekem kicsit fura, de Te tudod...
Annyit azért még mesélj már el nekem, hogy nem gondolod-e azt, hogy azért lett szűklátókörű ez a topik, mert egy teljesen a topik témájába vágó, és egy-két kis megnyilvánulásban (lásd huliganizmus, ami tetszik vagy nem tetszik, de a szurkoló mozgalmak része, és ha a foci szurkolói hátteréről beszélünk, akkor ugyanúgy megkerülhetetlen, mint más szurkolói mozgalmak, vagy éppen egy-egy csapat politikai, társadalmi vagy vallási háttere) egyébként önmagától kimerülő témából egyesek (többek között Te is) komoly vitát generáltak a sok lüke sztereotípiával? Persze biztos én is hülye vagyok, hogy ennyit reagáltam, talán kár is volt.
Egyébként ezt most őszintén kérdezem: miről szóljon a topik, miről akarsz értekezni benne? Ez a mostani szál nyilván mellékvágány ilyen hosszan boncolgatva, és egymásnak a vélt igazunkat szajkózva, ezt látom én is.
Viszont gyere el a következő Akadémiás találkozóra és szerintem sörözés és pókerezés közben egész más erről beszélgetni. Valószínűleg kiderül(ne), hogy nincsenek akkora ellentétek a vélemények között, mint az ezekből a hozzászólásokból látszik.
ebben biztos vagyok.
vika szerintem tegnap este ota megdöntötted a 24 ora alatt leütött karakterszamodat :)))
worldpeace :p
Ja lehet h ezt csak a TV2be láttam....
Szerintem nem generáltam vitát, hanem kicsit túlzottan belelovaltad magad a dolgokba, talán akaratlanul is. A topok eleji dolgok érdekeltek, nem csőcselékeztem és azt hiszem nem szóltam le senkit. Nem szokásom különösebben az interneten az ilyesmi. Inkább személyesen, ha már személyeskedni akarok. Nem írtam sztereptípiákat sem.
Azért mert azt mondtam (amit most is állítok), hogy nem vagyok rajongó típus, attól még járhattam/járhatok a városom csapatának meccseire és szerethetem a focit, úgy is, hogy nem istenítek csapatokat, játékosokat. Egyszerűen csak, ha kedvem és időm van, kimegyek és megnézem a meccset. Szerintem ebben nincs ellentmondás, nem kell furcsának tartanod.
Az nem tetszik már, hogy hosszú hozzászólásokban kapjuk az igazságot, aztán a reakcióra újra és újra. Ennek is se vége, se hossza nem lesz. Viszont gyere el a következő Akadémiás találkozóra és szerintem sörözés és pókerezés közben egész más erről beszélgetni. Valószínűleg kiderül(ne), hogy nincsenek akkora ellentétek a vélemények között, mint az ezekből a hozzászólásokból látszik.
ebben biztos vagyok.
vika szerintem tegnap este ota megdöntötted a 24 ora alatt leütött karakterszamodat :)))
worldpeace :p
túl sok mocskot láttam
Szívesen megiszok akár Veled akár bárki mással is azok közül egy sört, akikkel ennek az oldalnak a jóvoltából kapcsolatba kerültem, eddig nem voltam találkozókon, mert olyan nagy életet azért nem élek itt (leszámítva most ezt a topikot ;) ), és annyi emberrel nem csevegek, ami annyira hajtott volna a személyes megjelenés felé, de a legközelebbi találkozóra benevezek, aztán majd kivesézzük azt a kardlapozós témát is. ;)
Anno a Discovery-n volt egy sorozat asszem Futballhuligánok címen futott egy angol srác járta végig európa és dél-amerika híres klubjainak,hírhedt szúrkolói csoportjait és a köztük húzodó ellentéteket boncolgatták,na ott aztán lehetett érdekes dolgokat hallani hogy micsoda feszültségek húzódnak meg néha a rivális táborok között.Asszem mintha mostanában ismételnék a részeket,érdemes megnézni.
Anno a Discovery-n volt egy sorozat asszem Futballhuligánok címen futott egy angol srác járta végig európa és dél-amerika híres klubjainak,hírhedt szúrkolói csoportjait és a köztük húzodó ellentéteket boncolgatták,na ott aztán lehetett érdekes dolgokat hallani hogy micsoda feszültségek húzódnak meg néha a rivális táborok között.Asszem mintha mostanában ismételnék a részeket,érdemes megnézni.
Jaja, ezt már én is írtam korábban. Épp egy brazíliai részt idéztem.
Anno én is, mert öltöztem azokban az öltözőkben.:) Gondolom azért azóta már más a helyzet.
Ez is egy közösség, ha az idő egy jó részében virtuális is. Viszont akikkel eddig találkoztam, jó arcok és érdemes volt elmenni élőben is beszélgetni stb.
A kardlapozós téma nem volt különleges. Kordonnal volt elkerítve a nézők vonulása a járdától. Az egyik kordon mellett álló rendőrtől megkérdeztük, hogy átmehetünk-e, mert a Bulgárföldi villamosmegállóba igyekeztünk. Ő kiengedett néhányunkat, aztán jött a mitsem tudó lovas kolléga és határozott kardlapsuhintásokkal visszaterelt a kordonon belülre. Ezzel csak azt akartam alátámasztani korábban, hogy otthon fotelből ezt nem élhettem volna át. A többi említett dolog is ilyesmi volt.