Ja, nekem még van 10% kedvezményem is, sry.
Azért írtam a fekvenyomást, mert arról egy full kezdő is tudja micsoda. Meg hát olyan sok minden nincs is, amivel mérni lehet hogy mennyit erősödtél.
3 hónap alatt 10 kg zsírt nem fogsz leadni. 10kg zsír az 90000 kalória, napi 1000-es kalóriadeficit kéne hozzá; 500 felett már szarul érzed magad, és a szervezeted is egyre inkább átáll a raktározásra. Heti fél kg-t szoktak tartható szintnek mondani, az is elég kemény, és ha ezt tartod, akkor erősödni nem igazán jut energia.
Pont nem leadni szeretnék, mert vékony vagyok. Lehet, hogy nem olyan nehéz ez, de én nem találtam még meg a módját, hogy lenne a legjobb. Itt ezt ott azt amott meg megint mást lehet olvasni mit és hogyan érdemes a cél elérése érdekében.
Azért írtam a fekvenyomást, mert arról egy full kezdő is tudja micsoda. Meg hát olyan sok minden nincs is, amivel mérni lehet hogy mennyit erősödtél.
3 hónap alatt 10 kg zsírt nem fogsz leadni. 10kg zsír az 90000 kalória, napi 1000-es kalóriadeficit kéne hozzá; 500 felett már szarul érzed magad, és a szervezeted is egyre inkább átáll a raktározásra. Heti fél kg-t szoktak tartható szintnek mondani, az is elég kemény, és ha ezt tartod, akkor erősödni nem igazán jut energia.
Azért leírok néhány alap dolgot, amit nem láttam itt megemlítve:
- edzés előtt nyilván bemelegítés és nyújtás az adott izomcsoportokra, és edzés végén is ugyanúgy nyújts le
- nyak,csukló,könyök,váll,térd,boka nem vesz részt a gyakorlatokban (túlnyomó többségükben), egyszóval nem segítesz be velük a gyakorlatoknál(pl:bicepsznél súlyzóval nem rántasz bele csuklóval,könyékkel,vállal) megtartják a fix pozíciójukat gyakorlat közben
- a súlyokat nem ráncigáljuk, szép ütemesen végezzük a gyakorlatokat, de nem rohamva
- az izmokat visszafele is dolgoztatjuk (pl. felülésnél amikor visszadőlsz a földre azt nem lehuppanva teszed, hanem a hasizmod által ellenállást generálva, ugyanúgy fekvőtámaszban amikor lemész azt szép nyugisan csinálod, hogy lefele is dolgozzon az izom ne csak akkor amikor kinyomsz stb. a többi gyakorlatra)
- kezdetben gyakorold be a helyes pózt minden gyakorlatnál, és ebben nem hagyatkoznék a helyi legényekre
Néhány személyes meglátás:
- a csuda jó ízesített csuprokat,bödönöket, illetve vitamin mixeket, (amit gyógyszertárban nem árulnak) elfelejteném
- fehér kenyér helyett magvas barna kenyér
- focizz nyugodtan tovább egészséges és rövid/középtávfutás képessége hasznosabb, mint egy kis plusz izomtömeg, amivel tudsz egy kicsit kocogni (nyugodtan beiktathatsz futó edzéseket is, ettől ugyan szálkásodsz de sportos jó külsőt ad)
- ja és ezt a 80%-os badarságot felejtsd el, ha akarsz valamit akkor kezdj el edzeni
- a csuda jó ízesített csuprokat,bödönöket, illetve vitamin mixeket, (amit gyógyszertárban nem árulnak) elfelejteném
Miért?
Ja, mert az mennyire megéri a gyártónak, hogy 300 ezres fehérjébe belenyomja a 2-3szor drágább szteroidokat:D:DPlusz a legtöbb olimpikon is megbukna a vérteszteken. Bízom benne, hogy csak iróniából írtad:)
Bízom benne, hogy csak iróniából írtad:)
Értem, csak mert találkoztam már olyan "szakértővel", aki azt állította, hogy növekedési hormont nyomatnak a fehérjékbe.:D