Póker Fórum Archívum > Minden más > Hajrá Magyarország!!!

ferkocse
Válasz reirreT kommentjére
2011. szept. 3. 7:33

mi is szétcsaptuk magunkat, most éledezek...eddig 2 KV...
nagyon nagy meccs volt ez! Hajnalt szerintem jó, hogy
lehozta az öreg...próbált a kihagyott 11-s után javítani
a mezőnyben, de érezhetően feszült volt.
amit Szabics lőtt, az istenkirály pörgetés volt.
a kapott gólért kár, az kerülhető lett volna, de
a vége így is ünneplésre adott okot :)
ha kijutunk, ha nem, szép volt fiúk!!!

olegg
Válasz redoubtable kommentjére
2011. szept. 3. 7:55

Hidd el nekem a svédek ajánlatát fogadnák el a hollandok nem a magyart. :)

Ha a svédek mindenképpen bundázni akarnak, akkor sokkal egyszerűbb lenne a finnek elleni meccset megvenniük.

Amúgy szép volt fiúk, szuper este volt!

redoubtable
Válasz olegg kommentjére
2011. szept. 3. 9:37

Ha a svédek mindenképpen bundázni akarnak, akkor sokkal egyszerűbb lenne a finnek elleni meccset megvenniük.

Ebben igazad van! Nekik fizetniük sem kell mert cimbik. :D

Metttyu
2011. szept. 4. 2:21

Ebben igazad van! Nekik fizetniük sem kell mert cimbik. :D

Pont nem cimbik amúgy.

redoubtable
Válasz Metttyu kommentjére
2011. szept. 4. 10:32

Pont nem cimbik amúgy.

te meg pont jó vagy történelemből meg politikából. A skandináv államok mindig segítették egymást!

Triccianus
2011. szept. 4. 11:29

te meg pont jó vagy történelemből meg politikából. A skandináv államok mindig segítették egymást!

Ez jó :) Kicsit utánanézhetnél a dolgoknak, mielőtt ilyen komoly kijelentéseket teszel. A svédek és a finnek között elég komoly történelmi ellentét feszül. Vagy 700 éven át svéd uralom alatt állt Finnország, még a hivatalos nyelv is a svéd volt náluk. Az ilyesmi elég komoly ellentéteket képes ám szülni. Lásd pl. magyar-szlovák viszony, a helyzet majdnem ugyanaz: a szlovák népcsoport is nagyon sokáig a mi uralmunk alatt élt, aztán nézd meg, mennyire szeretnek most minket.

redoubtable
Válasz Triccianus kommentjére
2011. szept. 4. 12:42

Ez jó :) Kicsit utánanézhetnél a dolgoknak, mielőtt ilyen komoly kijelentéseket teszel. A svédek és a finnek között elég komoly történelmi ellentét feszül. Vagy 700 éven át svéd uralom alatt állt Finnország, még a hivatalos nyelv is a svéd volt náluk. Az ilyesmi elég komoly ellentéteket képes ám szülni. Lásd pl. magyar-szlovák viszony, a helyzet majdnem ugyanaz: a szlovák népcsoport is nagyon sokáig a mi uralmunk alatt élt, aztán nézd meg, mennyire szeretnek most minket.

Nekem úgy rémlett hogy a skandinávok cimborák. Erről a svéd finn dologrólnem tudtam semmit. Pedig mielőtt leírtam utána is néztem a wikipédián ahol ezt olvastam:

"Történelmük folyamán egyébként a skandináv államok mindig is egymás gazdasági partnerei voltak, még akkor is, ha viszonyukat néha egymás elleni háborúk felhői sötétítették el".

De az asszonynak történész diplomája van ,20 perc múlva hazaér és kifaggatom hogy ő mit tud.

olegg
2011. szept. 4. 13:05

Nekem úgy rémlett hogy a skandinávok cimborák. Erről a svéd finn dologrólnem tudtam semmit. Pedig mielőtt leírtam utána is néztem a wikipédián ahol ezt olvastam:

"Történelmük folyamán egyébként a skandináv államok mindig is egymás gazdasági partnerei voltak, még akkor is, ha viszonyukat néha egymás elleni háborúk felhői sötétítették el".

Ez így mind igaz, de Finnország nem skandináv ország, ellentétben Norvégiával, Svédországgal és Dániával.

redoubtable
2011. szept. 4. 13:20

finnországot i.e. a svédek alapították. 1154-1809 ig volt ez a 700 év. Finnországot Svédország tette fejlett országgá. Gondolom azért is finn és svéd a hivatalos nyelv mert haverok. Szlovákiába a hivatalos nyelv a szlovák, és a hivatalokban a dolgozóknak pl meg van tiltva a magyar beszéd. Azért mert utáljuk egymást. Plusz a magyarokat "ölik" ott, a szlovákokat meg "ölik" itt. Amúgy finnugor történelemből van diplomája az asszonynak pont, és ő nem tud semmiféle utálatról de megkérdezi a finn lektorát. De a lényegen nem változtat az ,hogy a magyarok nem fognak kijutni az EB re sehogy sem. :D

redoubtable
Válasz olegg kommentjére
2011. szept. 4. 13:23

Ez így mind igaz, de Finnország nem skandináv ország, ellentétben Norvégiával, Svédországgal és Dániával.

tényleg nem az....

Élő ügyfélszolgálat