mi is szétcsaptuk magunkat, most éledezek...eddig 2 KV...
nagyon nagy meccs volt ez! Hajnalt szerintem jó, hogy
lehozta az öreg...próbált a kihagyott 11-s után javítani
a mezőnyben, de érezhetően feszült volt.
amit Szabics lőtt, az istenkirály pörgetés volt.
a kapott gólért kár, az kerülhető lett volna, de
a vége így is ünneplésre adott okot :)
ha kijutunk, ha nem, szép volt fiúk!!!
Hidd el nekem a svédek ajánlatát fogadnák el a hollandok nem a magyart. :)
Ha a svédek mindenképpen bundázni akarnak, akkor sokkal egyszerűbb lenne a finnek elleni meccset megvenniük.
Ebben igazad van! Nekik fizetniük sem kell mert cimbik. :D
Pont nem cimbik amúgy.
te meg pont jó vagy történelemből meg politikából. A skandináv államok mindig segítették egymást!
Ez jó :) Kicsit utánanézhetnél a dolgoknak, mielőtt ilyen komoly kijelentéseket teszel. A svédek és a finnek között elég komoly történelmi ellentét feszül. Vagy 700 éven át svéd uralom alatt állt Finnország, még a hivatalos nyelv is a svéd volt náluk. Az ilyesmi elég komoly ellentéteket képes ám szülni. Lásd pl. magyar-szlovák viszony, a helyzet majdnem ugyanaz: a szlovák népcsoport is nagyon sokáig a mi uralmunk alatt élt, aztán nézd meg, mennyire szeretnek most minket.
Nekem úgy rémlett hogy a skandinávok cimborák. Erről a svéd finn dologrólnem tudtam semmit. Pedig mielőtt leírtam utána is néztem a wikipédián ahol ezt olvastam:
"Történelmük folyamán egyébként a skandináv államok mindig is egymás gazdasági partnerei voltak, még akkor is, ha viszonyukat néha egymás elleni háborúk felhői sötétítették el".
finnországot i.e. a svédek alapították. 1154-1809 ig volt ez a 700 év. Finnországot Svédország tette fejlett országgá. Gondolom azért is finn és svéd a hivatalos nyelv mert haverok. Szlovákiába a hivatalos nyelv a szlovák, és a hivatalokban a dolgozóknak pl meg van tiltva a magyar beszéd. Azért mert utáljuk egymást. Plusz a magyarokat "ölik" ott, a szlovákokat meg "ölik" itt. Amúgy finnugor történelemből van diplomája az asszonynak pont, és ő nem tud semmiféle utálatról de megkérdezi a finn lektorát. De a lényegen nem változtat az ,hogy a magyarok nem fognak kijutni az EB re sehogy sem. :D
Ez így mind igaz, de Finnország nem skandináv ország, ellentétben Norvégiával, Svédországgal és Dániával.