Mogi Ken - Az ikigai kis könyve
Minden út Rómába vezet. :)
Ugyanarról beszél, mint nagyon sok más szerző/könyv, de nagyon érdekes Japán példákat hoz erre.
8/10
Leslie Charteris - Találkozás a Tigrissel
Érződik rajta, hogy egy nagyon fiatal író keze munkája volt. Laza kikapcsolódásnak kiváló, bár néhol azért vannak benne kissé idegesítő megnyilvánulások, de belefér :)
Ahogy leírta az író Templomos Simon alakját hiába láttam a sorozatot, nekem Archer ugrott be és nem is tágított a fejemből, szóval számomra az Angyal = Archer :)
7/10
Nagyon ajánlom: Robert Merle - Malevil
Annak ellenére, hogy nem vártam sokat nagyon magával ragadott a téma. Egy ijesztően közeli, utópisztikus történet atomrobbanás utáni életről, hátborzongató cselekmény/karakter elbeszéléssel és izgalommal. Nem fogod letenni!:)
Steven Erikson - A jég emlékezete
Az egyik legjobb fantasy könyv, amit eddig olvastam. Izgalmas karakterek, érdekes világ, feszültség, mágia, harc, fondorlat, humor... stb.
Sokkal jobban elnyerte a tetszésemet, mint a Trónok harca, ámbár abból csak az első kötetet olvastam el.
9/10
Nagyon ajánlom: Robert Merle - Malevil
Annak ellenére, hogy nem vártam sokat nagyon magával ragadott a téma. Egy ijesztően közeli, utópisztikus történet atomrobbanás utáni életről, hátborzongató cselekmény/karakter elbeszéléssel és izgalommal. Nem fogod letenni!:)
Steven Erikson - A jég emlékezete
Az egyik legjobb fantasy könyv, amit eddig olvastam. Izgalmas karakterek, érdekes világ, feszültség, mágia, harc, fondorlat, humor... stb.
Sokkal jobban elnyerte a tetszésemet, mint a Trónok harca, ámbár abból csak az első kötetet olvastam el.
9/10
Az előtte lévő 3 rész is ennyire tetszett? Nagyjából olvastam az összes ismertebb fantasy írót, nagy reményekkel kezdtem ebbe a sorozatba, de pár száz oldal után nem tudtam befejezni az elsőt. Nem tudom adjak-e még esélyt neki. Vélemény? Jobb lesz az első után?
Előtte csak 2 kötet van, amiről tudok és olvastam. Az első a nehéz indítás után szerintem elég jól beindult és igencsak tartalmas lett a vége. A 2. egy totál más hangulatú és felépítésű történet, ami nekem kevéssé tetszett, de annak is komoly értékei vannak.
Ízlések és pofonok, hogy kinek mi jön be, nekem pl a Trónok Harca volt, amit 1 kötet után jegeltem.
Miután írtam mindenről válaszolok is :) Ha az elsőt 2-300 oldal után hagytad abba, akkor adnék még neki esélyt, ha 4-500 után, akkor nem erőltetném a helyedben, mert akkor már nehezen tudom elképzelni, hogy "megfogjon". Ha pedig az első necces volt, akkor a 2. jóval kevéssé fog tetszeni, mert az inkább olyan vándorlós, mint a Gyűrűk Ura, csak itt egy bazi nagy sereg vándorol.
Egyébként nem egymásután olvastam őket, hanem viszonylag nagyobb kihagyásokkal, de minden sorozattal így vagyok mindegy, hogy befejeztem-e vagy félbehagytam.
Edith Eva Eger - A döntés
Egy szomorú, ugyanakkor hihetetlenül inspiráló történetet kaptunk Éva nénitől. A könyv első fele a saját szemszögén keresztül mutatja be a munkatábor gyötrelmeit. Ezzel a résszel nagyon rosszul haladtam, mert iszonyatosan megviselt. A második felében a haláltábor okozta traumából való lassú visszatérést írja le nagyon olvasmányos formában.
Engem nagyon motivált és csodálattal töltött el, ahogy rátalált egy új szenvedélyre és egy új életútra. Az a folyamat, ahogyan fejlődött a személyiség pedig egészen megindító.
Külön örültem, hogy néhány különös esetet is leírt, mert pszichológus tanoncként sok dolgon el tudtam/tudok gondolkodni.
9/10
Eckhat Tolle - Megszólal a csend
Egy nagyon jó esszenciája a Most hatalma és az ÚJ Föld című könyveinek.
8/10