Póker Fórum Archívum > Minden más > Paleolit étrend - tapasztalat, javaslat, vélemény, ellenvélemény ???

TooBigJoe
Válasz mojojojo kommentjére
2013. márc. 10. 15:00

Ha esetleg ráérsz forrást adhatnál a dietetikusok által ajánlott zsemle-nápolyi diétáról, de még inkább a paleo által gyógyított cukorbetegekről.

Senki sem mondta, hogy a paleo étrend gyógyítja a cukorbetegséget. OMG

2tiWinner
Válasz Mefnut kommentjére
2013. márc. 10. 15:13

Én speciel azon akadtam ki teljesen, mikor a cukorbeteg keresztszülőmnek a klinikai "diéta" keretében reggelire fehér lisztes kiflit írtak. Eddig jutottam el a javasolt étrend olvasásában -_- És itt most orvosokról beszélünk, és elvileg szakértelemmel összeállított, "egészséges" diétáról cukorbetegeknek.
Mikor kórházban volt, akkor meg ugyanazt adták neki, mint a nem cukorbeteg bent fekvőknek reggelire és vacsorára (ebédnél nem voltam ott).

Azért részletezhetnéd, hogy mi a problémád adott esetben a fehér lisztes kiflivel... Diétát, nem csak elhízott vagy cukorbeteg embereknek állítanak össze, hanem elég sokféle gyomorpanasz és műtét utáni állapotból adódóan szükség van bizonyos ételek mellőzésére....

Egyértelmű, hogy a szakemberek között is eltérő véleménnyel találkozhatunk, de még mindig komolyabb kompetenciával rendelkeznek, mint a pókerakadémia fórum hozzászólók többsége (tisztelet a kivételnek).

Azt sem vitatom, hogy lehet találkozni bőven érdekes esetekkel kórházakban (én is dolgoztam neurológiai rehabilitáción és láttam közelről az étrendeket/ételeket + gyógyszerelési problémákat), de ettől függetlenül a mindennapi döntéseket, nem kéne komolyan befolyásolnia és még mindig bőven +osabb szakemberhez fordulni, de szerintem inkább kivonom most már magam a beszélgetésből. :)

redoubtable
Válasz extremfish kommentjére
2013. márc. 10. 15:16

valaki egy konkrét étrendet mutasson már tápanyag kalkulációval. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy nem eszik cukrot meg lisztet, azt nem eszek én se. Konkrétan valaki tegye ide fel, hogy mit, mikor, milyen mennyiségben eszik. Köszi.

buckaroo
Válasz TooBigJoe kommentjére
2013. márc. 10. 15:18

Senki sem mondta, hogy a paleo étrend gyógyítja a cukorbetegséget. OMG

A paleo diéta nagyban segít megelőzni a II. tip. cukorbetegség kialakulását. Valamint a meglévő problémákon sokat javíthat egy ilyen jellegű, táplálkozási szokásokban történő váltás.

buckaroo
Válasz redoubtable kommentjére
2013. márc. 10. 15:22

valaki egy konkrét étrendet mutasson már tápanyag kalkulációval. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy nem eszik cukrot meg lisztet, azt nem eszek én se. Konkrétan valaki tegye ide fel, hogy mit, mikor, milyen mennyiségben eszik. Köszi.

A mennyiség majdnem hogy lényegtelen... annyit kell enni amennyit kíván az ember, és akkor amikor kívánja. A lényeg hogy mit. Minimális szénhidrát, tejszármazék, gabona...stb helyette állati fehérjék, hús, zsír, hal, tengeri cuccok (főként), zöldség, gyümölcs minden mennyiségben... ennyi. (mamutot nehéz beszerezni...:)

Amúgy meg számtalan paleo étrendet tartalmazó könyvet, cikket, szakirodalmat cikket lehet találni (főleg angol nyelvűeket)

redoubtable
Válasz buckaroo kommentjére
2013. márc. 10. 15:30

A mennyiség majdnem hogy lényegtelen... annyit kell enni amennyit kíván az ember, és akkor amikor kívánja.

... köszönöm szépen a választ. Másra nem is vagyok kíváncsi innentől kezdve.

Mefnut
Válasz 2tiWinner kommentjére
2013. márc. 10. 15:31

Azért részletezhetnéd, hogy mi a problémád adott esetben a fehér lisztes kiflivel...

Most tényleg részleteznem kellene, hogy a fehér lisztből készített pékáru miért nem a legjobb ajánlat egy cukorbeteg részére??? :confused:

Egyértelmű, hogy a szakemberek között is eltérő véleménnyel találkozhatunk, de még mindig komolyabb kompetenciával rendelkeznek, mint a pókerakadémia fórum hozzászólók többsége (tisztelet a kivételnek).
Egy szóval se mondtam azt, hogy mindenkinek ez a fórum legyen a követendő példa. Csak arra próbáltam rávilágítani, h nem feltétlen kell vakon, gondolkodás nélkül követni pl orvosok tanácsait, vagy szentírásnak venni azt, amit mondanak. Saját bőrömön tapasztaltam meg, h ha valamivel kapcsolatban a nyugati orvoslás egyértelműen azt állítja, h nincs gyógyulás, nem feltétlen van az úgy. Ez nem azt jelenti, h messziről kerülöm az orvosokat. Csak azt mondom, h amire ők teljes határozottsággal rávágnak valamit a tanultak alapján, nem kell az kőbe vésettként kezelni.

jak1
2013. márc. 10. 15:34

... köszönöm szépen a választ. Másra nem is vagyok kíváncsi innentől kezdve.

Ha érdekel a téma, akkor pusztán egy félreérthető válasz miatt ne vedd el magadtól a lehetőséget a tanulásra.

balu999
Válasz extremfish kommentjére
2013. márc. 10. 15:36

Mit akartok? Már azt is kitalálták hogy a tej nem egészséges. 30 éve meg tele volt a tv vele hogy mindenki igyon legalább napi 1 pohárral.Az a legnagyobb baj hogy úgy manipulálja a média az embereket ahogy akarja.
Együnk füvet sztem meg banánt. Az ugyis látásjavító. Senki sem látott még szemüveges majmot :)

R1per2
2013. márc. 10. 15:38

redoubtable: miért?
Nem kell autistának lenni és grammokat számolni, hogy egészségesen táplálkozz.
Sok bodys versenyző sem számol, mégis top formába kerül. Lehet a tükör alapján manipulálni az étrendi mennyiséget, ha vizesedsz kevesebb ch-t eszel, ha laposodsz többet. Izmosodni akarsz egyél minél több húst. Tömegnöveléshez eszel rizst és zabpelyhet is, diétához meg szinten tartáshoz mellőzöd ezeket. Simán leszálkásodsz számolgatás nélkül is, hogy kiveszed a fő szénhidrátforrásokat.
Kalóriákat számolni amúgy is teljesen egyénfüggő, hiába adna meg hozzá testsúlyadatokat, a fizikai aktivitás lesz a döntő úgy is, kinek milyen mennyiségek szükségesek.
Aki vékony, rugalmas, hosszútáv futó életmódot él, nem kell napi 80deka húst megennie napi szinten, a paleolit nem csak testépítőknek szól.

Élő ügyfélszolgálat