Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

Krejdül
Válasz malacka001 kommentjére
2014. máj. 22. 20:43

Egyébként pedig - tudom, hogy eretnek gondolat - de úgy vélem, hogy elég deepek vagyunk a callhoz is. Mennyit tettünk be pre? 90K, igazából még setmine-ra is megvan az oddsunk.

Tényleg kíváncsi vagyok, mit mondana rá ICM calc, így hogy nem vagyunk tisztában a pontos értékekkel csak találgatni lehet vajon mi a +EVs.

Alapjáraton ilyen deepen ez nálam is insta. De ha igaz, amit dfecco írt, a 4000 asztalból 2 van még, teljesen más a szitu. 25bb-vel még igenis ki tudok ülni 3-9 kiesőt, és akkor megtriplázódik a manim.

dfecco23
2014. máj. 22. 22:09

Gondolkoztunk páran egy-pár megközelítésből, session után leírom, ha nem felejtem el :D

Amúgy azért szép ez a játék, mert eltérnek a véleményeink.

Gondoljatok bele... Mindenki ugyanazt játszaná ... Hogy nézne ki egy elemzés/session review...

-Emeled?
- Igen. Te is?
- Ahham én is ...
- Oké, menjünk tovább....

Ennek nagyon nem lenne értelme.

Pat
2014. máj. 22. 22:54

Be kell tenni akkor is, ha utolsó két asztal. Jó lap (ebben a szituban), jó FE, call esetén sem rossz esélyek, jó antés pot, jó reprezentálása, hogy nem félünk visszatenni, ne lopkodják a vakunkat stb..

van Gerwen
Válasz Krejdül kommentjére
2014. máj. 22. 23:00

Egyébként pedig - tudom, hogy eretnek gondolat - de úgy vélem, hogy elég deepek vagyunk a callhoz is. Mennyit tettünk be pre? 90K, igazából még setmine-ra is megvan az oddsunk.

Tényleg kíváncsi vagyok, mit mondana rá ICM calc, így hogy nem vagyunk tisztában a pontos értékekkel csak találgatni lehet vajon mi a +EVs.

Alapjáraton ilyen deepen ez nálam is insta. De ha igaz, amit dfecco írt, a 4000 asztalból 2 van még, teljesen más a szitu. 25bb-vel még igenis ki tudok ülni 3-9 kiesőt, és akkor megtriplázódik a manim.

Ja, mert nyilván jobb kiesni 9-15.-nek, mint 18-.nak... Versenypókerben szart sem ér egyik se, top3-ra, győzelemre kell menni, az meg úgy nehéz lesz, ha kihagyunk ilyen egyértelmű pushokat és szépen lassan elfogyunk.

Krejdül
Válasz dfecco23 kommentjére
2014. máj. 22. 23:02

Gondolkoztunk páran egy-pár megközelítésből, session után leírom, ha nem felejtem el :D

Amúgy azért szép ez a játék, mert eltérnek a véleményeink.

Gondoljatok bele... Mindenki ugyanazt játszaná ... Hogy nézne ki egy elemzés/session review...

-Emeled?
- Igen. Te is?
- Ahham én is ...
- Oké, menjünk tovább....

Ennek nagyon nem lenne értelme.

Érdekes, hogy mi most nem is arról tárgyalunk már, ami az eredeti kérdés volt, az pl. egyik elemzőben sem merült fel, hogy pre allin tegye. :)

Amúgy nem azt mondom, hogy feltétlen rossz dolog a pre visszarakása. De egy call esetén összességében erősen hátul leszünk, és nem tudom, fel kéne mérni villain calling range-ét ahhoz, hogy azt lássuk, megéri-e az egész stackünket kockára tenni a középen található kasszáért. Egészen a turn-ig én egyet tudok érteni a parti lejátszásával. De mondom statok, ICM, calling range kérdése az egész, az sem mindegy, hogy hol állunk a versenyben, milyen a másik asztal, hány ss van még versenyben. Szóval nyilvánvaló, hogy a korrekt és pontos választ soha nem kapjuk meg, de tény az is, hogy attól, hogy itt mindenki elmondta a véleményét én is közelebb kerültem hozzá, és az is, aki máshogy vélekedik a dologról.

Pat
2014. máj. 22. 23:18

Érdekes, hogy mi most nem is arról tárgyalunk már, ami az eredeti kérdés volt, az pl. egyik elemzőben sem merült fel, hogy pre allin tegye. :)

Amúgy nem azt mondom, hogy feltétlen rossz dolog a pre visszarakása. De egy call esetén összességében erősen hátul leszünk, és nem tudom, fel kéne mérni villain calling range-ét ahhoz, hogy azt lássuk, megéri-e az egész stackünket kockára tenni a középen található kasszáért. Egészen a turn-ig én egyet tudok érteni a parti lejátszásával. De mondom statok, ICM, calling range kérdése az egész, az sem mindegy, hogy hol állunk a versenyben, milyen a másik asztal, hány ss van még versenyben. Szóval nyilvánvaló, hogy a korrekt és pontos választ soha nem kapjuk meg, de tény az is, hogy attól, hogy itt mindenki elmondta a véleményét én is közelebb kerültem hozzá, és az is, aki máshogy vélekedik a dologról.

Milyen ICM? 230$ a különbség a 13. és a 18. hely között. Az 1. és a 18. között pedig 30 000$. Amit pontosan ilyen szituációk felvállalásával lehet leginkább megnyerni. Akit itt egy - kockázatok árán megszerezhető - karrierindító összeg helyett a "biztos" 200-400$ jobban izgat, az messze bankrollon felül játszik.

"Érdekes, hogy mi most nem is arról tárgyalunk már, ami az eredeti kérdés volt, az pl. egyik elemzőben sem merült fel, hogy pre allin tegye."

Ez sokat elárul...;-)

Egyébként ha már pre így játszom, akkor turn bet.

Koszka9999
Válasz Pat kommentjére
2014. máj. 22. 23:20

Statok nélkül is push.

WINAMAXDONK
2014. máj. 22. 23:25

Na ez nagyon rossz hozzállás , megtriplázom a moneym te jóisten. Győzelemre kell menni és 1plussz EV-t se lehet kihagyni, max minimális +EVket a későbbi nagyobbakért, de ez nem kicsit +EV

van Gerwen
Válasz WINAMAXDONK kommentjére
2014. máj. 22. 23:26

Jól mondod donky.

WINAMAXDONK
2014. máj. 22. 23:46

Ty papa! Igyál meg valamit az egészségemre ! Rosszabb bőrbe vagyok mint szegény Kovács Béla ezek a támadások amiket kapok privátba a p5son nagyon megviselnek :(

Élő ügyfélszolgálat