Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Multi table > Mit csináltatok volna? - MTT

csiga19794
Válasz Krejdül kommentjére
2016. jan. 15. 18:03

Csiga, éppen ez a lényeg. Ha te csak callolsz pre, akkor nem csak QQ+ és AK lesz nála.

Mert ez azon múlik? Szólhattál volna hamarabb,mert akkor sose 3betelek:))

Krejdül
Válasz malacka001 kommentjére
2016. jan. 15. 18:57

Csiga, ugye azt te sem gondolod, hogy csak QQ-val fog itt emelni preflop? :D Mert ha te megadod csak, akkor semmit nem tud eldobni, amivel emel. :)
De amúgy ha annyira beton, hogy SB-ről nem emel mással, mint QQ+, akkor még talán el is lehet dobni ezt a papírt. :D

Röviden válaszolva: igen, azon múlik. :)

Nandi92
2016. jan. 15. 19:02

Fordított esetben ha mi vagyunk az SB-n nyitunk a BB 3betel akkor jó lehet itt 4bet allin menni vele? Bár akkor meg megint 1 hasonló helyzetbe kerülünk mert a gyengébb Ax nagyrészét eldobatjuk a jobbak adnak meg csak de még van FE-nk.
Szóval ha olyan szempontból nézzük, hogy oop vagyunk egy 3bet ellen BvB akkor mi lenne a legjobb megoldás pre?
dobunk 3bet ellen? Calloljuk a 3betet? 4bet allin megyünk?

illese
Válasz Nandi92 kommentjére
2016. jan. 15. 19:37

Fordított esetben ha mi vagyunk az SB-n nyitunk a BB 3betel akkor jó lehet itt 4bet allin menni vele? Bár akkor meg megint 1 hasonló helyzetbe kerülünk mert a gyengébb Ax nagyrészét eldobatjuk a jobbak adnak meg csak de még van FE-nk.
Szóval ha olyan szempontból nézzük, hogy oop vagyunk egy 3bet ellen BvB akkor mi lenne a legjobb megoldás pre?

Históriától meg az ellenről kialakult képtől függ, az alapjáték szerintem a 4bet allin. Itt teljesen más a szituáció mint a leírt esetben mert van FE-nk és pozíción kívül pedig nagyon kényelmetlen lenne a szituáció.
A call teljesen értelmetlen, hacsak nem az a terved, hogy flopptól függetlenül betolod, az egy jópofa játék lehet. A cél az, hogy hátha eldob a floppon egy közepes párt.
Eldobni nehezen dobnám hacsak nem az a képem hogy nagyon nit.

fukika
2016. jan. 15. 22:38

No Limit Texas Hold'em Hand, 10/20, R1V3R5T4R | BOOM! Hand Replayer

ígyjártam múlt7en .... persze szarúl játszottam meg de kb a 7. patry volt ami a versenyen játszotam ... :( hátha a 7 en

musli25
Válasz fukika kommentjére
2016. jan. 15. 23:23

No Limit Texas Hold'em Hand, 10/20, R1V3R5T4R | BOOM! Hand Replayer

ígyjártam múlt7en .... persze szarúl játszottam meg de kb a 7. patry volt ami a versenyen játszotam ... :( hátha a 7 en

Nagyobb pf bet. turn re-raise után dobás.

Krejdül
Válasz Nandi92 kommentjére
2016. jan. 16. 0:20

Az a baj, hogy még nonallin 4bet esetén is szerintem tud ránk akkora nyomást helyezni egy 5betolléval, hogy el kell engednünk. Szóval ezt én is rátolom. Nem látom értelmét a callnak, azért oop tud kényelmetlen lenni a papír, és ennyire deepen a stopandgo-nak sincs értelme, pláne mert úgy sem kerül be több pénze, mintha pre ráküldjük.

VTomi24
Válasz Krejdül kommentjére
2016. jan. 16. 7:19

Miért? Mi értelme egy ilyen kiváló postflop játszható papírt 3betelni, ha utána el akarom dobni?

nem akarom eldobni, de infoért megéri pre azt olcsón kideríteni, hogy mennyit ér a lapunk, persze dinamika sem mindegy, meg az idegállapotom sem;)

Krejdül
Válasz VTomi24 kommentjére
2016. jan. 16. 8:19

nem akarom eldobni, de infoért megéri pre azt olcsón kideríteni, hogy mennyit ér a lapunk, persze dinamika sem mindegy, meg az idegállapotom sem;)

Az nem derült ki, hogy mennyit ér a lapunk. Láttad a range-et, mennyi mindent visszat tud tologatni. Nem kell nagyon elvetemülten gondolkodni, mi van ha JJ-nél kisebb párokkal csinálja ezt, és baromi drágán ledobjuk magunkat 50% equityről. Arról nem is beszélve: mi vagyunk poziban, minden olyan esetben, amikor őt nem találja el a flop, miénk lehet a pot.

csiga19794
2016. jan. 16. 8:40

Én még mindig a Tomi,csiga ötlet felé hajlok:-)
Mind a 2 variáció mellett vannak igen komoly érvek.
Inkább aránylag olcsón visszakérdeznék rá egy 3bettel,hogy mi is van,mintha egy A és Q boardon tönkremenjek.
A flat mellett meg esetleg egy cont.bet call is beleférhet,persze lehet,hogy i.diótaság ez a gondolatmenet. Arról nem is beszélve,hogy esetleg egy Ax-el eltéved a partiban.
Számomra a 3bet +EVsebbnek tűnik.

Élő ügyfélszolgálat