R1per2
Válasz vinczesz kommentjére
2008. júl. 23. 12:16

Én is csak NL50-en kezdtem ezt, mert itt elég sokszor van körfold, a játékosok nagyrésze 10/3-as stattal ül.

vinczesz
Válasz R1per2 kommentjére
2008. júl. 23. 12:26

Én is csak NL50-en kezdtem ezt, mert itt elég sokszor van körfold, a játékosok nagyrésze 10/3-as stattal ül.

Na, itt nem. Full ringen egy halom játékos ül SH-s stattal és igencsak ritka a körfold, még standard emelésnél nagyobbra is. Más termekben tényleg mást tapasztalok én is.

want2push
2008. júl. 23. 12:54

Full ring asztalon jó az openlimp bármikor is?
Én most kezdtem úgy játszani, hogy mniden pp-vel openraiselek preflop. A pf statom így 15/12-lett. Mi a véleményetek?

Full ringen sztem szinte csak a kis párokkal jó az openlimp, az is főleg előlről. Középső poziból kisebb párokkal még openlimp, a közepesekkel meg PFR. Hátsó poziból meg az összessel PFR.

titcar
Válasz bojanika kommentjére
2008. júl. 23. 13:03

Én korai és középső pozíciókból csak limpelek alacsony és közepes párokkal. Túl nagy az esélye, hogy van valakinél olyan lap, amivel visszaemelhet, s 10BB-ért már nem olyan jó biznisz megjátszani a pp-ket.
Hátulról viszont minden indulólappal emelek, legyen az kis pp, sc, vagy AA.
Az ugyanakkor tény, hogy ez a játék már néha 12 asztalon is unalmas, de amíg pénzt hoz, nekem okés.

nagyjából én is így tolom :)
próbáltam én is hogyminden pp-vel emelek mindenhonnan, amitől igaz hogy kiszámíthatatlanabb lett, hogy milyen lapom van, viszont elég sok riréjzt kaptam és marha kellemetlen tud lenni 10-12bb-ér flopot nézni (épphogy 1:8-1:10 oddsért) oop 55el, egy jobb playa ellen.

hátulról mindig emelsz vagy csak ha nem jött be senki vagy csak 1-2en?

R1per2: mondjuk 10/3al ül a fél asztal, akkor jó az any pp raise sztem, de mondjuk 20/8asok ellen már nem anynira, mint ahogy fentebb írtam :)

Polacheck
Válasz titcar kommentjére
2008. júl. 23. 13:17

nagyjából én is így tolom

Neked szép nagy mintád van már. Milyenek az ideális statok?
Van valami indulótáblázat, ami alapján tolod/toltad eleinte? Most érzem annak a hiányát, hogy nincs ilyen mértékű koncepció a játékomban.

R1per2
Válasz titcar kommentjére
2008. júl. 23. 13:20

Vegyük ezt a szituációt: koraiban ülünk egy alacsony párral
Limpelünk. Olcsón akarjuk megnézni a flopot? És mire megyünk vele?
1# mögöttünk is limpelnek.
Aki mögöttünk limpel, annak is alacsony pp-je, vagy sc-je lesz. Nem fog minket kifizetni, ha nem jön neki semmi. Set v overset, vagy túlhúz minket a sorával, flössével.
2# mögöttünk emelnek.
MEgadjuk, hiszen ezért limpeltünk. Ellenfélnél bármi lehet, az 1# kategóriába levő kezek is. OOp kell játszanunk védekezőként, ami a lehető legrosszabb. Sokszor kell c/r blöffölni, és még azt is továbbvinni, hogy nyereséges legyen a játékunk, de megkockáztatom, hogy így sem fogunk nyerni. Ellenfelünk simán readel, potcontrollt használ, túlhúz, szóval veszett ügy.
Egyetlen viszonylag jó szituáció az, amikor többen megadják az emelését az agresszornak, így már egész jó oddsunk lesz, viszont a rossz pozíció miatt az ellenfél readje 100%-os, blöffölni pedig több ellenfél ellen sokszor túl kockázatos.
Ami tud dobni a nyerésünkön az a limpraise, ami igen kockázatos blöff, de ha nem csináljuk túl gyakran, működni szokott, ehhez viszont AA-QQ-val is el kell ezt játszani, amire ha nem kapunk emelést, sok pénztől fosztjuk meg magunkat hoszú távon (nem beszélve arról, hogy többször is túlhúznak)

Ehelyett emelünk:
-Mi irányítjuk a licitet, mi vagyunk az agresszorok. Mivel koraiból emeltünk, nagyobb lesz a respect a cbetre.
-Ha alacsony setet floppolunk, a lapunk rejtve marad, sokkal jobban kifizetik, mintha limpcallal floppoltunk volna setet.
-Innen is lehet ügyesen lavírozni. Elpasszoljuk a flopot, a próbanyitást megadjuk, turnön viszont nyitunk.
Vagy flopon c/r-elünk.
-Többször kapunk 3betet? Jegyzzük meg a light3betelő játékosokat, ott a HUD, a jegyzet, és tolhatjuk a light4betet :) UTG 4betre kiváncsi vagyok egy nit játékos milyen lappal jönne be...

darklol
Válasz R1per2 kommentjére
2008. júl. 23. 13:29

igen pont ezért szoktam rá pl a 2-3 as pár open limp helyett fold mert egyszerüen csak set over setben sikerült bármi nagy potot kialakítani így

R1per2: ilyen tudással sztem simán boldogulnál nl100 on is :)

vinczesz
Válasz darklol kommentjére
2008. júl. 23. 14:00

igen pont ezért szoktam rá pl a 2-3 as pár open limp helyett fold mert egyszerüen csak set over setben sikerült bármi nagy potot kialakítani így

R1per2: ilyen tudással sztem simán boldogulnál nl100 on is :)

Én viszont nagyon ritkán dobok el párt. Standard emeléseket is meg kell adni velük időnként. Nő a pot és ha bejön a set, szépen kifizetnek, ha nem, akkor majd legközelebb.

titcar
2008. júl. 23. 14:10

R1per2: amit leírsz az ilyen 10/3-asok ellen tökéletes és igazad van. de nem mindenhol mindenki 10/3-al ül. everesten pl. 20/7 körül lehet az átlag stat az ilyen 60/30asokat nem számítva. ott ezt nem lehet csinálni :)

titcar
Válasz Polacheck kommentjére
2008. júl. 23. 14:19

Neked szép nagy mintád van már. Milyenek az ideális statok?
Van valami indulótáblázat, ami alapján tolod/toltad eleinte? Most érzem annak a hiányát, hogy nincs ilyen mértékű koncepció a játékomban.

nyílván az értelmesebb lapokkal játszik az ember, minél későbbi pozícióban ülsz épp, annál többfélével, főleg ha még senki nem szállt be.
első pár hely: TTig limp TT-től raise, AK, AQs raise , nyugisabb asztalon Axs limp bár ez nem biztos hogy jó, inkább csak a kiszámíthatóság csökkentésére.

középről: 77ig limp felette raise, AJs+ , AQ+ raise, KQ, AT, AJ limp, suiteddel néha raise, főleg ha csak feszesebb playák ülnek mögöttem. 56s+ limp

CO és button: , ha még senki nem szállt be, vagy max egy nem überfeszes playa limpel: minden pár, minden Axs, minden 2 tizesnél nagyobb kombináció, 56s+ raise, limpelni a legritkább esetben.
ha körfold akkor CO-1ről sőt néha CO-2ről is inkább az utóbbit játszom.

emelést párokkal meg AK-val adok, persze idióták ellen jóval nagyobb a range :)

persze ez asztalonként, ellenfelenként stb. változó, van hogy utg emelek ATs-el, van hogy CO-ról is csak limpelek 77-el pl. ha überagresszív playa valamelyik vak aki folyton emel, stbstb. általános recept nincs :)
amit már sokan mondtak, hogy az openlimpet kerüljük, igyekszem nem openlimpelni.
másik hogy nl10-en (talán még 25ön is) pl. minden 2figurással be lehet nézni, de feljeb ez nem biztos hogy kifizetődő, persze azért egy KT-vel K magas asztalon nem bizots hogy izmozni kell, ha mások is nyomulnak, szóval erre rá is kell érezni :)

persze, mint ahogy pl. az előző hsz-ben írtam, ilyen 10/3asok ellen ennél agresszívebben is lehet tolni, nagyon laza asztalokon meg talán jobb feszesebben, szóval termenként, limitenként, stb változó.

ps: na most jól jöhet majd a sok akadémiás kifosztani :D

ps2: egyébként egy "másik oldalon" van egy fixlimites indulótáblázat, az nl10-re majdnem tökéletes :)

ps3: a fenti móka everest nl50en nagyon jól működött, kell postflop agresszióval megspékelve, nl100on viszont már nem akar úgy működni ahoyg szeretném, valamit alakítanom kell majd, b2b fullring nl50-en is nagyjából müxik.

Élő ügyfélszolgálat