Én is csak NL50-en kezdtem ezt, mert itt elég sokszor van körfold, a játékosok nagyrésze 10/3-as stattal ül.
Én is csak NL50-en kezdtem ezt, mert itt elég sokszor van körfold, a játékosok nagyrésze 10/3-as stattal ül.
Full ring asztalon jó az openlimp bármikor is?
Én most kezdtem úgy játszani, hogy mniden pp-vel openraiselek preflop. A pf statom így 15/12-lett. Mi a véleményetek?
Én korai és középső pozíciókból csak limpelek alacsony és közepes párokkal. Túl nagy az esélye, hogy van valakinél olyan lap, amivel visszaemelhet, s 10BB-ért már nem olyan jó biznisz megjátszani a pp-ket.
Hátulról viszont minden indulólappal emelek, legyen az kis pp, sc, vagy AA.
Az ugyanakkor tény, hogy ez a játék már néha 12 asztalon is unalmas, de amíg pénzt hoz, nekem okés.
nagyjából én is így tolom
Vegyük ezt a szituációt: koraiban ülünk egy alacsony párral
Limpelünk. Olcsón akarjuk megnézni a flopot? És mire megyünk vele?
1# mögöttünk is limpelnek.
Aki mögöttünk limpel, annak is alacsony pp-je, vagy sc-je lesz. Nem fog minket kifizetni, ha nem jön neki semmi. Set v overset, vagy túlhúz minket a sorával, flössével.
2# mögöttünk emelnek.
MEgadjuk, hiszen ezért limpeltünk. Ellenfélnél bármi lehet, az 1# kategóriába levő kezek is. OOp kell játszanunk védekezőként, ami a lehető legrosszabb. Sokszor kell c/r blöffölni, és még azt is továbbvinni, hogy nyereséges legyen a játékunk, de megkockáztatom, hogy így sem fogunk nyerni. Ellenfelünk simán readel, potcontrollt használ, túlhúz, szóval veszett ügy.
Egyetlen viszonylag jó szituáció az, amikor többen megadják az emelését az agresszornak, így már egész jó oddsunk lesz, viszont a rossz pozíció miatt az ellenfél readje 100%-os, blöffölni pedig több ellenfél ellen sokszor túl kockázatos.
Ami tud dobni a nyerésünkön az a limpraise, ami igen kockázatos blöff, de ha nem csináljuk túl gyakran, működni szokott, ehhez viszont AA-QQ-val is el kell ezt játszani, amire ha nem kapunk emelést, sok pénztől fosztjuk meg magunkat hoszú távon (nem beszélve arról, hogy többször is túlhúznak)
Ehelyett emelünk:
-Mi irányítjuk a licitet, mi vagyunk az agresszorok. Mivel koraiból emeltünk, nagyobb lesz a respect a cbetre.
-Ha alacsony setet floppolunk, a lapunk rejtve marad, sokkal jobban kifizetik, mintha limpcallal floppoltunk volna setet.
-Innen is lehet ügyesen lavírozni. Elpasszoljuk a flopot, a próbanyitást megadjuk, turnön viszont nyitunk.
Vagy flopon c/r-elünk.
-Többször kapunk 3betet? Jegyzzük meg a light3betelő játékosokat, ott a HUD, a jegyzet, és tolhatjuk a light4betet :) UTG 4betre kiváncsi vagyok egy nit játékos milyen lappal jönne be...
igen pont ezért szoktam rá pl a 2-3 as pár open limp helyett fold mert egyszerüen csak set over setben sikerült bármi nagy potot kialakítani így
R1per2: ilyen tudással sztem simán boldogulnál nl100 on is :)
igen pont ezért szoktam rá pl a 2-3 as pár open limp helyett fold mert egyszerüen csak set over setben sikerült bármi nagy potot kialakítani így
R1per2: ilyen tudással sztem simán boldogulnál nl100 on is :)
R1per2: amit leírsz az ilyen 10/3-asok ellen tökéletes és igazad van. de nem mindenhol mindenki 10/3-al ül. everesten pl. 20/7 körül lehet az átlag stat az ilyen 60/30asokat nem számítva. ott ezt nem lehet csinálni :)
Neked szép nagy mintád van már. Milyenek az ideális statok?
Van valami indulótáblázat, ami alapján tolod/toltad eleinte? Most érzem annak a hiányát, hogy nincs ilyen mértékű koncepció a játékomban.