Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > Minden ami Omaha Hi-Low!! (MTT,SNG,CASH)

soux
Válasz dfecco23 kommentjére
2013. febr. 1. 22:43

Lemaradt a BOOM ;)

Hát, nagyon lemaradt! :)) De ez így szted is jó? Vagy nagyon aggro vagyok? :))

Sziasztok!

Ellenfél ellen viszonylag sokat játszunk, de hogy is fogalmazzak, szeret játszani, de nem igazán tud :D :D

weaktight | Hand | Kc4dQhAc - Pot Limit Omaha Hi/Lo Tournament

Hogyan nyerjünk értéket? :)

2.

weaktight | Hand | 3sAs8c7h - Pot Limit Omaha Hi/Lo Tournament

Mennyire hibás ilyen kézzel callolni a pre 3betjét? Agresszív ellenfél, sokat játszik vissza rám. Hiba, ha itt 4betelem preflop?

1. Turn mindenképp 3betelj, mivel ha jön akkor úgyis kifog fizetni.
2. Nem hibás callolni sztem, viszont a 4bet kasszába már nem bonyolódnék vele, mert ha jön egy magas kassza. (KQx, JJ4 stb.) akkor ott állunk tétlenül és dobni kell.

bakyka
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 0:00

Hoztam egy mai csokrot nektek. :)
Most többségében nyert partikat teszek be.
Viszont gyertek ti is posztoljatok!!! :)

:Ah::4d::5d::2c:
Pot Limit Omaha Hi/Lo Hand, 30.00/60.00, bradlacko | BOOM! Hand Replayer
:As::Ks::2d::3d:
Pot Limit Omaha Hi/Lo Hand, 15.00/30.00, bradlacko | BOOM! Hand Replayer
:As::Js::2d::8c:
Pot Limit Omaha Hi/Lo Hand, 25.00/50.00, bradlacko | BOOM! Hand Replayer
:Ah::7h::2s::8c:

És akkor hoztam 2 kérdést. :)
1. :Ac::3c::Js::4s: Floppon szerintetek is standard call? (ismeretlen játékos ellen)
No Limit Omaha Hi/Lo Hand, $0.10/$0.25, bradlacko | BOOM! Hand Replayer
2.:4d::9d::4h::2s: Szerintetek inkább lassítani kell, vagy így nyerhető el a legtöbb value?

Hát nálam azért kicsit karcos. Alapvetően nem azzal van a baj, hogy aggro voltál pre vagy utána a floppon (eddig kb. sztenderd, bár én pre nem 3-beteltem volna, de ezzel nincs is semmi gond), hanem hogy egy ilyen floppon 80bb-t kell callozni "mindössze" egy top párral meg egy 2nd nut lo draw-al. Ordas nagy fish ellen/szépes range ellen valószínüleg jó így, de kompetens ellenfél ellen eléggé hátul leszel és biztosan nem lesz meg a pot odds sem.

Sziasztok!

Ellenfél ellen viszonylag sokat játszunk, de hogy is fogalmazzak, szeret játszani, de nem igazán tud :D :D

weaktight | Hand | Kc4dQhAc - Pot Limit Omaha Hi/Lo Tournament

Hogyan nyerjünk értéket? :)

2.

weaktight | Hand | 3sAs8c7h - Pot Limit Omaha Hi/Lo Tournament

Mennyire hibás ilyen kézzel callolni a pre 3betjét? Agresszív ellenfél, sokat játszik vissza rám. Hiba, ha itt 4betelem preflop?

1. Ha a turn ch/c volt, akkor nálam a river is check lenne, hátha ellő még egy barrelt és akkor ch/r-elhetsz. Ahogy te játszottad: jóval kisebbet betelnék (kb. 1/3-ad pot).
2. Aggro ellenfél ellen teljesen jó volt így pre. Ilyen deepen nem 4-betelnék ezzel a lappal preflop.

soux
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 10:41

[QUOTE=bakyka;494810]Hát nálam azért kicsit karcos. Alapvetően nem azzal van a baj, hogy aggro voltál pre vagy utána a floppon (eddig kb. sztenderd, bár én pre nem 3-beteltem volna, de ezzel nincs is semmi gond), hanem hogy egy ilyen floppon 80bb-t kell callozni "mindössze" egy top párral meg egy 2nd nut lo draw-al. Ordas nagy fish ellen/szépes range ellen valószínüleg jó így, de kompetens ellenfél ellen eléggé hátul leszel és biztosan nem lesz meg a pot odds sem.

AJ34DS BTN-ről nem 3bet? Sztem elég jó kis floppot kaptunk, pont ilyeneket szeretnénk látni floppon. A 80bb-s call nyílván nehéz, de az esetek többségében nem fogunk rosszabbul végezni, mint felezés. Jó mondjuk ami még jó kérdés, hogy milyen range-el ch/r-el AI.-t.

bakyka
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 14:14

AJ34DS BTN-ről nem 3bet? Sztem elég jó kis floppot kaptunk, pont ilyeneket szeretnénk látni floppon. A 80bb-s call nyílván nehéz, de az esetek többségében nem fogunk rosszabbul végezni, mint felezés. Jó mondjuk ami még jó kérdés, hogy milyen range-el ch/r-el AI.-t.

Nem azt mondtam, hogy nem jó a 3-bet, sőt igazából tetszik, hanem hogy én személy szerint nem 3-beteltem volna ismeretlen ellen.
Ha én lennék CO és ezt a line-t választanám, kb. ez lenne nálam: A2xx/A3xx, xx= bármilyen set, de inkább 2 pár, mivel itt egy A2JJ-val vagy A255-tel nem mennék all-in, hanem csak visszaemelnék kb. 9-10 dollárig.
De ezt a legrosszabb kimenetel, és így utánaszámolva szélesebb range ellen nagyjából meglesz az odds a callra.

soux
Válasz bakyka kommentjére
2013. febr. 2. 14:41

Ha én lennék CO és ezt a line-t választanám, kb. ez lenne nálam: A2xx/A3xx, xx= bármilyen set, de inkább 2 pár, mivel itt egy A2JJ-val vagy A255-tel nem mennék all-in, hanem csak visszaemelnék kb. 9-10 dollárig.

Ezt nagyon adom!! :) Viszont akkkor a pushból is kikövetkeztethető, hogy:
1, Nagyon akar vmit védeni.--> 2pár,szettek
2, Mivel hogy számára is ismeretlen vagyok a pushra (A2xx-el FE-t használva), esetleg kaphat dobást,bár amilyen agressziót mutattam ez sztem kis %. A3xx-et azért zárom ki mert gondolhatja, hogy nálam is van elég jó alacsony kombináció.
xx nálam most random lapokat jelentett.

soux
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 17:43

:Ah::4h::2c::7c: 3 barrel
Pot Limit Omaha Hi/Lo Hand, $0.05/$0.10, bradlacko | BOOM! Hand Replayer
:Ac::8c::2s::Ks: River blöff 2 játékos ellen
:Ah::Jh::Js::6c: Ezt pedig nagyon elrontottam.

Kérdések. :)
1.:Ac::5d::7d::7h: kis full, river jó így, vagy inkább fold?
2.:Ad::4d::2c::7s: 3bet kassza Turnön mit léptek?
http://www.boomplayer.com/poker-hands/Boom/1962711_859549089E

dfecco23
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 19:39

[QUOTE=soux;494998]

Szia!

Én lehet, hogy még meg is ch/r-eltem volna itt , mit tudunk a kezébe adni, ami ellen verve vagyunk ? KTAx ? Szerintem itt, ha KTxx van nála, akkor azt már turnon megtámadja esetleg. Vagy rossz az elképzelésem?

soux
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 22:18

[QUOTE=soux;494998]

Szia!

Én lehet, hogy még meg is ch/r-eltem volna itt , mit tudunk a kezébe adni, ami ellen verve vagyunk ? KTAx ? Szerintem itt, ha KTxx van nála, akkor azt már turnon megtámadja esetleg. Vagy rossz az elképzelésem?

Szia! :)
Nem tartom rossznak az elképzelésed, viszont gondolj bele riveren mi fog neked megadni, egy ch/r-re. Abszolút eltudtam nála képzelni a KTxx, K5xx-et. Turnön tovább borítani AI-t az ő lapjával(ha tegyük fel KTxx van nála), azért elég veszélyes, mert riverre sok minden kiegészülhet. (sor,szín,alacsony) Ch/c-t azért tartottam jónak, mert blöffbe is fordulhat riveren, viszont ha én riveren is betelek nagyon nem örültem volna a 3betnek.

lisztharmat
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 22:46

Én tudom, hogy halál nit vagyok, ezért ilyen lappal ab start nem játszanék. Ha már mégis, akkor riveren ráborítottam volna, mert szerintem a KK-t kivéve elképzelhetetlen, hogy előtted legyen, de akkor meg flopon megkínált volna.

bakyka
Válasz soux kommentjére
2013. febr. 2. 22:47

A river ch/r felesleges, mert úgyis csak jobb lap adna meg. Jó volt így. Ja, amúgy én se játszottam volna ezzel a lappal preflop.

Élő ügyfélszolgálat