Az 1. handnél én is inkább a dobásra hajlok TAG játékos ellen. Picit túl értékeltem hogy duplasuit.
A 2. handnél viszont nem tudok monstert adni a kezébe. Megmondom miért, mert egy AA2x, AA3x-t nem így fog megjátszani --> UTG limp/call. Persze floppon lehet 2 pár/szett típusú lap, de azt Turn,Riveren szét lehet javulni. Abból indultam ki hogy a kassza vmelyik részére csak jó leszek. Nyílván nehéz volt 4bet AI callt csinálni, de sztem ez egy jó szitu volt így még ha 30-40% van magasra akkor is. Hogyha SS Big Stack lett volna akkor easyfold.
Egy A234ds úgy, hogy nem fogjuk egyik színt se, pont 50-50, de azért a többi hasonló kombinációnál elől vagyunk:
ProPokerTools Online Simulator / Equity Calculator
u.i.: épp most nézegetek korábbi mtt leosztásokat és belebotlottam a nevedbe egy tavalyi verseny döntő asztalán, sőt HU-t is játszottunk :) PLO8 5R volt.
Az első egyértelmű dobás.
A másodiknál szerintem meg lesz az oddsunk a callra. (kb. 40% EQ-nk van szerintem). De nem öröm betenni.
bakyka: az első szituációnál a dobással nagyon jól tudjuk csökkenteni a varianciát. A 40bb-s játékkal csak az implied oddsodat minimalizálod (persze nem pre allinnél), ami biztos, hogy nem jó, de/mert egyszerűsíti a játékot.
Az 1. handnél én is inkább a dobásra hajlok TAG játékos ellen. Picit túl értékeltem hogy duplasuit.
A 2. handnél viszont nem tudok monstert adni a kezébe. Megmondom miért, mert egy AA2x, AA3x-t nem így fog megjátszani --> UTG limp/call. Persze floppon lehet 2 pár/szett típusú lap, de azt Turn,Riveren szét lehet javulni. Abból indultam ki hogy a kassza vmelyik részére csak jó leszek. Nyílván nehéz volt 4bet AI callt csinálni, de sztem ez egy jó szitu volt így még ha 30-40% van magasra akkor is. Hogyha SS Big Stack lett volna akkor easyfold.
Bedobtam néhány lehetséges handet a kalkulátorba (csak 2 főre számolva), amivel ennyire agresszíven játszana ezen a floppon az ellenfél. Meglepő számomra, de ez alapján kb. flip.
Srácok! Csoport meg van skypeon, van aki még nem fogadta el a felkérést :)
Esetleg hétvégére össze is lehetne hozni egy közös elemzést.
Mindenkinek tanulságos lehetne :)
Egyszerűen nem tudom, hogy tudnám rászoktatni magam arra, hogy hit and run-olni kell, másképp nem lehet profitálni fix limiten. Nem csak nálam van, de szinte senkit nem láttam még, aki hosszabb session allatt megtudta volna tartani pluszt.
Nagyon felidegesített most, hogy leültem, 10 perc alatt kb 30 big bet profitom volt (ezt 500 hand alatt is nehéz elérni), ilyen jól még sosem indult, és onnantól semmit nem tudtam nyerni! 1 óra alatt sikerült mínuszba levinni, amitől a tilt program is bekapcsolt, és most 5 óráig nem enged játszani.
Egy másik magyar is nagyon tilten volt, jó nagy stackje volt mikor leültem, már 6 órával ezelőtt is láttam, hogy játszik, aztán most szépen fél óra alatt lefogyott neki.
Ez a probléma nemrég az egész rollomba került, mikor tilten beültem $5/$10 fix limitre, gyorsan nyertem $170-t, de gondoltam még játszok pár handet, ne nézzen ki hit and run-nak, és persze 0 lett a vége.
Itt egy minta, hogy mik történtek. Normál esetben nem limpelnék ezzel, de már vagy 15 körön keresztül nem játszottam semmit, mert nem jött normális hand. Már örültem, hogy végre nyerek egy potot, amikor megláttam a rivert....
[POKERHANDREPLAYS]4855396[/POKERHANDREPLAYS]
Egyszerűen nem tudom, hogy tudnám rászoktatni magam arra, hogy hit and run-olni kell, másképp nem lehet profitálni fix limiten. Nem csak nálam van, de szinte senkit nem láttam még, aki hosszabb session allatt megtudta volna tartani pluszt.
Nagyon felidegesített most, hogy leültem, 10 perc alatt kb 30 big bet profitom volt (ezt 500 hand alatt is nehéz elérni), ilyen jól még sosem indult, és onnantól semmit nem tudtam nyerni! 1 óra alatt sikerült mínuszba levinni, amitől a tilt program is bekapcsolt, és most 5 óráig nem enged játszani.
Egy másik magyar is nagyon tilten volt, jó nagy stackje volt mikor leültem, már 6 órával ezelőtt is láttam, hogy játszik, aztán most szépen fél óra alatt lefogyott neki.
Ez a probléma nemrég az egész rollomba került, mikor tilten beültem $5/$10 fix limitre, gyorsan nyertem $170-t, de gondoltam még játszok pár handet, ne nézzen ki hit and run-nak, és persze 0 lett a vége.
Én csak azért játszom fix limitet, mert ott nincsenek nagy potok, én nem tudok all in menni. Már rájöttem az évek során, hogy nem tudom legyőzni a tiltet, és ezért inkább csak fixet játszom. Kitűztem magamnak egy olyan célt, hogy a legkisebb limittől kezdve próbálok legalább 100 big bet pluszban lenni 5k hand alatt. 4 centen már 2k hand után megvolt 150 big bet, aztán jött egy csúnya down, de még mindig 100 körül járok. 10 centen mégswingesebb a dolog, 3.5k hand után 43 bb plusz.
Összegben ezek nagyon kicsik, de állítólag flo8-hoz 300 bb egy normál brm, ahhoz képest viszont nem rossz 100-at nyerni. Megpróbálom fertonázni a rollom 1/2 vagy $2/$4 limitre, mert ott már 100 bb-nek pénzben is lenne értéke.
A rake-ben lehet, hogy igazad van, most néztem, hogy eddig másfélszeresét fizettem a teljes nyereségnek. De majd ha fellépek 20 centre, akkor sokminden változhat, mert ott már 6 max asztalok vannak. Meg próbálok majd horse-t is játszani, csak PS-en az teljesen halott. Régen játszottam egy darabig 50 centen meg 1 dolláron, de akkor eléggé ész nélkül csináltam így abból nem vonok le semmit.
Bedobtam néhány lehetséges handet a kalkulátorba (csak 2 főre számolva), amivel ennyire agresszíven játszana ezen a floppon az ellenfél. Meglepő számomra, de ez alapján kb. flip.
Aztaqrva!! Nem gondoltam volna, hogy ilyen "közel" vagyok hozzá. :cool:
DE: azt hozzá kell tenni, hogy ha csak pár helyen változtatok (az x-ek helyére beírok pár lehetséges low lapot), akkor akár egy ilyen képlet is kijöhet :D
Egy jóval kiterjesztettebb range ellen a valós equityd nagyjából 38-45% között lehet szerintem, szóval továbbra is fenntartom azért, hogy egyáltalán nem olyan easy berakni a floppon.