Nem értek veled egyet.
Először is, ez nem önzőség, hanem elsődlegesen megállapodás kérdése. Magyarul, ha van ilyen igény, és a többség támogatja, ám legyen.
Másodszor: 40%-ot megtart mindenki magának, tehát többet kap, mint a többiek.
Harmadszor: 10.000 USD-nevezési díjak arányos része is a nyertesé.
Negyedszer: ez nem effektíve 0 forintért cserébe, hiszen mindenki gondoskodik a saját nevezési díjáról, és ez kölcsönös.
Ötödször: Ez nem szóbeli megállapodás, hanem írásbeli.
Hatodszor: Én nekem nem fájna odaadni a többieknek a részüket, ha én nyernék egyedül, mert ebben állapodtunk meg, és a megállapodás tiszteletben tartását elvárom másoktól is.
Hetedszer: Miért ne nyerhetne valaki végre a többieknek sok pénzt?
Nyolcadszor: Az tény, ha valami extra nagy nyeremény van, ami sajtófigyelmet kap, akkor az adózás utáni részt lehet csak osztani.
Ha kiforrottak a részletek, akkor szóljatok, és az alapján döntök.
-először is, én nem támadom, hanem támogatom ezt a kezdeményezést.
-a második pont teljesen egyértelmű nem értem miért írtad le.
-de, effektíve 0 Ft-ért hiszen pont mivel mindenki benevez, ezért én nem adok semmilyen anyagi hozzájárulást a csoport többi tagjának illetve az esetleges nyertesnek, tehát nekem semmibe nem kerül, h a többiek elindulnak (és nekik sem kerül semmibe, hogy én elindulok)
-az ötödik pont hibás. nem fogja közjegyző hitelesíteni a megegyezésünket ezért ez inkább vmi gentlemen's agreement, azaz mindenki a lelkiismerete alapján fog eljárni, ha nyer vmit.
- a hatodik ponttal abszolúte egyetértek, amiben megállapodunk, azt maximálisan betartom. (így neveltek:) ) ...és ugyanezt elvárnám a többiektől is.
- hetedszer: nyerhet. és nyerjen is!
-nyolcadik ponthoz nem nagyon értek...nem tudom hogy adóznak az itthoni online prok. bár az élő póker nyeremény az adómentes..szal passz.
Én ha megnyerném azt a 2M$ nyugodt lehetsz benne hogy boldogan, jó szívvel utalnám el azt a 100M ft ot! Meg mellé rendeznék egy olyan bulit ahol kolumbiai kokaint szívnánk a legjobb francia konyakokat meg don perinont innánk és spanyol napbarnított kurvák szopnák a farkunkat 3 napig. (Az asszonyoknak azt mondanánk pecázni megyünk) :D
Akár hol történik pl egy katasztrófa az elsők közt támogatom őket. Vagy ha komoly utcazenészt látok nem az aprót adom neki oda hanem 1000 ft ot.
Ennek a kezdeményezésnek szerintem csak így van értelme. Úgy felesleges hogy 200K$ felett nem osztok már szét csak 20K-t a 40K helyett vagy a 80K helyett.
felesleges szelektálni. Ez egy verseny nem érvényesül a hosszútáv rövid táv camillo ugyan olyan esély mint én vagy te vagy ty donk vagy szusza. Érdekel ez a dolog engem is szerintem.
Bocs, ha úgy érezted, hogy erős a hangnem, nem akartalak támadni, ez már ilyen itthoni betegség, az, hogy vitatkozunk az normális dolog, nem személyes ügy. Ezért is írtam, hogy én elfogadom, ha a többség a te variációd mellett foglal állást, de a véleményemet elmondom, abból baj nem lehet.
Azért nem effektíve 0, mert szerintem mindenki a br-je felett játszik, ezért minden egyes szereplő belépése egyfajta biztosítékot jelent. A mérték nyilván vitatható.
Azt már a szakmám miatt is mondhatom, hogy egy ilyen fórumos megállapodás a vonatkozó jogszabályok szerint írásbelinek minősül, miképpen az email is. Ezt a kérdést az teszi teljesen elméletivé, hogy a PTK szerint a játékból folyó követeléseket bírói úton nem lehet érvényesíteni. Magyarul az állam nem ad segítséget, ha vita támad közöttünk, bíróságra nem lehet menni. (Mondjuk, most kicsit változott a helyzet, mert az internetes szerencsejátékra vonatkozóan jogszabály született, de ezt most hagyjuk, látszik, hogy per ma ez elég zavaros) Így a gentlemens' agreement pontos leírása a helyzetnek.
Az élő poki jogszabály alapján adómentes. Online vonatkozásban ilyen nincs, ergo az SZJA törvény, (meg lehet, hogy más is) vonatkozik rá, biztosan nem adómentes.
Ezért szeretem ezt a fórumot, mert itt (többnyire) értelmes emberekkel lehet kommunikálni. Még van idő kidolgozni a részleteket, de szinte biztos, hogy csatlakozom. Így sokkal kockázatmentesebb lesz a versenyen való indulás. Ahogy a mondás is tartja; "jobb valaminek a fele, mint a semmiből az egész"
ez azért nem egészen így van
Darvin Moon, Jamie Gold, Camillo30, ..... egy versenyen bárki odaérhet.
ez igaz, nekem a mondat ezen részével vannak gondjaim:
ugyan olyan esély mint én vagy te vagy ty donk vagy szusza.
Épp ez a lényege a torna pokinak, bárki odaérhet, de NEM mindenki ugyanakkora eséllyel. Persze mégis soxor az esélytelenebb nyer
písz