Maestro
Válasz TheStig kommentjére
2012. febr. 2. 10:35

a második hozzászólásodból nekem az derül ki, hogy a neteller váltott k.rva szarul neked, valami oknál fogva.

itt van a kutya elásva:
"Total transferred to merchant: Ft100,000 HUF

Exchange rate: 179.657272339"

ezek a problémák megelőzhetők azonos alapú számlákkal (célszerü mind $ra tetetni)

én a helyedben irnék egy levelet a netellernek, hogy mondják meg hogy jött ki a 179.x árfolyam amikor a hivatalos középárfolyam 220 körül van. ha nem válaszolnak kielégitően, akkor a következő levélben megemliteném, hogy az összes nemzetközi poker és gambling forumon fel fogom tenni az esetet, és a felülvizsgáló hatóságukhoz is panasszal élek, hogy 20% átváltási jutalékkal dolgoznak, ami kicsit rablás a bevett 1-2-3%hoz képest!
lehet csak technikai hiba történt, és javitják ha szólsz nekik.
mindenesetre MB sokkal jobb szerintem mint neteller.

Már írtam nekik, jött is válasz:

Dear Adam,

Thank you for your email.

The amount of 542.70 USD was charged with a currency change fee of 2.5%; and the rate we have applied was 1 USD to 184.74012 HUF. Please be advised that the rate will never match market value, it will always be lower.

Sorry for the inconvenience.

Az oké, hogy mindig alacsonyabb náluk a piaci értéknél, de ne 40ft-tal legyen már kevesebb :S

Lancelot
Válasz Maestro kommentjére
2012. febr. 2. 11:15

Hi!

Neteller ezt az oldalt használja a váltáshoz elvileg:
Currency Converter | OANDA

Itt van olyan, hogy min, avg, és max.
Ha a min szerint vált, akkor jól váltottak, mert az valóban 184,5 körül volt február elsején. Az avg (középárfolyam) 223 a max meg 226.

Mefnut
Válasz Lancelot kommentjére
2012. febr. 3. 0:25

Engem az érdekelne, hogy ki hova cashoutol, melyiken bukok a legkevesebbet?
Ugyanis most belefutottam egy majd 10%-os veszteségbe. Bwin azzal védekezik, hogy 30 napos határidőn belül volt 2 átutalás, így engem terhelnek a költségekkel. Egyrészt én időben indítottam a kiutalásokat, az elsőn 2 napig ültek rajta, másikon 1 napot és akárhogy számolom, megvan a min 30 nap különbség. A dolog pikantériája, hogy most a bank is vont le költséget, amit eddig soha, tehát összeadva közel 10%-ot buktam, és ezen szeretnék szépíteni.
Javaslatok? Melyik bank? Vagy milyen kifizetési mód?

tilted
Válasz Mefnut kommentjére
2012. febr. 3. 0:37

Ugyanis most belefutottam egy majd 10%-os veszteségbe. Bwin azzal védekezik, hogy 30 napos határidőn belül volt 2 átutalás, így engem terhelnek a költségekkel. Egyrészt én időben indítottam a kiutalásokat, az elsőn 2 napig ültek rajta, másikon 1 napot és akárhogy számolom, megvan a min 30 nap különbség. A dolog pikantériája, hogy most a bank is vont le költséget, amit eddig soha, tehát összeadva közel 10%-ot buktam, és ezen szeretnék szépíteni.

a terem és a moneybookers mindig legyen azonos pénznem, mondjuk dollár
mb-ről pedig hufos bankba utalva nem lehet nagy veszteség

ui: küldtem egy privátot..

NovaTerra
2012. febr. 3. 0:45

Valamennyit mindig veszítesz. Ugyanis legalább egyszer át kell váltani forintra. Mert a bwin euróban utal és a bankod azt átváltja. Viszont, ha eurós a bankszámlád, akkor nincs átváltási költség. Csakhogy gondolom Magyarországon tartózkodsz, tehát amikor pénzt veszel fel, akkor forintban teszed azt. Így akkor vált a bank valutát. Lényegében akkor jársz talán a legjobban, ha figyeled, hogy a bankod hogyan váltja az eurót forintra. Valamint havonta csak egyszer utalsz ki Bwintől. Bár 10k euró fölött azt hiszem ingyenes havi több utalás is.

Janesz
Válasz NovaTerra kommentjére
2012. febr. 3. 9:16

Sziasztok!

Az miért lehet h bwinen tartottam tegnap 1 cg sessiont és a végén a HM azt írta h +1,5$-t nyertem, miközben 100% h +10$ körüli lett a session (kijött 1 bónusz részletem, de ezen felül is +10$). Vmelyik handet nem tudta beimportálni vagy ez miért lehet?

TheStig
Válasz Maestro kommentjére
2012. febr. 3. 9:25

Már írtam nekik, jött is válasz:

Dear Adam,

Thank you for your email.

The amount of 542.70 USD was charged with a currency change fee of 2.5%; and the rate we have applied was 1 USD to 184.74012 HUF. Please be advised that the rate will never match market value, it will always be lower.

Sorry for the inconvenience.

Az oké, hogy mindig alacsonyabb náluk a piaci értéknél, de ne 40ft-tal legyen már kevesebb :S

igazán pofátlanságnak, mi több lopásnak tartom ezt. eleve 15% marginuk van a középárfolyamhoz képest az eladásin, ez már önmagában tarthatatlan deviza átváltásnál szerintem. valutánál nem szokott ekkora árrés lenni! és hogy még az eladási árfolyamra ráteszik a 2,5% dijat, na ez mindennek a teteje! váltsanak középen és arra tegyék rá a 2-3%ukat, vagy váltsák eladásin, de akkor ne számitsanak fel konverziós dijat.
ha nem a piripócs szigeten lennének bejegyezve és nem lenne benne apró betüvel ez az üzletszabályzatukban ez, akkor felnyomnám őket a helyi PSZÁFnél.
igy sajna annyit tudsz tenni, hogy
1) próbálod őket basztatni, hogy ez tisztességtelen árfolyam, és hogy minden nemzetközi fórumon le fogod irni a történetet (amit meg is tennék mindenképp), adjanak valami kártéritést
2) nem használsz netellert. a legkevesebb dijjal járó utvonal a már fentebb emlitett: $ alapú pokerszámla, $ alapú MB számla, és $ bankszámla. aztán onnan te döntöd el mikor váltod, egy hazai banknál, amit azért csak felügyel a PSZÁF és meg tudod előre nézni a dijaikat. esetleg lehet még MoneyBookers kártyát igényelni, de az is kb úgy müködik ahogy ők akarják

összefoglalva, semmiképp sem szabad a processokora hagyni a devizaváltást, mert nagyon magas dijakkal dolgoznak, és pofátlanul lehúznak (MB kevésbé pofátlan azért mint neteller, ahogy látom). És tanulságképp legközelebb mindenképp tájékozódj előre mielőtt pénzt mozgatsz.

ui: megjegyzem az akadémia is tehetne valamit az ügy érdekében: úgy látom elég sokan nincsenek tisztában az alap dolgokkal, és igen nagy összegeket szednek össze igy a szolgáltatók a "gyanutlan" felhasználóktól. véleményem szerint kéne egy összefoglaló cikk a pénzmozgatásról (ha még nincs), és a neteller PA al-oldalán ezeket az "apróságokat" fel kéne tünteni

Mefnut
Válasz tilted kommentjére
2012. febr. 3. 9:42

a terem és a moneybookers mindig legyen azonos pénznem, mondjuk dollár
mb-ről pedig hufos bankba utalva nem lehet nagy veszteség

ui: küldtem egy privátot..

MB-m HUF, viszont hónapok óta gondolkozok, hogy meg kéne szüntetni és csináltatni kéne helyette USD alapút. Kérdés, hogy melyik éri meg jobban? MB kártya, és arról kivenni ATM-nél, akkor jön átváltás, vagy MB-ről kikérni bankszámlára, és átutalásnál jön az átváltás.

Valamennyit mindig veszítesz. Ugyanis legalább egyszer át kell váltani forintra. Mert a bwin euróban utal és a bankod azt átváltja. Viszont, ha eurós a bankszámlád, akkor nincs átváltási költség. Csakhogy gondolom Magyarországon tartózkodsz, tehát amikor pénzt veszel fel, akkor forintban teszed azt. Így akkor vált a bank valutát. Lényegében akkor jársz talán a legjobban, ha figyeled, hogy a bankod hogyan váltja az eurót forintra. Valamint havonta csak egyszer utalsz ki Bwintől. Bár 10k euró fölött azt hiszem ingyenes havi több utalás is.

Épp ezt írtam a bwinnek is, hogy most se léptem túl a havi 1 utalást, mármint megvan a két kifizetés között a 30 nap.
Azt tudom, hogy valamennyit bukni fogok, csak most képedtem el a majd 10% minuszon. A havi 10k-tól pedig még messze állok :D

Mefnut
2012. febr. 3. 19:23

Kicsit utánajártam az utalásnak és hatalmas differencia fedezhető fel a Bwin és a bankom átváltásánál. Reggel még azt írta a bwin, hogy 30 napon belül voltam, de miután rámutattam, hogy ez nem lehetséges, elismerte, viszont most a bankomra terelték a gyanút, hogy ott váltották számomra kedvezőtlenül. Banki oldalon megvan, pontosan mennyi € érkezett a számlámra és azt milyen árfolyamon váltották, most a Bwint faggatom erről, de számításaim szerint a Bwin közel 315 Ft-on váltotta a jan 31-én indított és febr 2-án megérkezett utalásomat, és ez majdnem 25 Ft-ban tér el a bankom árfolyamától. :confused:

csiko13
2012. febr. 4. 21:16

Asztal kezelési probléma

6 asztalon tolom a bwin-en. Egymás elé helyezem az asztalokat, így egyszerre csak egyet kell figyelnem. A kliens szorgalmasan pakolgatja az előtérbe azt az asztalt amin akció van, de egyszer csak megunja, abbahagyja. Van valakinek valami tippje, hogy mit lehet tenni ellene? Windows 7-et használok.
Ha valaki beírja, hogy ne rakjam egymás elé az asztalokat annak azonnal postázom az e-tockost.:)

Élő ügyfélszolgálat