Fundamentálisan nyilván egy nulla a dolog. De ami egy devizánál vagy részvénynél fundamentumnak számít, azt nem biztos hogy itt is ugyanúgy kell szemlélni.
És attól még hogy valaminek az értéke hosszútávon akár a 0 felé konvergál, még lehet olyan pillanat, amikor érdemes venni belőle, bármennyire ellentmondásosan is hangzik ez.
Nekem hihető a koncepció, hogy legyen egy netes pénz, ami valamennyire független a bankoktól és országoktól, és nem lekövethető. Ha sok helyen elfogadják, akkor kellően legitim fizetőeszközzé válhat ahhoz, hogy ne szakadjon be teljesen az árfolyama, viszont cserébe stabilizálódnia kell az értékének.
A "klasszikus" vevők ebből a szemszögből arra számítanak, hogy a Bitcoin lesz ez a fizetőeszköz, és hogy az árfolyama a mostaninál magasabb szinten fog beállni. Én ezt nem hiszem, viszont a spekulánsok meg úgy gondolkodnak, hogy lesz még elég sok vevő, és elég sok további spekuláns ahhoz, hogy érdemes legyen beszállniuk. És az tény, hogy az a spekuláns aki hetekkel ezelőtt szállt be, eléggé kifizetődő döntést hozott.
Tartani nem tartanék benne pénzt. Ahhoz, hogy annyira megbízzak valami netes instrumentumban, hogy mondjuk évekre gondolkozzak benne, még kelleni fog 1-2 évtized:) De el fog jönni az ideje.
A shortolási lehetőség mondjuk vicces lesz. Megjelennek az ellenspekulánsok, akik eddig teljesen hiányoztak a piacról, és lehet hogy 1 hét alatt bedöntik az egészet. Nyilván az eddigi emelkedésben szerepe volt a hiányuknak.
Nekem hihető a koncepció, hogy legyen egy netes pénz, ami valamennyire független a bankoktól és országoktól, és nem lekövethető. Ha sok helyen elfogadják, akkor kellően legitim fizetőeszközzé válhat ahhoz, hogy ne szakadjon be teljesen az árfolyama, viszont cserébe stabilizálódnia kell az értékének.
A "klasszikus" vevők ebből a szemszögből arra számítanak, hogy a Bitcoin lesz ez a fizetőeszköz, és hogy az árfolyama a mostaninál magasabb szinten fog beállni. Én ezt nem hiszem, viszont a spekulánsok meg úgy gondolkodnak, hogy lesz még elég sok vevő, és elég sok további spekuláns ahhoz, hogy érdemes legyen beszállniuk. És az tény, hogy az a spekuláns aki hetekkel ezelőtt szállt be, eléggé kifizetődő döntést hozott.
Hát...mennyi tőke kell ahhoz, hogy a bitcoint teljesen bedöntse? Szerintem meglepően kevés.
Most 270-ről 150-re estt kb 3 óra alatt, teljesen beteg:) Az ilyeneken lehet nagyot kaszálni ha észnél van az ember.
Most 270-ről 150-re estt kb 3 óra alatt, teljesen beteg:) Az ilyeneken lehet nagyot kaszálni ha észnél van az ember.
elmeséled mi alapján tradeled? :)
Nem tradelem, de csak ki lehetne találni valamit. Mondjuk az se gyenge, hogy 5 másodperc eltéréssel vannak kötések 110 meg 150 dollárért, ilyet még az életbe nem láttam...
És ez a lényeg. Ha egy befektetést, ami később százszoros hasznot hoz, rossznak ítéltél meg, akkor lehet hogy a mód, ahogyan befektetések minőségét megállapítod, nem megfelelő.
Elvégeztem egy aktuárius szakirányt az eltén, van többéves tőzsdei kereskedelmi tapasztalatom is, mégis elgondolkodtat a dolog.
no még ma is jó ötletnek tűnik? :)
Remélem Ray Bitar-é a Bitcoin :D :D