Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > "Lenyúlták" a pénzem a folyószámlámról !!!

uzee101
Válasz DirtyDog kommentjére
2008. dec. 28. 9:22

Hello,

Én úgy érzem semmiféle repjegyet nem vettek, hanem egy script ezt láttatja, a lóvét meg valaki megkapta. Lehetett volna ebay vásárlás is. Nem paypalon keresztül húzták le a kártyádat véletlenül? Ha nem, akkor vannak remek CVV generálók, tehát elég tudni a bankkártya számod és megvan a CVV. Ha a géped tiszta, akkor beleestél egy olyan szórásba, hogy feltörtek valamit, ahol a Te kártyád adatai is megvoltak, és innen tudják az adatokat. Aztán, hogy ezeket eladták vagy a hekkerek maguk csinálták az már mindegy. Akkor lesz jó, hogy a rendőrség végig tudja nyomozni, hogy kinek ment a zsé.

HI

[*]azt hogy min keresztül húzták le a kártyát nem tudom
    [*]Hát ha úgy van ahogy mondod akkor jó is hogy leblokkoltattam a kártyát. A másik épp januárban jár le szóval ott a számok is változni fognak majd
    [*]Tudtommal a gépem tiszta, de ha hazamegyek első dolgom egy windows reinstall lesz
    [*]Vista vagy XP????

titcar
Válasz uzee101 kommentjére
2008. dec. 28. 9:47

a lejárt kártya helyett ha újat kapsz simán, akkor annak ugyan az lesz a száma, nekem legalábbis így volt a sima electron kártyámmal. meg is lepődtem...

Six
Válasz Joooke kommentjére
2008. dec. 28. 10:00

felraktam ennek hatására a kaspersky-t szar nod helyett , hát 5 trójait ölt meg csodálom hogy még volt bankrollom.. és 1óránkét azt irja hogy valaki beakart hatolni a gépre ipje valószinüleg hamis .. ezt most mire véljem?

Az nem számít, néha írogat ilyeneket. Lehet sima portscan, vagy egyéb visszaellenőrzés. De ezt az IT-sek jobban tudják.

Six
Válasz uzee101 kommentjére
2008. dec. 28. 10:03

HI

[*]azt hogy min keresztül húzták le a kártyát nem tudom
    [*]Hát ha úgy van ahogy mondod akkor jó is hogy leblokkoltattam a kártyát. A másik épp januárban jár le szóval ott a számok is változni fognak majd
    [*]Tudtommal a gépem tiszta, de ha hazamegyek első dolgom egy windows reinstall lesz
    [*]Vista vagy XP????

Inkább xp, csak mielött először netre kapcsolódsz, legyen fent az összes update...

GreEko
Válasz Six kommentjére
2008. dec. 28. 12:05

ez a sok biztonsági dolog mind jo, elönyödre válik, de szerintem ebbe a történetbe, nem a te gépeden keresztül törték fel a kártyádat, te irtad, hogy rég nem használtad, biztonságos a géped. Tuti valahol egy csomo másik kártyával megszerezték a tiédet is, én 1-2 honapja uj bankkártyát kaptam tök ingyen, csak mert a bank közölte, hogy egy csomo kártya száma kikerült az éterbe, de ők legalább időbe szoltak, és cselekedtek. Egy ilyen ügymenet után meg a minimum amit tehetnek szerintem, hogy visszaadják a pénzt, ha meg lesz a hacker (kétlem) ha nem. De mindenképpen tanulságos az eset, és persze igyekezzünk betartani a legfontosabb előirásokat, de azért nem kell tulzásba esni ;)

attiati
Válasz GreEko kommentjére
2009. jan. 6. 15:51

Hát, ez a 999 próbálkozás, meg a kártya többi számából a 3 számjegy kigenerálása nem tudom mennyire hiteles.
Őszintén szólva nem értek hozzá, de kizártnak tartom az ilyen egyszerű kijátszhatóságot.

Az nem lehetséges, hogy feltörték valamelyik terem adatbázisát, vagy más adatbázist, és onnan szerezték meg?

NOD32+Agnitum Outpost tűzfalnál jobb párosítás nincs.
Mellé egy Spyware Doctor időnkénti futtatása (paranoiásoknak állandó memóriában futás). A másik kötelező darab pedig az ingyenes Search&Destroy (S&D) (állandó futtatást beállítva), őt updatelve nyomni kell rá egy immunizálást, és az öszes böngésző biztonsági réseit, veszélyes nyitott portokat lezárja.

Ha van egy teljesen lepucolt, gyors, töredezettségmentesített, stabil rendszer, lepucolva valami registry takarítóval, akkor le kell backupolni a teljes windows partíciót Acronis True Image programmal. És bármikor vissza lehet állítani a tiszta rendszert.
A változó programokat, elemeket (kliensek, trackerek, SQL adatbázis) pedig a backupolás előtt egy másik meghajtóra kell telepíteni.
Jöhetne egy cikk tényleg. Főleg kitérve a hiperparanoiásokra is, pl rám :) (pl.: linux, virtuális rendszerek, vagy egy másik partícióra telepített külön oprendszer pénzügyeknek....). Ezekhez nem értek még, talán egy alap-középhaladó cikk összejöhetne tőlem is, képekkel illusztrálva.

uzee101: amúgy jó keyloggerre ne vágyj szerintem, azok éppen a leütött billentyűket figyelik, és küldözgetik a hackernek. :)

titcar
Válasz attiati kommentjére
2009. jan. 6. 15:54

én ugy vágom a terem meg elvileg senki nem tárolhatja a kártyád adatait, ill. ha jól vágom elméletileg nem is láthatja a pontos adatokat, a kártyakibocsátó igazolja vissza, hogy van-e rajta fedezet azt' ennyi.

attiati
2009. jan. 6. 20:43

uzee101

Ez melyik bank volt?
Illetve milyen bankkártya?
És hogyhogy karácsony napján felhívtak, ami egyébként is szombat lett volna?

S írod, hyog fél éve nem is használtad. Mondjuk az sem értem, hogy egy legalább fél évvel ezelőtt megszerzett kódot miért ilyenkor használnak?

Talán nem is az a fontos, hogy visszakapod, hanem hogy ne forduljon elő még1x. És hogy mi az a dolog, amit legközelebb meg kell előzni. Vagyis mi volt a hiba. Ráadásul akkor most új kártyát fogsz csináltatni? Mert az adataid elvileg ismertek. És volt még rajta értelmes összeg, amit levehettek volna?

titcar
2009. jan. 6. 20:53

mondjuk ennél sokkla jobb alkalmat nem nagyon lehetett volna keresni. ha a kedves csalónak van akkora mákja, hogy már takarékos üzemmódban van a bank -> tuti nem hívják fel véletlenül sem, akkor 5 nap múlva lett volna a következő munkanap, utána meg már nehéz intézkedni... legalábbis jelentősen nehezebb

attiati
Válasz titcar kommentjére
2009. jan. 7. 0:51

pont ezt nem értem, hogy karácsony másnapján, szombaton melyik bankban dolgoztak? :)

Élő ügyfélszolgálat