Masters800
Válasz blac2 kommentjére
2019. szept. 25. 18:30

Elvileg az EEA országokban csak € a pénznem már.
Szerk.:Közben már sikerült megoldani az aktiválást.

lourker
Válasz Masters800 kommentjére
2019. szept. 25. 18:58

Helló!

És ez extra költségekkel nem jár, ha dollár alapú az account és a kártya EUR?

Rájuk írtam én is, hogy miért van ez/jár-e extra költséggel.

daniboy
Válasz Aenima kommentjére
2019. szept. 25. 19:44

Tud valaki a telefonon és a help@skrill.com mail címen kívül még egyéb elérhetőséget?
Köszi!

A help menüből el lehet érni olyan formában is amit máshol nem tüntetnek fel.

Pl. itt van telefonos, emailes és chat gomb is:
https://www.skrill.com/en/support#/path/ACCOUNT/Account-Closure/905759822/How-do-I-close-my-Skrill-account.htm

bemásoltam még egyszer ;)

peraspera
Válasz lourker kommentjére
2019. szept. 25. 20:12

Helló!

Nekem is ez van. Azt nem tudom, hogy megváltozott-e a kártya pénzneme(a régi kártyára ugye az is rá volt írva), de a menűben nekem is "EUR" kezdődik az elnevezés szintén dollár alapú számla.

A másik probláma ami jelentkezett, hogy nekem a Revolut visszadobta az új skrill kártyát és nem tudtam feltölteni. Valakinek estleg van hasonló gondja?

Remélem, hogy csak nalad van vmi gebasz :)) de amugy sejtesem szerint, eloszor egy atm pénzfelvet kell, s lehet csak utana mukodik a tobbi cucc (pl. a paypass fizetest is eloszor az kell megelozze)

peraspera
Válasz Masters800 kommentjére
2019. szept. 25. 20:30

Elvileg az EEA országokban csak € a pénznem már.
Szerk.:Közben már sikerült megoldani az aktiválást.

Ezt mibol gondolod?? kartya fooldalan ez van:
available in four currencies; Euros, British Pounds, US Dollars and Polish Zloty.

amugy en is eur-t kaptam dollarosra. meg jo h irtatok, nem hasznalom ezt a dollarosat, eszre sem vettem vna soha

lourker
Válasz peraspera kommentjére
2019. szept. 25. 20:52

Aktiváltam a kártyát elötte és már több forrásból hallottam azóta a Revolutos problémát.

Pénzt is vettem ki, hogy teszteljem az EUR kérdést és, ha jól értelmezem EUR-ban küldi az atm az igényt és a skrill azt váltja dollárra(természetesen jó szarul:D) és gondolom az adott ATM bankja az eurt váltja forintra. Kiváncsi vagyok mit ír a skrill mert ez így ultra gáz, hogy majd mindig váltogatnak jó szarul ha használod a dolláros számlához adott EUR kártyád.

Revolut support-nak is írtam, ott annyit tudtak "segíteni", hogy onchip/pin mellett használjam paypass-al is a kártyát hátha utána jó lesz:P

Tarisznya76
Válasz blac2 kommentjére
2019. szept. 25. 21:47

Ennek nem lehet köze ahhoz, hogy EUR kártyák érkeznek dolláros számlához?:

"
e’ve listened to your feedback and have introduced the new Skrill multi-currency account, with enhanced features
With your multi-currency account, you can now:

-Receive funds and access up to 40 currencies from one single account

-Provide each user with their own unique login credentials

-Assign different access rights to each user for more targeted and controlled access

If you haven’t already switched to the multi-currency account and would like to do so today, then please contact Merchant Services or your Account Manager.
"

Hírlevélben kaptam ezt pár napja.

peraspera
2019. szept. 26. 23:36

Aktiváltam a kártyát elötte és már több forrásból hallottam azóta a Revolutos problémát.

Pénzt is vettem ki, hogy teszteljem az EUR kérdést és, ha jól értelmezem EUR-ban küldi az atm az igényt és a skrill azt váltja dollárra(természetesen jó szarul:D) és gondolom az adott ATM bankja az eurt váltja forintra. Kiváncsi vagyok mit ír a skrill mert ez így ultra gáz, hogy majd mindig váltogatnak jó szarul ha használod a dolláros számlához adott EUR kártyád.

Revolut support-nak is írtam, ott annyit tudtak "segíteni", hogy onchip/pin mellett használjam paypass-al is a kártyát hátha utána jó lesz:P

S a revo feltöltés bank transzferrel vajon megy, errol nem hallottal vmit? ertds skrill-nél withdraw sajat szamlara, ugyebar barmilyen orszagot meg lehet adni, s a revo-nal meg a szamlaadatoknal ott van a nevem, mint kedvezmenyezett, szoval mukodni kene.

Aenima
Válasz blac2 kommentjére
2019. szept. 27. 20:45

Ezt válaszolták:

"Please, be advised that your new card has a base currency EUR however, a currency conversion fee will not be applied for transactions performed in your account currency USD.

For transactions with currency different then your account/card currency a conversion fee will be applied."

Ez így kevés. Tovább kell kérdezni.
Mert, ha az EUR-->USD átváltásnál váltási díjat nem is számolnak fel, akkor is kérdés, h az átváltást milyen árfolyamon teszik.
Akkor maradna minden a régiben, ha középárfolyamon (valós értéken) váltanák.
Ha ettől eltér az mindenképpen rosszabb. Akár bankközi árfolyamon (a kettő közül ez az előnyösebb), akár a Mastercard által alkalmazott árfolyamon (amit a Skrill használ "normál" esetben).

Majd beszámolok róla mire jutottam.
Kérlek ti is tegyétek ezt, ha kaptok vmi választ.

Aenima
2019. szept. 27. 20:52

Leírhatnád, h hány HUF-ba került 1 USD felvétele neked.
Ehhez az is kérdés, h az ATM-ben milyen pénznemű terhelést választottál.

Mert, ha HUF, akkor a könyvelés (ami nem a felvétel napja lesz! hanem 1-2 nappal később) napján alkalmazott MasterCard szerinti árfolyamon számolnak.
Ha pedig USD-ként terhelted, akkor az ATM-et üzemeltető bank saját árfolyamán történik a váltás.

Ez persze csak az USD-->HUF tranzakcióra vonatkozik.

Csak ebből talán már lehetne vmennyit következtetni az EUR (kártya) / USD (számla) váltási értékére is.

Élő ügyfélszolgálat