és hagyják, hogy pár hónap alatt végigmenjen a társadalom többi részén, szedve párezer áldozatot.
Alapból nem akartam több posztot írni ide, de akkora marhaságokat beszélsz itt, hogy az nem is igaz. Tudod ez úgy működik, hogyha valamit nem tudsz, akkor utánaolvasol tudományos folyóiratokban, tanulmányokban, nem pedig szajkózol innen-onnan szedett-vedett lózungokat, mert írtak egyszer valami ilyesmit a 444-en... Például én csak ezért utánanéztem a pontos adatoknak. Egy 2021 február végi metakutatás eredményei alapján 80-83%-os óvatos becslést adtak az immunitásra természetes úton való megfertőződés után fél évvel a 65 év alatti korosztályra, míg 65 év felett 47%-ot becsültek. Azonban megjegyezték, hogy sok kutatás ennél lényegesen magasabb védettségről, 95-99%-ról ír nagyobb időtávlatokban. A vírustörzsre jellemző egyébként, hogy az erős immunválasz 2-3 évig várható, mint a SARS-COV, vagy a MERS-COV esetén. Arról, hogy az újrafertőződés komolyabb komplikációkkal jár NINCS bizonyító erejű tanulmány. 1-1 egyedi eset mindig van, de rendszerszinten megfigyelhető jelenségről, mint például a dengue-láz esetében szó nincs, így ezek nem mások mint statisztikai hibák. A neve a jelenségnek egyébként antibody dependent enhancement (ADE), amikor fertőződés során az antitestek jelenléte sokkal inkább hátrány, mint előny. Ma legalább tanultál valamit, szívesen. Egyébként se higgy nekem, olvass utána.
Mégjobb lett volna, ha ez teljes szegregációt jelentett volna, ha az idősek akkor és csak akkor mehettek volna, de ezt megintcsak nem merték ugye meglépni a nyugger szavazóbázis miatt.
Alapból nem akartam több posztot írni ide, de akkora marhaságokat beszélsz itt, hogy az nem is igaz. Tudod ez úgy működik, hogyha valamit nem tudsz, akkor utánaolvasol tudományos folyóiratokban, tanulmányokban, nem pedig szajkózol innen-onnan szedett-vedett lózungokat, mert írtak egyszer valami ilyesmit a 444-en... Például én csak ezért utánanéztem a pontos adatoknak. Egy 2021 február végi metakutatás eredményei alapján 80-83%-os óvatos becslést adtak az immunitásra természetes úton való megfertőződés után fél évvel a 65 év alatti korosztályra, míg 65 év felett 47%-ot becsültek. Azonban megjegyezték, hogy sok kutatás ennél lényegesen magasabb védettségről, 95-99%-ról ír nagyobb időtávlatokban. A vírustörzsre jellemző egyébként, hogy az erős immunválasz 2-3 évig várható, mint a SARS-COV, vagy a MERS-COV esetén. Arról, hogy az újrafertőződés komolyabb komplikációkkal jár NINCS bizonyító erejű tanulmány. 1-1 egyedi eset mindig van, de rendszerszinten megfigyelhető jelenségről, mint például a dengue-láz esetében szó nincs, így ezek nem mások mint statisztikai hibák. A neve a jelenségnek egyébként antibody dependent enhancement (ADE), amikor fertőződés során az antitestek jelenléte sokkal inkább hátrány, mint előny. Ma legalább tanultál valamit, szívesen. Egyébként se higgy nekem, olvass utána.
Onanntól kezdődnek a bajok, mikor valaki kijelenti, hogy az egyik igazság objektív és előbbrevaló mint a többi (ami persze rendszerint a saját kis privát igazsága).
A valaha elkövetett szégyenteljes emberi tettek Káintól Trumpig (vagy ami tetszik) pontosan ebben gyökereznek.
Haszonért ártatlanokat ölni. Egy dajak fejvadásztörzsben nem érhet nagyobb társadalmi megbecsülés, mintha reggel kimentél az erdőbe pisálni, de vissza már az arra bóklászó holland lepkegyűjtő levágott fejével mész. Körbe fognak ünnepelni, azon a héten Te leszel a törzs celebje annak minden hasznával.
Akkor Gizdalord most elmegy a dajakokhoz megtéríteni őket a Nagy Fehér Keresztény Erkölcs nevében? Kapnak majd tüzesvizet is? Meg szifiliszt?
Nem. Nincsenek "objektív" igazságok, csak és kizárólag szubjektív és pillanatnyilag érvényesek.
Ennyi van: mindenkinek joga van harcolni a saját vélt igazáért.
Pontosan ennyi jogom van, se több se kevesebb. És pontosan ennyi van Melech-nek is, meg Neked is, meg a dajak fejvadászoknak is, meg Teréz anyának, meg Adolf Hitlernek, meg a zebrának meg az oroszlánnak is.
És ha a szavanna aznap úgy adja ki, hogy a zebracsikóknak kell megdögleni, akkor aznap az oroszlánoknak van igaza. Ha a német társadalom úgy dönt, hogy jó lesz lerohanni a fél világot, akkor meg Hitlernek.
Aztán holnap meg meggondolja magát a szavanna, meggondolják magukat a németek.
Másoldd be ugyanezeket a hsz.-eket Melech fb csoportjába. Ott engem fognak ázottra köpködni és neki fognak állva tapsolni. Akkor kinek van igaza?
Az ő joga harcolni a saját vélt igazáért, az enyém meg a sajátomért. Azt meg majd a társadalom eldönti (nem én és nem Gizdalord), aznap melyikünkkét tekinti érvényesnek. Ha pedig holnap mégis elkezdenek hullani a beoltottak mint a legyek, egy fel nem ismert szövődmény miatt, akkor meg én meg a magamfajták lesznek a hülyék.
Nemtom hogy ezt kinek célzod nekem e vagy nem mert se idézet se megszólítás nincs. Fogalmam sincs hogy mire mondod hogy hülyeség így az érvekkel se lehet nagyon mit kezdeni Illetve forrást se nagyon raktál be.
Nem kell tovább menned, csak azt a részt magyarázd meg hogy hogyan esne át az egész társadalom és lenne csak "pár ezer halott" amikor azt semmilyen matek nem dobja ki és a számok ebben az esetben vitathatlanok.
Valamint
Én nem immunitásról írtam, hanem arról, hogy hányan lettek betegek majd kerültek oltás után be a korházba, és nem kis mintán hanem 75 millió emberen.
Valszeg tehettem volna részletesebb kutatást is, de a forrásomat megjelöltem legalább, nem fogok órákat kutatni egy olyan vitapartnerrel aki nem tud vitázni hanem ámblok minden rossz amit állítok, nem hoz fel hibás pontokat se nem javítja azokat, hanem fogja magát berakja a saját maszlagát forrás nélkül ééés amúgy se akar többet írni a dologról.
Nem mondom hogy nincs igazad, csak semmit nem ér ha nem lehet utána nézni az állításodnak mert nem raksz oda valamit hozzá, illetve avval se lehet mit kezdeni hogy "úgy szar minden amit mondasz ilyen hulyeseget hogy lehet mondani majd én megmondom a felvetéseddel nem releváns részre az igazságot" effektel.
Igen :) És az ilyen bohócokkal nem tudtok mit kezdeni mert bár alá van támasztva a legtöbb álításom, neked még annyira se futja, hogy kifejtsd hogy mi a probléma és melyik írással. Az már agymunka volna, így a teljes átfedő "blanket statement" marad csak "minden ami te vagy és minden amit te mondasz egy vicc"
Lehet csak tükör neked az egész világ "kedves barátaim"
Remélem a pókeres számításaid és logikad azért érősebb, mint az itteni okfejtésed...
Mivel meggyőzni úgy se tudunk senkit, hogy az az igaz, amit mi gondolunk(hiszünk), ezért érdekesebb kérdés lenne, hogy miért gondoljuk(hisszük) azt, amit?
Valójában ebben a témában legtöbbünknek csak hiedelmeik vannak, hiszen nem vagyunk képesek leellenőrizni se a vírust, se az oltást, tehát elfogadjuk valamelyik álláspontot, a jelenlegi tudásunk(vagy nemtudásunk) alapján.
Azért azt elég necces elképzelni, hogy a világ összes orvosa, kutatója stb. benne van az "összeesküvésben". (ja és az összes betege is)
Te egy nagyon buta bohóc vagy, ami nem is lenne nagy baj, mert sokan vagytok éslegalább nem lógsz ki a sorból, de öntudatos is vagy ami a legrosszabb kombináció