Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > PA Discord interjú - pszichológia és mental coaching (1. rész)

sakkos000
Válasz ewoksamurai kommentjére
2020. febr. 1. 16:45

Egy képzett pszichológust soha nem veszel rá arra, hogy a kisnyerő/BE játékosodat benntartsa a backingcsoportodban, ahelyett, hogy megmondaná neki, kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élne aldis árufeltöltőként. Tényleg nem érted? :)

Ezen mennyit gondolkodtam... Látok/láttam sok olyan játékost csak ezzel foglalkoznak havonta beleraknak 200 órát játékkal, elemzéssel aztán évek óta csak a szenvedés, alig keresnek valamit. De úgy alig hogy azt se értem, hogy a lakbér után mi marad. Nem tudom miről beszélnek privátokon a mentálosok, de tudom hogy csoportosokon ez nyilván nem téma. Pedig ha van valami ami kihat a mentális állapotodra akkor az ez.

Feltenném itt a kérdést a mentálosokhoz, hogy szokott-e ez téma lenni priváton és ha esetleg igen, akkor javasolják-e hogy adják fel, vagy menjenek próbáljanak meg egy másik játékot, csoportot a coacholtak. De úgyse válaszolnak itt.

R1per2
Válasz R1per2 kommentjére
2020. febr. 1. 19:08

Ugyanez igaz ilyen erővel, hogy az Aldi "kizsákmányolja" a raktárost, becsapás, hamis lehúzás.
Ezek aztán a "szakértő" tud segíteni, pláne ha azt a csöppnyi fizetését (vagy mások pénzét adóból) még is erre költi

R1per2
Válasz mentalroach kommentjére
2020. febr. 1. 19:11

Elnézést szeretnék kérni, hogy elrontottam Topin egyik HSZ-ét (15:51), csak idézni akartam, nem volt szándékos.
Az első sajátomat is töröltem véletlenül, most állítottam vissza.
Moderátori jogosultsággal rendelkezem, amivel akaratlanul is kár tudok okozni, nem volt szándékomban törölni semmit. Mobilról más képet látok, mint PC-ről, lehet ez a baj.

R1per2
Válasz sakkos000 kommentjére
2020. febr. 1. 19:23

Ezen mennyit gondolkodtam... Látok/láttam sok olyan játékost csak ezzel foglalkoznak havonta beleraknak 200 órát játékkal, elemzéssel aztán évek óta csak a szenvedés, alig keresnek valamit. De úgy alig hogy azt se értem, hogy a lakbér után mi marad. Nem tudom miről beszélnek privátokon a mentálosok, de tudom hogy csoportosokon ez nyilván nem téma. Pedig ha van valami ami kihat a mentális állapotodra akkor az ez.

Feltenném itt a kérdést a mentálosokhoz, hogy szokott-e ez téma lenni priváton és ha esetleg igen, akkor javasolják-e hogy adják fel, vagy menjenek próbáljanak meg egy másik játékot, csoportot a coacholtak. De úgyse válaszolnak itt.

Nyilván a korábban felhalmozott vagyon, örökség, vagy rosszabb esetben családtagok meg az állami segélyek eltartják.
Ahogy megszűnnek ezen források, egyszeriben csoda történik, és kénytelen az illető elmenni dolgozni.

bostef
2020. febr. 1. 20:04

Ugyanez igaz ilyen erővel, hogy az Aldi "kizsákmányolja" a raktárost, becsapás, hamis lehúzás.
Ezek aztán a "szakértő" tud segíteni, pláne ha azt a csöppnyi fizetését (vagy mások pénzét adóból) még is erre költi

Értem én hogy team hero meg minden... De azért ilyen nagy böszmeségeket beszélni barátom, ehhez már minden gratulációm.

A tény az, hogy Aldi Magyarországon az egyik legjobban fizető áruházlánc. Nyilván mindent kontextusban nézünk. Szóval arról lehet elmélkedni, hogy vajon magyarországon minden áruházlánc kizsákmányoló-e, vannak pro és kontra érvek. Azonban az általad felhozott példa a lehető legrosszabb volt. Egyrészt mert az Aldi elég korrekt munkaadó, másrészt meg azért, mert a szerződés írásakor a legtöbb dolog tisztázva van. Mennyit kell dolgozni, mennyi pénzért satöbbi. Szóval a sunyiskodásra elég kis tér van, azért gondolom nem sűrűn hallani arról, hogy az Aldi dolgozók lázadoznak MO-n, mert átbasszák őket a szerződéssel.

Ezzel szemben a mentális területen semmi sem szabályozott. Nincs szintmérő, nincs piaci verseny a tudást illetően ( na jó elismerem, a marketing meg a véleményvezérek pélójának polírozása megy versenyszinten) , nincs egy termék, amit előre rögzítetten kapsz a pénzedért, nincs garancia semmire. Ráadásul itt mivel anyagi érdekek vannak, "hatalmi" pozból esetleg rábeszélhet, hogy menj a spanci csoportjába, amiért felveszi még pluszba a jó kis affiliate rewardot meg 100 olyan dolog, amikor is nem látod előre az EV-det. Az Aldi azt se állítja neked, hogy egy átlagos képességű árufeltöltőből majd kilősz a regionális igazgatóvá, csak nagyon akarnod kell (miközben persze lehet hogy továbbállnál a ****ba, ha tudnád a realitást, hogy minimális esélyed van olyan magasra felmenni, mert nincs meg hozzá az eszed/ előképzettséged, mások azonban tök jól elvannak annak tudtában, hogy ez nem történik meg soha. A lényeg, hogy adjunk tényleg választást) hogy eladja neked az álmot, hogy még egy kicsit tejelj a spanciknak. Az interjúból meg kiderült, hogy igazából valós érték nincs mögötte, pusztán a piac miatt tudnak elkérni annyit, amennyit a nagy segítők ( meg persze a kartellezés miatt természetesen), sokkal kevesebb tudásért sokkal többet kérnek, mint a pszichológusok, annak ellenére, hogy irodát nem üzemeltetnek és adót nem fizetnek.

Remélem érted mennyire abszurd ilyesmit csinálni, mármint ennyire könnyen cáfolható dolgokat írni. Team hero repként azért ennél megfontoltabban kéne posztolni? Ha a front end ilyen, akkor milyen a back end?

R1per2
Válasz bostef kommentjére
2020. febr. 1. 20:14

Bostef:

Tavaly nyár óta nem vagyok TH tag.
Minden amit írok, saját felelősségre teszem, egyéni vélemény, teljes elhatárolódással a PA-tól, TH-tól és bármilyen állami törvénytől.

Ha van, ami miatt igazán szimpatikus volt a szerződés velük, ismeretségem a közösségből, továbbá korábbi pókeres karrierem, netes pénztárcák stb, az a teljes szabályozatlanság és adómentesség, VALÓS szabad-piaci verseny.
Aldival nem állok szerződésben, de volt és van pár szerződésem munkáltatókkal, cégekkel, akikkel a legnagyobb problémám elsősorban az adó (valós kizsákmányolásnak tartok), amit az állam felé fizetünk fizetésünk felét, plusz áfa, jövedéki adó stb., mindannyiunk kárára.

https://www.youtube.com/watch?v=HiuNHvB32LQ

igazából valós érték nincs mögötte, pusztán a piac miatt tudnak elkérni annyit, amennyit a nagy segítők ( meg persze a kartellezés miatt természetesen), sokkal kevesebb tudásért sokkal többet kérnek, mint a pszichológusok, annak ellenére, hogy irodát nem üzemeltetnek és adót nem fizetnek.

https://www.youtube.com/watch?v=Maf8u-lJ27Q&t=50s

Felőlem amúgy abban hisztek, amiben akartok, vallásszabadság van.
Menjetek pszichológushoz, pszichiáterhez, a papírjuk garancia a tudásukra, meg hogy segítenek, nem "zsákmányolnak" ki, "felelősséget" vállalnak, közben irtjátok PA fórumra, hogy a mental coachok milyen szemetek :D

sakkos000
2020. febr. 2. 0:11

Nyilván a korábban felhalmozott vagyon, örökség, vagy rosszabb esetben családtagok meg az állami segélyek eltartják.
Ahogy megszűnnek ezen források, egyszeriben csoda történik, és kénytelen az illető elmenni dolgozni.

Nem erre gondoltam hanem arra, hogy alapvetően egy csoportnál dolgozó mental coach, kinek az érdekeit nézi? Próbálja-e benttartani a vékony nyerő játékost, vagy elsősorban a játékos érdekeit nézi? (főleg MTT-sekre gondolok az az igazi idő és életrabló formátum, amit tök értelmetlenül lehet tolni hosszú évekig)

bostef
2020. febr. 2. 0:42

Bostef:

Tavaly nyár óta nem vagyok TH tag.
Minden amit írok, saját felelősségre teszem, egyéni vélemény, teljes elhatárolódással a PA-tól, TH-tól és bármilyen állami törvénytől.

Ha van, ami miatt igazán szimpatikus volt a szerződés velük, ismeretségem a közösségből, továbbá korábbi pókeres karrierem, netes pénztárcák stb, az a teljes szabályozatlanság és adómentesség, VALÓS szabad-piaci verseny.
Aldival nem állok szerződésben, de volt és van pár szerződésem munkáltatókkal, cégekkel, akikkel a legnagyobb problémám elsősorban az adó (valós kizsákmányolásnak tartok), amit az állam felé fizetünk fizetésünk felét, plusz áfa, jövedéki adó stb., mindannyiunk kárára.

https://www.youtube.com/watch?v=HiuNHvB32LQ

https://www.youtube.com/watch?v=Maf8u-lJ27Q&t=50s

Felőlem amúgy abban hiszek, amiben akartok, vallásszabadság van.
Menjetek pszichológushoz, pszichiáterhez, a papírjuk garancia a tudásukra, meg hogy segítenek, nem "zsákmányolnak" ki, "felelősséget" vállalnak, közben irtjátok PA fórumra, hogy a mental coachok milyen szemetek :D

Megint ostobaságokat beszélsz. Nem abszolútokban kéne gondolkoznod, hanem relatívitásban. Hol lenne nagyobb esély, hogy átkúrjanak: A vagy B esetben... Főleg látva az adott interjút, meg látva némi összefüggést a dolgok között.

titcar
Válasz topin kommentjére
2020. febr. 2. 0:55

Az affil site körbejárja a termek megbízhatóságát, leinformálja minden módon és pontozva ajánlja azt a játékosainak..A nem megbízható affil káros, fúj nem szeretjük..Mitől lesz nem megbízható valaki? Nem a legjobb piaci deal-t adja, túlárazott a dealeknél saját maga felé, nem áll ki a játékosaiért, nincs érdekképviselet ellene, mindenképpen jól jár bármi is történjen, mindezt minimális befektetés mellett elérve..Ellenben a megbízható affil teljes körűen informál, hiszen azt szeretné a játékosainak a legjobb legyen (nyilván magának is, de ezt most hagyjuk) ezért ajánlj jó és megbízható oldalakat és elrettent és informál gonosz termekkel kapcsolatban..

vajon a coachok terén miért nem ennyire körüllátó egy affil? Miért nem nézi meg, hogy az egyik termék mennyire zéró befektetéssel, zéró érték közeli, ráadásul túlárazva..miért nem hívja fel erre a figyelmet, a játékosai jobb és tökéletesebb megoldások felé terelve? leírva ugyanúgy feketén-fehéren ahogy a termeknél van? Nyilván összefonódás, urambátyám viszony miatt..különben a legjobbat akarná a játékosainak és a "lehúzástól" óvná őket!

A backing csapatok +EV felé vezető útján számos hangzatos és pozitív dolgot lehet olvasni,miért is jó az a backing csapat és mennyire +EV náluk játszani..aztán kiderül, hogy a játékosaikat nem a megfelelő helyre irányítják központilag, ráadásul pénzt vesznek el azoktól, akik erre rászorulnak, azáltal hogy nem szakemberhez terelik, olcsóbban..hanem egy már említett viszony miatt kialakult kapcsolatba, ahol mindenki jól jár a játékoson kívül..közben meg ez a saját játékosának a lehúzása és a -EV tálalása..ha állítja hogy ez +EV, akkor meg konkrétan a piaci árak és a látható tudáskülönbség egy szakember felé megmutatja, hogy becsapás..

Szóval én továbbra sem látok a magyaros belterjesség helyett más érvet, ami azt mutatná, hogy ebben a formában ennek teret kellene adni a legbefolyásosabb szinteken..ahol pont a játékosok "védelme" lenne a legfontosabb és a +EV..vagy lehet a játékos mégse annyira fontos?

Itt a példa, hogy van aza szint, amikor a pénz mindent legitimál s el is kezdi hinni mindenki, hogy ez helyes..

https://www.youtube.com/watch?v=OBcPGORIq1o

egy szolgáltatásról, ha nem vagy a szakmában nagyon nehéz lehet megállapítani, hogy kóklerrel van-e dolgod.

az, hogy backing csoportok hogyan működnek, az szintén egy érdekes kérdés és megérne egy két kört, de ott még több az érdekelentét :D

1-1 mondatokra emlékszem a közgáz egyetemből, ezek közül az egyik úgy szól, hogy:
egy vállalatnál a dolgozók, a menedzsment és a tulajdonosok érdekei nem feltétlenül egyeznek (és annyit tennék hozzá, hogy nem csak a 3 csoportnak lehetnek érdekellentétei a másik csoportokkal, hanem bizony egymás közt is).

Boci1985
Válasz sakkos000 kommentjére
2020. febr. 2. 1:42

Az a durva, h ez simán megtörténik, terelni kell a birkákat. Utolsó csoportomban (nem a TH) kis szeánszokra lehetett összejönni, mental coach +2-3 ember. Ezek arról szóltak, h mindenki elsírja, h 4-500$ból nem tudok megélni. Wudan majd folytatja, ha akarja, h hogyan vezényelte le ezeket a beszélgetéseket és kinek mit javasolt.. Bónusz kérdésként válaszolhat arra is, h egy backing csoportban miért kellett a privát mentalcoach órákért külön fizetni.

Élő ügyfélszolgálat