Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > Pókerezni akarok, milyen számítógépet vegyek?

Bumbanas
Válasz Littlemage kommentjére
2008. dec. 28. 12:16

A tracking cookie-kat a weboldalak helyezik el a gépen, hogy emlékezzenek rád. Ebből tudja, hogy ki vagy te, miket nézegettél az oldalon, stb. 99%-ban veszélytelenek, ezek a programok csak azért szokták eltávolítani őket, mert nyomon követhetőek belőle az internetezési szokásaid. A malware/spyware és egyéb dolgokat mindenképpen távolíttasd el a programmal és tána futtasd le még egyszer! A víruskeresők általában azért nem találják meg, távolítják el ezeket, mert nincs destruktív funkciójuk "csak" adatokat próbálnak lopni a gépedről, ill. reklámokkal bombáznak, pénzköltésre próbálnak rávenni. Én ennél sokkal fertőzöttebb gépet is rendbe hoztam már, szerintem fölösleges a formázás, de ha nagyon bizonytalan vagy viszont időd van és 1-2 napig nélkülözni tudod a gépedet, akkor megteheted a teljes újratelepítést. A Windows felrakása után a Windows update oldalról tölts le és telepíts minden fontos frissítést mielőtt bármi mást raknál a gépre, utána jöhet a víruskereső, tűzfal, kémprogramkereső, majd a többi cucc. Ha másra is használod a géped, akkor meggondolandó egy virtuális gép telepítése is, és ebből használnád a pókeres/pénzes cuccaidat. Egyébként szerintem, ha teljesen kuka vagy hozzá, akkor keress egy valóban(!) hozzáértő és megbízható embert aki mindebben és későbbiékben a rendszered tisztán tartásában is segít! Inkább fizess párszor pár ezer forintot, minthogy egyszer több tíz- vagy százezret lenyúljanak tőled!

laca8787
Válasz Bumbanas kommentjére
2008. dec. 28. 13:08

Én most vettem gépet amd athlon 5200mhz 2 giga ram 500 gb winchester geforce 9500 minden lazán fut rajta. Mondjuk a pacific network-ös termek így is kifagyogatnak óránként másfél óránként de ez szerintem programozási hiba.

88Bandy
Válasz uborka kommentjére
2008. dec. 28. 20:42

Jól összeszedett cikk

attiati
Válasz 88Bandy kommentjére
2009. jan. 1. 12:36

Ha jól tudom, LG és Samsung monitorokra 72 óra után is cserél, ha akár csak egyetlen, de teljes pixelhiba is megjelenik a garancia ideje alatt.

titcar
Válasz attiati kommentjére
2010. ápr. 4. 0:03

höhö saját cikkemhez tartozó topicban kérdezek :D

van valakinek ssd meghajtója? mennyivel gyorsabb rajta a HM mint egy sima sata vinyón? :) úgy nézem a hm legnagyobb baja, hogy sz@rrá töredezi a fájlokat, ami ssd-n ugye elvileg nincs.

GreEko
Válasz titcar kommentjére
2010. ápr. 4. 0:54

Van kb 500k.
Mondjuk nálam SSD nincs, de nem hinném, hogy itt konkrétan annyit számít.
(Tényleg, a HM-et SSD-n használod? Mennyivel gyorsabb úgy?)

csak a PT-t tudtam összehasonlítani amikor váltottam, de elég nagy volt a különbség. A nagy db-n a műveletek 1.5-4 szeres sebességre gyorsultak.

A win7 meg telepítés után néhány másodperc alatt állt fel.

Nincs fragmentáció ugye.

____

attiati
2010. ápr. 4. 2:26

höhö saját cikkemhez tartozó topicban kérdezek :D

van valakinek ssd meghajtója? mennyivel gyorsabb rajta a HM mint egy sima sata vinyón? :) úgy nézem a hm legnagyobb baja, hogy sz@rrá töredezi a fájlokat, ami ssd-n ugye elvileg nincs.

Top 10: HEM performance increase tips - Holdem Manager Forums

Itt van szó ssd-ről is, meg 2+2n mintha láttam volna valahol grafikonokat is, hogy mennyivel gyorsabb a HM import ssd-ről.
Gondolom nem is a töredezettség hiánya miatt, hanem a nagyon magas I/O műveletszám miatt olyan baromi gyors az adatbáziskezeléshez.

titcar
Válasz attiati kommentjére
2010. ápr. 4. 4:07

Top 10: HEM performance increase tips - Holdem Manager Forums

Itt van szó ssd-ről is, meg 2+2n mintha láttam volna valahol grafikonokat is, hogy mennyivel gyorsabb a HM import ssd-ről.
Gondolom nem is a töredezettség hiánya miatt, hanem a nagyon magas I/O műveletszám miatt olyan baromi gyors az adatbáziskezeléshez.

ezt a linket ismerem, de konkrétumot nem írnak :)

Greeko: gondoltam enm ovlasok vissza, ha több mint 1 éve nem volt hsz...

Maxxxika
2010. szept. 24. 13:20

Most készülök új konfigot összedobni, lényegében szinte csak pókerhez.
XP vagy 7? Eddig csak XP-t használtam.

Alessio
Válasz Maxxxika kommentjére
2010. szept. 24. 14:05

Most készülök új konfigot összedobni, lényegében szinte csak pókerhez.
XP vagy 7? Eddig csak XP-t használtam.

Határozottan Windows 7! Hagyd ki a vistat, az hasonlóan néz ki, de nem ugyanaz mint a Windows 7.
Az XP jó, de szintén nem Windows 7.
Remélem, megválaszoltam:)

Élő ügyfélszolgálat