Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > Pókerezni akarok, milyen számítógépet vegyek?

balazs456
Válasz Alessio kommentjére
2011. máj. 25. 13:42

"Csak erős idegzetűeknek ajánlom (imádkozz, hogy sose legyen vele probléma): fujitsu-siemens, acer "

Én nem tudom miért kell mindenhol szidni az ACER-t nekem csak olyan gépeim voltak az elmúlt 4 évben és soha semmi bajom nem volt velük

yoofej
Válasz balazs456 kommentjére
2011. máj. 25. 13:47

"Csak erős idegzetűeknek ajánlom (imádkozz, hogy sose legyen vele probléma): fujitsu-siemens, acer "

Én nem tudom miért kell mindenhol szidni az ACER-t nekem csak olyan gépeim voltak az elmúlt 4 évben és soha semmi bajom nem volt velük

Nem szidas, de az csak jelent valamit, ha a javitasi statisztikak alapjan ezek a tipusok hibasodnak meg a leggyakrabban.
Magyar szervizek javitasi adatai alapjan is volt egy ilyen kimuatatas, de mar nem emlekszek, hogy hol lattam.

TheStig
2011. máj. 25. 13:53

a családban nálunk is van 1 acer, már vagy 2 éve müködik. mák :)
de tudtuk mit vállalunk :D

reirreT
2011. máj. 25. 14:03

Nekem egy Fujitsu Siemens Amilo A1667G laptopom volt 2005 áprilisától jó pár évig, nemrég ment nyugdíjba, Pokerstars 20+ asztalt PT3-mal simán vitte (nem játszom ennyin, csak teszteltem:D), UB-n 12-14 körül már kezdett akadozni, Ongamet nem próbáltam :)
Nem romlott el sosem, ma is működik, de a 1280x800 -as monitor nem igazán jó multitable grindhez.

titcar
2011. máj. 25. 14:04

nyilván abból, hogy neked nem romlott el 3-4 darab mondjuk következik, hogy soha egy se :D másrészt ezek szerint a supporttal még sosem volt dolgod így erről is teljes bizonyossággal tudod azt állítani, hogy tökéletes.

djeleven
Válasz pokeradmin kommentjére
2020. ápr. 6. 19:29

Sziasztok!

Milyen konfigurációjú új gépet (asztali számítógépet/laptopot) javasoltok beszerezni 2020-ban napi 8-12 óra hosszú pókerezésre (cash és mtt vegyesen 4-12 asztalon).
Csak pókerezésre használnám, segédszoftvereket is jó lenne ha bírná(HM/PT).
Mondanám, pénz nem számít, pedig de...
Legyen a 200-400ezer Forint közötti árkategóriában.
Ha asztali gép, akkor monitorra, egérre, stb. is tegyetek légyszi javaslatokat.
Ha ez így túl bonyolult, akkor az is elegendő infó lenne számomra, ha páran akik rendszeresen pókereztek leírnátok, hogy Ti milyen hardver/szoftver összeállítással toljátok manapság.
Már napok óta bújom a netet és zsong a fejem a sok géptől, valaki ha ráér egy kicsit innen a fórumról gyújtson egy kis fényt, legyen oly kedves.
Köszi szépen a segítséget!
GL! DJ

DONgrinder86
2020. ápr. 6. 20:52

Sziasztok!

Nálam is napirenden van a kérdés. Holnap veszek gépet, valamennyire érték hozzá, közel sem vagyok egy zseni e téren finoman fogalmazva.
Holnap vennék egy gépet 40.000ft ért

Leírom a paramétereit, hogy szerintetek az ára korrekt-e és a másik hogy játékra kellene 12-16 asztalon, viszont nem használok egyenlőre programokat. Később majd pt4et.

Paraméterei:
Intel core i3 4160
Asus B85M alaplap
16gb ddr
500gb sata 3 merevlemez
350w táp

Ezzel el lehet karistolni? Előre is köszönöm a segítséget.

soux
Válasz djeleven kommentjére
2020. ápr. 6. 20:53

I szériás Intel proci bármelyik.
SSD minimum 250GB.
Minimum 16GB RAM.

Ez kb. a minimum követelmény, nem kell rákölteni szerintem 200-400ezret, ha nem gamer PC-t raksz össze.

(Ja meg ha az SSD-det SATA3-mal kötöd össze + AHCI módban bootolod, akkor kihasználod a teljes gyorsaságát.)

Buksisak
2020. ápr. 6. 21:23

Szia!

Kb. egy éve állítottam össze új konfigot, hasonló igények alapján, egy hozzáértő fórumközösség segítségét is alapul véve. Bár én emiatt azt javasolnám másnak is, hogy ott érdemes informálódni ("milyen gépet vegyek" topic).
Nálam is sok óra, sok asztal (CG is, MTT is), sok kliens, számos egyéb szoftver egy idejű futása.... gamerkedés 0. Minőség, megbízhatóság, és viszonylag csendes működés volt szempont, felső-közép kategóriából.
Azóta nem nagyon követtem, mennyit fejlődött a technika. Életem első AMD-s rendszere, nem bántam meg, maximálisan elégedetten használom azóta is:

MSI B450 Gaming PLUS
Ryzen 7 2700x 3.70Ghz
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT
MSI GF GT 1030 LP OC 2GB GDDR5 OC (ugye a 0 gaming miatt minimál VGA, de akkor már legyen halk!)
Sams. 500GB 860 EVO M.2 Sata 2280 MZ-N6E500BW
WD Purple 2TB 5400rpm 64MB Sata3 (WD20PURZ)
BE QUIET! Pure Power 11 600W CM
BE QUIET! Silent Base 600

Monitorok: egyéni igények kérdése, egyáltalán hányat akarsz használni, melyik kijelzőre miket akarsz pakolni, asztalokat szereted e egy nagy kijelzőn tartani, vagy többre.... kliensek, egyebek melyiken....
Én átszoktam arra, hogy asztalok csak egy monitoron, másikon egyéb játék közben használt cuccok. A fő monitor szeretem ha nagy, nem ultra wide, és semmiképp ne legyen nagy képpontsűrűségű!

Egér: Oscar Gaming Mouse(X-710BK) |
Elég egyszerű, egy elődjét megszerettem, így megmaradtam a márkánál. Kipakoltam rá a grindhoz gyorsgombokat, nekem nem nagyon kell ennél jobb.

Jelenleg milyen géped van?

DONgrinder86
2020. ápr. 6. 21:30

Amit írtam tudna valaki segíteni az árban amit írtam, hogy jónak mondható-e? Előre is köszönöm. Ez elég egy belépőszintre pókerhez?

Élő ügyfélszolgálat