Megfontolandó ötlet.
Viszont nem gond az, hogy amíg az új olvasó rájön arra, hogy mit is jelent a KOCKA szimbólum, addig már úgyis megismeri annyira az oldalt és tagokat, hogy tudja kinek a véleményére érdemes adni?
A fórumokon sokszor a hozzászólások számából is le lehet szűrni, azt az információt, hogy érdemes-e adni a posztoló véleményére, vagy sem.
Amúgy valamilyen szimbólum- vagy besorolásrendszeren tényleg érdemes lenne elgondolkoznunk. Ha vannak jó ötletek külföldi fórumokról, azok jöhetnek az Adminak privátban vagy emailben is.
A +- rendszer alapból adott a fórum vbulletin modulljában, tehát akár már most is lehet használni. Mondjuk én személy szerint túlzottan nem preferálom, mert sértődéshez vezethet, és úgyse használja a többség.
Első lépés megtörtént, de erősen gondolkodunk rajta, hogy még mit lehetne tenni. Jöhetnek a javaslatok.
Pl Ceewyl nyilván nem fog olyan helyen garázdálkodni, amihez kevéssé ért, tehát nem kell félni attól, hogy a kockák hülyeséget írnak :)
azért KOCKA, mert jól hangzik :)
és még valami. Moderáláshoz rengeteg idő és energia kell. Ismerem Alyrt, meg Beust is a másik oldalról, sok-sok órájuk megy el vele. Ha ez pl. WTP-től a handelemzéstől veszi el az időt, akkor más megoldásokon kell gondolkozni.
Egy olyan statisztika szerintetek megoldható a tagoknál, hogy ki mennyit szólt hozzá a fórum kategóriák szerint? Minimum ezekre gondolok: Általános, Póker, Cash game, Tournament, Offtopic. Ha ennél részletesebb lenne, az sem baj, végülis technikailag szerintem nem sok különbség van, max megjelenítésnél lehet gond.
A lényeg, hogy ebből szerintem tök jól lehetne látni, hogy ki az, aki CG-hez, és ki az, aki MTT-hez szólt hozzá sokat. Ez alapján már nyugodtan mehetne a további rangsorolás, vagy ki mit akar...
Nekem például nagyon tetszene, ha a főoldalon nem lenne kint az összes aktuális topic, hanem csak a handelemzések. Egyszerűen elvész az érték a sok topic között. Illetve ha ez nem megoldható, akkor legalább legyen valami fülecske, ahol csak a handelemzéses topicok jelennek meg...tudom, hogy fórumon belül ki lehet keresgélni őket pl a cash game topicokon belül, de így mégis jobb lenne szerintem.
Nekem például nagyon tetszene, ha a főoldalon nem lenne kint az összes aktuális topic, hanem csak a handelemzések. Egyszerűen elvész az érték a sok topic között. Illetve ha ez nem megoldható, akkor legalább legyen valami fülecske, ahol csak a handelemzéses topicok jelennek meg...tudom, hogy fórumon belül ki lehet keresgélni őket pl a cash game topicokon belül, de így mégis jobb lenne szerintem.
erre talán megoldás lehetne, hogy egy-két olyan ember is kapna moderálási jogot, akik megbizhatoak, de alapbol nem, vagy csak nagyon ritkán handelemeznek, vagy szolnak igazán szakmait.
szinte csak zoleet, meg w2p-t látom aktivnak, kanrich,skiboy, vagy akár bojanika is eltünt, vagy csak nagyon megbujnak valahol.
persze nem akarok beleszolni, bele sem látok rendesen az akadémia hátterébe, de egy kicsit ugy tünik, mintha egy két ember megszakadna, talán lehetne csökkenteni a vállukrol a terhet, hogy a káromkodos hozzászolásokat törli valaki helyettük.
Számtech fórumokon teljesen bevett szokás, hogy az illető neve alatt egy ikonra kattintva hírnév pontot kap (ezeket akár lehetne kereshetővé is tenni később, hogy ki és kinek adott hírnév pontot, és melyik hsz alapján). Aszerint, hogy mennyire találják a többiek megbízhatónak a válaszát, vagy az illetőt.
És a hírnév pontok alapján érhetne el az adott fórumozó/blogoló különböző hírnév státuszokat. Ebből elég jól lehetne követni, hogy ki a "hasznos" fórumozó.
Illetve bevett szokás az is, hogy az adott hsz-t meg lehet köszönni, és a megköszönt hsz alatt megjelenik annak a neve, aki megköszönte (és az időpont)
Minden nicknév alatt lehet látni, hogy hány köszönömöt, és hírnév pontot kapott.
Szerintem nem a szankcionálás irányába kellene elmozdulni a hsz-ek értékelésénél. Elég, ha csak pozitív értékelésre van lehetőség.
Blogoknál meg az újoncoknál alapból csak a bloger nevét jelentetném meg a főoldalon (ha pl 1 évnél frissebb a regisztrációja), semmi mást. Egyedi elbírálás alapján lehetne kivétel.
Régen egy csomó szakmai elmélkedés volt blogokban is. Ma már leginkább offtopik témák jönnek elő. Ez mondjuk nem a moderálással függ össze, csak sajnálom. Lehet, hogy elfogyott a kivesézetlen téma :)
Eddig attiati ötlete a legjobb szerintem!
Bár akit komolyabban érdekel a poker, fektet bele kellő energiát, és itt akar tanulni az gyorsan rájön hogy kinek a válaszai a legjobban követhetőek!
Inkább azon kellene változtatni amit valaki már mondott hogy nem a drogos témákról kellene 100 hozzászólásban vitatkozni hanem inkább több hand elemzésre, és a fejlődést,tanulást elősegítő témákra lenne szükség!
Azért amit pl skiboy végez az adminisztratív és pénzügyi dolgokkal, az sem kevés...
Számtech fórumokon teljesen bevett szokás, hogy az illető neve alatt egy ikonra kattintva hírnév pontot kap (ezeket akár lehetne kereshetővé is tenni később, hogy ki és kinek adott hírnév pontot, és melyik hsz alapján). Aszerint, hogy mennyire találják a többiek megbízhatónak a válaszát, vagy az illetőt.
És a hírnév pontok alapján érhetne el az adott fórumozó/blogoló különböző hírnév státuszokat. Ebből elég jól lehetne követni, hogy ki a "hasznos" fórumozó.
Illetve bevett szokás az is, hogy az adott hsz-t meg lehet köszönni, és a megköszönt hsz alatt megjelenik annak a neve, aki megköszönte (és az időpont)
Minden nicknév alatt lehet látni, hogy hány köszönömöt, és hírnév pontot kapott.
Szerintem nem a szankcionálás irányába kellene elmozdulni a hsz-ek értékelésénél. Elég, ha csak pozitív értékelésre van lehetőség.