Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Caoladder utazása az SNG-k legmélyebb bugyrai felé

Holdenper
Válasz caoladder kommentjére
2011. nov. 2. 0:25

nálam bekerül...egyrészt shorty vagy, az asztal is SH, ekkora stackkel esélyed sincs ITM érni, mindjárt rád kerül a vak...szóval nem várhatsz. Azt nem tudom milyen széles rangel tolnám be itt, de 66 tuti benne lenne (lehet 22+, Axs, A6o+, KTs+, KQo, QJs, JTs, T9s, 98s).
Ha nem voltak loose callok, akkor ezekkel szerintem berámolnám, mert annyira kell nekünk az a +1M:)

caoladder
Válasz Holdenper kommentjére
2011. nov. 2. 17:33

Ezt a hozzászólást úgy ahogy van átírom most. -6bi lett a vége. Ami a legrosszabb, hogy hiába voltam már -15bi ben 50bi-s downswing után volt kedvem és erőm visszahozni, de az hogy újra nullában vagyok borzasztóan dühít.

sng:340
óraszám: 49.5
roi: 0%
profit: $0
játékkedv: 1%

Holdenper
2011. nov. 2. 22:12

mmmm, lassan egy hónapja tolod...szerintem az a 340 sng egy picit kicsi.
Biztos írtad már, de nem emlékszem hány asztalon tolod:) szerintem ezt a műfajt 10 asztal alatt nem érdemes nyomni, de én azt mondanám, hogy 15 asztal a minimum, és ha megy, akkor mehet 20 is.
Én nem toltam olyan sokáig, de amikor 45fősöztem, akkor ha picit fáradtabb voltam, akkor 15 asztalt nyitottam, ha meg pörgött az agyam, akkor 20-25 között.

Mivel turbó, és elég nagy a létszám ahhoz, hogy magas varianciával bírjon ez a játék (jóval magasabb benne a variancia szerintem mint egy sima STT-ben), ezért kell legalább 5-8K sngs minta, hogy beálljon a valós roi.
De legalább ezer sng, hogy valamiféle tipped lehessen, hogy valszeg nyerő, vagy vesztő játékos lennél hosszútávon.
Szóval szerintem nyomd meg a mennyiséget, aztán meglátod:) (persze csak annyi asztalon játssz, amennyire oda tudsz figyelni, de érdemes növelni az asztalszámot)

Ha ezer sng után sem mozdul semerre az a roi, akkor vagy át kell nézni tüzetesen a játékod, vagy más terület után kell nézni.

Szerintem ha HM-ből beszúrsz egy részletes statisztikát (szintekre lebontva...szóval az első sorban ilyen BB30, BB100, ilyenek legyenek), akkor páran szívesen ránéznek.

Galambos Tarzan
Válasz Holdenper kommentjére
2011. nov. 2. 22:31

Ilyenből egy regulár négy - ötször ennyit lejátszik havonta, szóval nincs mintád. Befigyelhet több ezres bukószéria is, no para. Szerintem nem kell 10 - meg 20 asztalozni ha nem megy, én sem csinálom.

ihaveadream
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. nov. 2. 22:36

Én hat asztalon tolom és egyértelműen megéri. Igaz 2-3000 között.

caoladder
Válasz ihaveadream kommentjére
2011. nov. 2. 22:56

Minden sessionben 10 asztalt nyitok, ezt kényelmesen elbírom, de ha sikerülne verni a limitet később ráállnék a 15 asztalra. Nagyon megköszönném ha valaki ránézne a statokra nemsokára beteszek egy shotot róla.

1000 sng-ig valószínű hogy elmegyek, viszont valamikor le kéne állni és elemezgetni a játékomat, sok leosztás van amit feltennék ide, de session után lusta vagyok és hagyom a francba az egészet. Habár mostanában nagyon érzem a játékot és az ellenfeleimet, félek hogyha tényleg egy 1-2k-s breakevennel kezdek akkor fel fogom adni a játékot.
Egyébként az is aggaszt hogy az 1.5$os téten is lehetséges ilyen hosszú BE?

Na mindegy egyelőre még nem vagyunk ott, 1000ig elmegyek, illetve nagy eséllyel 1500ig is. Letolnék én többet is de kevéske az időm, így is örülök hogy 1 hónap alatt 50 órát tudtam erre szentelni :)

Holnap session, hamarosan statok.

Galambos Tarzan
2011. nov. 2. 22:59

Jó lenne ha azzal kezdenéd a sessiont, hogy az előző napi jelölt handeket Wizarddal kielemezed. 1500 játéknál sem lesz még mintád. Ebben a műfajban 3000 játéknál van egy talán releváns minta, de hosszútávról még akkor sem lehet beszélni. Benne van több ezer játékos BE vagy down is. Statokat sem sok értelme van néhány száz SNG után nézegetni. Meg úgy egyáltalán, SNG -ben nem sok értelme vam, szerintem ne screenshotold. Inkább vedd fel videóra a játékod, talán az lenne a legjobb, abból lehetne látni hogyan alkalmazkodsz bizonyos szitukhoz.

ihaveadream
2011. nov. 2. 23:11

Jó lenne ha azzal kezdenéd a sessiont, hogy az előző napi jelölt handeket Wizarddal kielemezed. 1500 játéknál sem lesz még mintád. Ebben a műfajban 3000 játéknál van egy talán releváns minta, de hosszútávról még akkor sem lehet beszélni. Benne van több ezer játékos BE vagy down is. Statokat sem sok értelme van néhány száz SNG után nézegetni. Meg úgy egyáltalán, SNG -ben nem sok értelme vam, szerintem ne screenshotold. Inkább vedd fel videóra a játékod, talán az lenne a legjobb, abból lehetne látni hogyan alkalmazkodsz bizonyos szitukhoz.

De csak akkor Wizardozz ha értesz hozzá, mert maga a program nagyon gyengén állítja be a rangeket. Szóval ha az alapján játszol, akkor tuti bukta van. Egyszerűen rossz push or fold rang-et fog megadni neked.

Holdenper
2011. nov. 3. 16:45

Statokat sem sok értelme van néhány száz SNG után nézegetni. Meg úgy egyáltalán, SNG -ben nem sok értelme vam, szerintem ne screenshotold. Inkább vedd fel videóra a játékod, talán az lenne a legjobb, abból lehetne látni hogyan alkalmazkodsz bizonyos szitukhoz.

Ez mondjuk igaz, videó az mindig jobban visszaadja a dolgokat.
Statokra csak azért gondoltam, mert az early game-mel nem hinném, hogy gondban vagy, meg az FT-vel sem, viszont könnyen lehet, hogy nem stealelsz eleget mid-late gameben (ilyen 10-20 fő között).
És igazából szerintem az a lelke az egész 45fősnek. Az elején nincs sok gond egy elég TAG stratégiával, FT-n meg szimplán ICM, stcksize, és létszám alapú döntéseid vannak.
Viszont ha nem nyomod meg a mid-late szakaszt, amikor már van ante, és 1M a stacked jelentős részét képezi, akkor nem kerülsz elégszer jó stackkel FT-re, ezért sok lesz az 5-7. helyed.

A 45man azért sokban különbözik egy sima STT-től. Mivel ezeknél nem tudsz akkora ITM%-ot összehozni, mint az STT-kben, ezért fontos a minél jobb helyezés. Szóval félúton van az STT meg az MTTSNG között.
Könnyen lehet, hogy túl sok az ilyen 4. 5. 6. 7. hely az első 3hoz képest, és ezért nullás a roi-d.

Én nem tudom mekkora BE jöhet össze micron...magasabb szinteken szerintem jóval hosszabb BE is keletkezhet, én meg upswinggel kezdtem a 45manes "pályám":) szóval erről nem tudok nyilatkozni (meg nincs is elég mintám hozzá).

Az biztos, hogy legalább 15% roi hozható szerintem ezen a limiten (lehet hozható 20-25% is, de 10-15 tuti), de 340 sng még simán lehet csak egy rosszabb széria, szóval annyira nem aggódnék a helyedben:)

Élő ügyfélszolgálat