Ma két session ment le 18 sngvel. Nem nagyon éreztem az erőt, volt hiba is, ráadásul talán minimálisan ev felett is futottam. 4,5,6,7 helyezések születtek, ez így -8.17$ ma. Összességében pedig így -6$ban állok 69 sng után. Persze ez nem jelent semmit :) Holnap megnézem az akadémián fent lévő boci23 videóját, mert totál el vagyok veszve a korai szinteken.
Példa:
10/20, kb 4-5 hand ment le. Mindenki kb 1500on, elöttem 700-zal ül valaki, aki limpel. UTG+3 vagyok, nálam AQ.
1. Itt érdemes emelni? (80ra emeltem)
Mindenki fold, 700-zas haverunk, betolja. Nem láttam hogyan esett le 700-ra.
2. call? fold?
Másik érdekes szitu:
[pokerhandreplays]3723097[/pokerhandreplays]
Haverunk eléggé átlag playa, az kiderült, hogy szeret lopni. Pre fold gondolom kizárt, callnak se nagyon látom értelmét.Ti?
caoaldder
az AQ-t én eldobnám. a játék elején vagyunk 75BB mélyen még nem kell tönkremenni preflop.
Az AK egyértelmű push...cooler szitu volt.
Na, update mára elég: elkezdődött a cooler sorozat. 5 db 9dik hely és két 8dik hely (bubble). Már csak 1 asztal megy amin meg baromi jól állok erre látom hogy az véletlenül 0.50es...
Eddig 76 sng: -18$ (-13bi)
Remélem változik a helyzet de nem nagyon érzem a powát :( Hihetetlen mikkel calloltak most le annak ellenére hogy iszonyat jól álltam úgy 20 perce, legszívesebben csináltam volna egy mentést :D
AQ-t én lehet becallolom.
5. handben vagyunk, ellenfél limp/pushol úgy hogy már csak fél stackje van (tehát valószínűleg elspewolta 1-2 handdel ezelőtt). 80%+ hogy tilten van.
Nagy ritkán megnézünk egy monstert de annyiszor fog random junk-ot meg Ax-et mutatni hogy szerintem simán megéri.
AK egyértelműen cooler. 9bb-vel nincs mire várni.
Asszem fel is iratkozom erre a topikra, like :)
Jonas: AQ-t pont ezért calloltam én is, de AK-t mutatott sajnos. Örülök, hogy tetszik a topic :D
Ma nem hiszem fogok játszani, mert nem lesz időm. Megnéztem boci23 videóját, a leosztások többségével egyetértek, de igazából hasznosabbnak vélnék egy olyan videót ami tényleg a határesetekre fókuszál.
Amint mondtam a játék elején vannak hiányosságaim, ezért kiváncsi lennék, hogy mit gondoltok a következő 4 szituációról:
Mindenhol az elején vagyunk, mindenkinél 1500 körüli stack.
1. AJ-t kapunk 15/30-nál. Mi UTG+1-ben csücsülünk. Fold/Raise 90?
2. AK-t kapunk, 25/50. UTG+1 emel 150-re, mindenki fold, mi CO-ban vagyunk. Fold/call/reraise?
3. AK-t kapunk, 15/30. 2 limp elölről, mi Dealer. fold/raise 150?
4. TT-t akpunk 50/100on CO-ban, nálunk 1300 chips. Egy 2k-s stack limppel, fold/call/rasie?
Köszi előre is a válaszokat:)
Gyorsban beteszek egy csúnyácska grafot is arról ami eddig lement,
caoladder
Sajnos én csak kontár vagyok sng-ben de szerintem eléggé egyértelmű szituk, főleg mivel turbo a struktúra:
1. Raise
2. Ez ellenfélfüggő: Kősziklánál call, másnál raise, néha push mivel 30bb deepek vagyunk.
3. Fogalmam sincs miért akarnál AK-t dobni pozícióban úgy hogy senki nem mutatott erőt. Ezt a kérdést nem is értem :)
4. Push.
AQ-val biztos nem emelek 80-ig. Én régebben toltam 45maneket, és végig push/fold stratégiát alkalmaztam (eleinte nem azt, de utána rátértem arra) 6$-os szintig. Micro-n bőven van egy-két hülye aki mid pairokkal lecallozza az openshove-od, vagy ilyen AJ, AQ típusú lapokkal, és annyira EV-t sem buksz a szimpla raise+postflop playhez képest, mert sokszor van 2-3-4 caller, aztán gondolkodhatsz AK-val, hogy elég-e A864 flopon. De ami edge-t (és ezáltal EV-t) buksz, azt vissza tudod nyerni az asztalszám növelésével (én 15-20-22 asztalon toltam), szóval szerintem nem rossz stratégia, csak jól be kell lőni a push rangeket (elején ultratight, aztán az imaget kihasználva mehet lazán a jó spotokban a középjátéknál).
Jonas: AQ-t pont ezért calloltam én is, de AK-t mutatott sajnos. Örülök, hogy tetszik a topic :D
Ma nem hiszem fogok játszani, mert nem lesz időm. Megnéztem boci23 videóját, a leosztások többségével egyetértek, de igazából hasznosabbnak vélnék egy olyan videót ami tényleg a határesetekre fókuszál.
Amint mondtam a játék elején vannak hiányosságaim, ezért kiváncsi lennék, hogy mit gondoltok a következő 4 szituációról:
Mindenhol az elején vagyunk, mindenkinél 1500 körüli stack.
1. AJ-t kapunk 15/30-nál. Mi UTG+1-ben csücsülünk. Fold/Raise 90?
2. AK-t kapunk, 25/50. UTG+1 emel 150-re, mindenki fold, mi CO-ban vagyunk. Fold/call/reraise?
3. AK-t kapunk, 15/30. 2 limp elölről, mi Dealer. fold/raise 150?
4. TT-t akpunk 50/100on CO-ban, nálunk 1300 chips. Egy 2k-s stack limppel, fold/call/rasie?
Köszi előre is a válaszokat:)
Gyorsban beteszek egy csúnyácska grafot is arról ami eddig lement,
caoladder
1. ez nálam is fol
2. Azt nem értem hogy miért menjünk tönkre vagy vállaljunk be flippet az elején a játéknak?
3. ok ez nálam is push :)
4. lehet hogy én hülyültem el az elmúlt 1 év folyamán de 13 bb-nk van. Nem túl korai a push?
2. - mert nem flip
Ha dob nyerünk 225 zsetont, sokszor megad alulról.
1. ez nálam is fol
2. Azt nem értem hogy miért menjünk tönkre vagy vállaljunk be flippet az elején a játéknak?
3. ok ez nálam is push :)
4. lehet hogy én hülyültem el az elmúlt 1 év folyamán de 13 bb-nk van. Nem túl korai a push?