A problémám a következő és addig nem is fogok játszani amíg meg nem értem :)
Szóval az 5perces vakszintek a következők: 10/20 15/30 25/50 50/100 75/150...
Vagyis ha nem duplázunk az első 15 percben, akkor marad kb 1300 zsetonunk az 50/100 elején, vagyis 13bb-nk. Az oké hogy AK-val push a 3dik szituációban, de eddig úgy játszottam, hogy 1000 alá sosem megyek, ha nem történik semmi, akor 1100 körül elkezdek push/foldot jászani. De mivel elég korán érkezik a következő vakszint, így néha számolok úgy mintha a következő vakok lennének, és azzal hány bb-m van (ez ev+? )
Pl.: Q7s, 1350 zseton, 50/100 és sb-ig mindenki dob, átlagjátékosra itt rátolhatom 7 embernél feltételezve, hogy 3 leosztás múlva jönne a 75/150? És ha 2500-am lenne? Tegyük fel, hogy neki is 1350.
Lehet, hogy írni fogok néha hülyeségeket, több mint egy éve nem nyúltam pókerhez, vissza kell rázódnom :D
3 napot kihagytam mert nem volt időm játszani, viszont megint nem érzem az erőt. Most egy minimalis plusz lett (+2.5bi), de lehetett volna jobb is. Megint sikerült elbukni egy headsupot, pedig 35-35k arányban kezdtük. Úgy érzem, hogy hiába nyertem egy csomó allint, valószínű eléggé ev felett jártam, dehát mégis csak erre vitte :( Biztos ti is éreztetek ilyet. Azért mindjárt átnézem az allinjaimat lehet hogy csak érzésre nyertem sokat...
Igazából hosszútávon egy 16%os rb-t kapok a pstől de az ezen a szinten eléggé hosszútáv :D
Két elég kérdéses szituációba kerültem, mindjárt megkeresem.
sng: 86db
profit: -13.7$ (kb 2$ lenne az rb eddig ezt majd csak a legvégén számolom bele)
2-est megválaszolta Jonas, a 3-4-et nem igazán értem:D
Ha nem zavar a push 50bb-vel (3-ik esetben), akkor miért zavar 13-mal??
Amúgy 15bb alatt szinte mindig pusholunk, kivéve ha vagy nagyon idióták vannak az asztalnál, vagy nagyon aggro-k, akkor KK+ mehet a minraise, mert néha ránk tolhatják blöffből, vagy megnézhetik a flopok. Szóval 10-15bb elég std a minraise KK vagy QQ+.
15bb alatt amúgy többnyire minden push tehát, 15-20bb embere válogatja, de én inkább pusholni szeretek, mert nem lesz tér a postflop játékra, viszont raise-foldolni nem jó ilyen stackből, tehát legyen max FE-nk, ha már úgyis allin leszünk ha akciót kapunk.
20bb fölött többnyire minraise, de ha nagyon loose CS-k ülnek mögöttünk, akkor a nem pár, de allinra érdemesnek tartott lapokkal pusholok (pl AJ, vagy KQs, ilyesmik, de a közepes párokkal is inkább).
Mondjuk jelenleg 9max SnG-t tolok, szóval ott játszom ezt, de szerintem nagyjából rendben vannak ezek a stacksize-beli kérdések 45man-nél is, ha nem push/fold a játékod.
[pokerhandreplays]3729746[/pokerhandreplays]
[pokerhandreplays]3729747[/pokerhandreplays]
Ezekről mit gondoltok?
Amúgy pont ezt változtattam ma a játékomban. Minek várjak 1100-ig allinra ha ugyis kb ugyanannyi esélyem lesz duplázni 1400on is. Alapjába véve ezek eddig nálam dobások voltak, most ezek pushok.
Ugyebár hiába vagyunk utg-k, ha következő körben viszonylag sokat vesztünk a stackünkből. És ha még várunk is lapra nagy valószínűséggel ugyanilyen helyzetbe vagy rosszabba kerülünk...
Szerintetek?
A problémám a következő és addig nem is fogok játszani amíg meg nem értem :)
Szóval az 5perces vakszintek a következők: 10/20 15/30 25/50 50/100 75/150...
Vagyis ha nem duplázunk az első 15 percben, akkor marad kb 1300 zsetonunk az 50/100 elején, vagyis 13bb-nk. Az oké hogy AK-val push a 3dik szituációban, de eddig úgy játszottam, hogy 1000 alá sosem megyek, ha nem történik semmi, akor 1100 körül elkezdek push/foldot jászani. De mivel elég korán érkezik a következő vakszint, így néha számolok úgy mintha a következő vakok lennének, és azzal hány bb-m van (ez ev+? )
Pl.: Q7s, 1350 zseton, 50/100 és sb-ig mindenki dob, átlagjátékosra itt rátolhatom 7 embernél feltételezve, hogy 3 leosztás múlva jönne a 75/150? És ha 2500-am lenne? Tegyük fel, hogy neki is 1350.
Lehet, hogy írni fogok néha hülyeségeket, több mint egy éve nem nyúltam pókerhez, vissza kell rázódnom :D
99: push
A9: fold
13BB azt nem becsülöm le, de azt elmagyarázhatnád hogy az A9 miért fold :) ICM szerint amugy ATo+ szóval szerinte is fold.
13BB azt nem becsülöm le, de azt elmagyarázhatnád hogy az A9 miért fold :) ICM szerint amugy ATo+ szóval szerinte is fold.
Köszi, megjegyezve :)
Egyébként nem tudom hogy jól látom-e de a 3.5$os jóval gyorsabban telik meg...
Köszi, megjegyezve :)
Egyébként nem tudom hogy jól látom-e de a 3.5$os jóval gyorsabban telik meg...