Ez egy bubble szitu, és itt dől el a profit legnagyobb része. Itt nem csak arról van szó, hogy 3BB vagy 18BB, itt a stack már nagyon felértékelődik, és a pozíciós hátrány ezerszer rosszabb, mint a játék bármelyik másik fázisában. Ilyenkor lehet igazán hibázni. Rengetegszer jöhet szóba még egy QQ vagy AK dobás is.
Jelen esetben ha beállítod az SNG Wizardot úgy, hogy BTN csak nagyon feszesen fog megadni (mert monsteren kívül nem éri meg neki), SB szintén nagyon feszesen, és BB kb. any2, akkor push.
SB esetében a feszes az 10%, viszont ha beüti a fejét, és 13% -al ad meg, mert úgy gondolja, hogy mindennel tolni fogom, és egy ATs elég, akkor már -EV az egész. A lényeg pedig pont az lenne, hogy minnél több +EV -s szituban rakjam be a pénzt.
Persze pusholtam, hogy ne veszítsem el a FE -t, és valami random szemét ellen estem ki.
11$ turbo SNG
$300/$600 Ante $60 No Limit Holdem
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
CO GalambosTarzan ($1,735)
BTN DimaKataet ($5,885)
SB Fortuna_las ($2,630)
BB machon7 ($4,750)
Pre-Flop: ($1,140, 4 players) GalambosTarzan is CO :kd: :qs:
GalambosTarzan ($1735)?
Turbo játék 3 perces vakemelkedéssel. Ilyen szituban mi a jobb lépés?
Bevállalni a pusht, vagy dobni?
Nash szerint mehet ez a range: 66+ A5s+ A8o+ K9s+ KJo+ QJs
Wizard szerint 0 edggel ennél feszesebb: 88+ AT+ A9s
A kisvak egy regulár, aki tudja a rangeit, a nagyvak egy fish, belőhetetlen ranggel, (16 hand alatt 47% -al callozott) nagyon valószínű, hogy megadhat rosszabb lapokkal is.
BTN 11/7, szikla.
A következő körben vagy akár rosszabb lappal kell megadnom, vagy utána nincs FE -m, ha átmegy rajtam a vak.
Mi szerint pusholjak, mi az optimális range? Wiz szerint - ha sokat babrálok a skálákkal - akkor is ez az alja, de ehhez a kisvaknak nagyon feszesen kell megadni (10%), ha ennél kicsit lazább, akkor fold.
Nyílván a hand egyértelmű, de megmutatja az SNG Wiz korlátait, ezért érdekes is.
Fel kell vállalni a -EV-s pusht, mert a következő max. 2 leosztásban legalább 90%-os eséllyel nagyobb -EV-s kötelező megadásunk lesz.
Nem a parti végkimenetele a lényeg, teljesen félreértitek. Maga a move +EV vagy nem. Egyébként meg a kérdés így szólt: itt mi a RANGE (!!) , nem az, hogy ez a lap a legjobb -e itt vagy sem. Az AK, QQ példát nyilván megadásra értettem. És az is nyilvánvaló, hogy a legaljára lennék kíváncsi, nem arra, hogy AJ -vel itt betenném -e vagy nem. Egy nap ezerszer kikapok sokkal jobb lapokkal is, nem ez az érdekes, hanem ha ez push, akkor még milyen lapokkal tenném ugyanezt.
70BI -es mínuszos EV különbség $5 - $11 -on mennyire normális szerintetek? Érdekelne, mennyi a standard variancia x játék során. Eddig normálokat toltam, de most 200 turbo verseny iszonyat downt hozott. Másnál is jelentkezetett ilyesmi? 1000 játék alatt pluszban voltam, 200 verseny meg mínuszba vágott két limiten is egyszerre. Nem nagy minta, de aggasztó a helyzet.
70BI -es mínuszos EV különbség $5 - $11 -on mennyire normális szerintetek? Érdekelne, mennyi a standard variancia x játék során. Eddig normálokat toltam, de most 200 turbo verseny iszonyat downt hozott. Másnál is jelentkezetett ilyesmi? 1000 játék alatt pluszban voltam, 200 verseny meg mínuszba vágott két limiten is egyszerre. Nem nagy minta, de aggasztó a helyzet.
Nekem az a bajom, hogy 40BI+ -ban kéne lennem EV szerint, így viszont 30BI mínuszban vagyok. Végig EV alatt megyek már vagy 6 - 700 játék óta, de ennyire durva még sosem volt. Eddig így is ki bírtam hozni pluszra, de mióta átmentem 1 - 2 napja turbora, nagyon kapom az ívet. Közben MTT -n pedig megnyerem a HU -t, úgy érzem, a játékommal óriási gondok nincsenek. Egyszerűen nem tudok mit kitalálni. Jó, nyilván rosszabb lenne, ha az EV vonal is lefele menne. Akkor tudnám, hogy még elmélet hegyek kellenek. Toljam tovább, vagy menjek vissza normálra?
Nekem az a bajom, hogy 40BI+ -ban kéne lennem EV szerint, így viszont 30BI mínuszban vagyok. Végig EV alatt megyek már vagy 6 - 700 játék óta, de ennyire durva még sosem volt. Eddig így is ki bírtam hozni pluszra, de mióta átmentem 1 - 2 napja turbora, nagyon kapom az ívet. Közben MTT -n pedig megnyerem a HU -t, úgy érzem, a játékommal óriási gondok nincsenek. Egyszerűen nem tudok mit kitalálni. Jó, nyilván rosszabb lenne, ha az EV vonal is lefele menne. Akkor tudnám, hogy még elmélet hegyek kellenek. Toljam tovább, vagy menjek vissza normálra?
Ugyanez volt velem is... Turbón 30 BI-nel EV alatt, az Ev felfele ment a valós nyeremény lefele. Egyszerűen képtelen voltam nyerővé válni (bár a minta is kicsi, csupán pár 100 sng). Normálon meg nyerő voltam. Én sem értettem miért van ez, vszínűleg nem tudtam eléggé idomulni az általad is fentebb linkelt szituációkhoz (akár bubble, akár 5-6 játékos) és átlag stackek 4-5 bb-k. Nekem túl nagy volt a variancia. Ha van gyomrod az ilyen meg még nagyobb swingekhez, akkor told, nekem nem vált be. Inkább tolom 4 asztallal többön, de kisebb varianciával.
$75/$150 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG xscpfxc ($1,815)
UTG+1 M4sch1ne ($1,755)
MP1 alcyoneaas ($1,705)
MP2 Tim080 ($1,960)
MP3 jadawin1 ($1,895)
CO miltheo ($1,475)
BTN WotNoAces ($1,330)
SB vikus_xxx ($1,425)
BB GalambosTarzan ($1,640)
Pre-Flop: ($225, 9 players) GalambosTarzan is BB :9s: :qh:
7 folds, vikus_xxx goes all-in $1,425, $1275 to GalambosTarzan ($1490)?
Az ellenfél 16/10 -et játszik 260 hand óta, viszont SB -ből 90% -ban. Gyakorlatilag any2 pushon van. Wizard szerint itt meg lehetne adni ellene 45% -al.
A hand lényege, hogy érdemes -e itt bevállalni ellene egy callt ilyen stackből, illetve kinek mi lenne a call range? Főleg az alja érdekelne, a standard call lapokkal tisztában vagyok.