UI:Szerintetek melyik jobb az 5max vagy a 6max?
Tyler,csiko?Többiek?:)
Ha számodra nem akadály ennyi asztal egyszere,akkor hajrá:)
1hand(aa vs j9)Nem kell rajta rágodni,ezerszer lejátszanám a kezembe AA-al,ugyan így PFR.
Videó:
Lehet neked is könnyebb lenne ha valami programba beteszed a handeket és utána dumálsz rá.Az akademia chatbe biztos segítenek!
GL
mikee
UI:Szerintetek melyik jobb az 5max vagy a 6max?
Tyler,csiko?Többiek?:)
Az 5max, mert ott kevesebben fernek el.
tyler:
Én a HM-es (statokkal) visszajátszásokat szeretem leginkább. Ha lehet kívánságműsor, akkor válassz olyat, ahol 120+ handet játszottál FR-en és HU-ban 2. lettél. Összes handdel, mit miért csináltál kommenttel. Én is csinálok egyet, ha van rá igény.?
mikee:
Én szeretem a 6-maxot, 5-maxot pedig még sosem játszottam ezért túl objektív véleményem nincs. Nekem a FR az elsődleges vadászterületem és az én habitusomhoz ez áll a legközelebb. Ha szereted a pörgést és szívesen tolod szélesebb rangekkel, pláne' szélesebb rangek ellen akkor 6-max, ha még több benned a gambler vér, akkor 5. Azért remélem segítettem... :)
hy all
THX mindenkinek az infót :)
Jöhetnek a videók, minden mennyiségben.
Tyler,várjuk a handeket.
GL
bocsanat,elvesztem egy kicsit a hét második felében (sok buli)
de holnap jönnek handek,plusz lee nelson könyvböl is érdekesebb gondolatok...
holnap jelentkezek
üdv!
elmaradt handek utobbi időböl:
1,tök std,de h mennyire EV alatt futok arra jó példa
[pokerhandreplays]2576029[/pokerhandreplays]
2,ilyet még sztem nem láttam...
[pokerhandreplays]2576033[/pokerhandreplays]
3,semmi különös,csak az ilyen dominált handek annnyiszor húznak túl mostanában hogy csak na,nembaj move on...
[pokerhandreplays]2576036[/pokerhandreplays]
4,van hogy a jó oldalon állok
[pokerhandreplays]2576038[/pokerhandreplays]
5,mega pot-okat is nehéz a flopolt nutsal behuzni....
[pokerhandreplays]2576040[/pokerhandreplays]
6,így jár aki pusholó lappal nem tolja be a 12bb-t bubble-ban
[pokerhandreplays]2576042[/pokerhandreplays]
estére elökeresem a szettesedésröl sng-ben a gondolatot,amivel kapcs. majd kivancsi lennék a véleményetekre...
meg ma ismét probálgatom majd camtasia studio-t hogy hogyan tudom megcsinálni a legjobb felvételt....
challenge-röl: úgy érzem hogy nagyon sok dologgal kapcsolatban sokkal jobb a gondolkodásmódom,a novembert sng-zésre fordítom,de ha nem megy akkor visszatérek nl25/30 cg-re vagy omahára... de egy 5-10%-os roi-val már elégedett lennék,új hónap új remények :)
"A 2-10-ig szabály: Itt egy egyszerű szabály a kezdő játékosoknak, amely útmutatóként szolgál a tekintetben, hogy zsetonjaik mekkora részét tehetik kockára egy kézben párral történő emeléskor vagy egy emelés megadásakor. Amikor 22-től TT-ig terjedő kézben párt kapunk, a párunk értékének megfelelő százalékát használhatjuk fel a zsetonjainknak egy emelésre vagy megadásra. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 2% a 22, 3% a 33, 4% a 44, 5% az 55, 6% a 66, 7% a 77, 8% a 88, 9% a 99 és 10% a TT esetén játékra fordítható összeg. Ez bármilyen játékszituációra vonatkozóan pontos útmutatást ad nekünk. A magasabb párok, melyek JJ-tól kezdődnek, különböznek alacsony társaiktól. Az alacsony párok esetében általában szükségünk van kezünk javulására a leosztás megnyeréséhez. A nagy párok sokszor nyerni tudnak javulás nélkül is, ha tehát ránk emeltek, gyakran visszaemelhetünk velük. Akár még allin is mehetünk. Ennek megfontolásakor tekintetbe kell vennünk a pozíciónkat, zsetonjaink számát, azt hogy az eredeti emelő konzervatív vagy agresszív játékos-e, és az összes többi rendelkezésünkre álló információt.
A 2-10-ig szabály használatakor mindig az emelés megszokott mértékben, négy nagyvaknyi összeggel emeljünk, ha elegendő zsetonunk van. Máskülönben csak adjuk meg a nagyvak összegét (limpeljünk). Például 15/30-as vakok mellett, 1 400 zsetonnal 120 Például 15/30-as vakok mellett, 1 400 zsetonnal 120 emelünk TT esetén, míg 44-gyel a kezünkben csak megadjuk a vakot, a 22-t pedig eldobjuk."
ez Lee Nelson-ban van...
-nem tudom mikor készült de ugye a 4bb-s emelés már alapból furcsa...
-másik a limpelés,pl elölröl limpelne valaki akkor hatsó pozikból gyakran izolálják
az én játékom jelenleg párokkal:
-15bb-ig,illetve 50-es vakszintig mindig 3bb-t emelek velük poziciótól függetlenül
-12-15bb között ellenfél és poziciótól függöen,elölröl 99ig dobás,hátulról CO/BTN kis párokkal is emelés
vélemények?
hi!
Szerintem, a Lee Nelson full ringre írodott, ettől függetlenül szerintem nem olyan rossz amit ír.
De amit írsz, hogy pozíciótól függetlenül emelsz ez nem teljesen jó szerintem, mivel kis téten játszol + 6maxot, ezért sokkal több a calling s. játékos, és oop nem tudsz velük mit kezdeni. Természetesen CO és Bt.-ból már lehet velük lopni,de ha szeretnek a vakok védni akkor ezt is lehet 88+-ra redukálni.
12-15BB-től meg szerintem ne lopj, hanem pusholj, mert ha már emelsz akkor inkább jobb a push, és ez vonatkozik a QQ+ra is. Nyugodtan lehet monsterrel is pusholni, annyi a gyenge játékos, hogy jobban megéri, mint emelni, mert egy pl. 88-al megad egy emelést, de flopon már könnyebben eldobja, de sokszor preflop a pusht is megadja főleg ha big stack.
Rengetek olyan handet raksz be, hogy monsterrel csak emelsz és kicsit 3betelsz vissza big stackre, ami véleményem szerint nagy hiba. A másik velejárója a sok pushnak, hogy mikor tényleg lapod lesz és megunják akkor rosszabb lappal fognak callolni. Persze ehhez hozzátartozik, hogy egy megfelelő range-el tologassuk az allint.
Remélem segítettem, de várom a reakcíókat.
GL
Sobi
"A 2-10-ig szabály: Itt egy egyszerű szabály a kezdő játékosoknak, amely útmutatóként szolgál a tekintetben, hogy zsetonjaik mekkora részét tehetik kockára egy kézben párral történő emeléskor vagy egy emelés megadásakor. Amikor 22-től TT-ig terjedő kézben párt kapunk, a párunk értékének megfelelő százalékát használhatjuk fel a zsetonjainknak egy emelésre vagy megadásra. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 2% a 22, 3% a 33, 4% a 44, 5% az 55, 6% a 66, 7% a 77, 8% a 88, 9% a 99 és 10% a TT esetén játékra fordítható összeg. Ez bármilyen játékszituációra vonatkozóan pontos útmutatást ad nekünk. A magasabb párok, melyek JJ-tól kezdődnek, különböznek alacsony társaiktól. Az alacsony párok esetében általában szükségünk van kezünk javulására a leosztás megnyeréséhez. A nagy párok sokszor nyerni tudnak javulás nélkül is, ha tehát ránk emeltek, gyakran visszaemelhetünk velük. Akár még allin is mehetünk. Ennek megfontolásakor tekintetbe kell vennünk a pozíciónkat, zsetonjaink számát, azt hogy az eredeti emelő konzervatív vagy agresszív játékos-e, és az összes többi rendelkezésünkre álló információt.
A 2-10-ig szabály használatakor mindig az emelés megszokott mértékben, négy nagyvaknyi összeggel emeljünk, ha elegendő zsetonunk van. Máskülönben csak adjuk meg a nagyvak összegét (limpeljünk). Például 15/30-as vakok mellett, 1 400 zsetonnal 120 Például 15/30-as vakok mellett, 1 400 zsetonnal 120 emelünk TT esetén, míg 44-gyel a kezünkben csak megadjuk a vakot, a 22-t pedig eldobjuk."
ez Lee Nelson-ban van...
-nem tudom mikor készült de ugye a 4bb-s emelés már alapból furcsa...
-másik a limpelés,pl elölröl limpelne valaki akkor hatsó pozikból gyakran izolálják
az én játékom jelenleg párokkal:
-15bb-ig,illetve 50-es vakszintig mindig 3bb-t emelek velük poziciótól függetlenül
-12-15bb között ellenfél és poziciótól függöen,elölröl 99ig dobás,hátulról CO/BTN kis párokkal is emelés
vélemények?
hy!
1,Nagyon csúnya egy party!Kitartás!
2,Én dobnám!Meg néztem,hogy 30%-os range ellen is csak 49,8% van és ha nyer,neki 1925zsetonja lesz,neked meg 1175.A köv körben te leszel a BB tehát -225 azaz 950! Ha már ugy is bepakolom a zsetonom akkor push vagy ha rushneey , visszaemel arra te dobnál? Amúgy egyik ICM progi alapján push egy másik alapján csak akkor push ha nagyon feszes a BB!Az biztos,h nem emelnék,push vagy fold!
3,Csúnya! Kitartás!
4,Póker J Sobi kedvenc induló lapja, ha jól tudom.88
5,Jó,hogy flopon teszed be az összes zsetonod. Nem kell túl variálni a dolgokat!NH Esélyek flopon:Neked:65,9% Kathiem: 3,7% Sharkeger0: 30,2% Kitartás!
6,Hiba!Itt push,de ezt tudod,nem kell trükközni!
A (2-10 szabály) hsz-re késöbb!
pá pá