na akkor elsö session: -3bi
elég sok hand,"viszonylag" jól is ment a játék,parszor AA-ba toltam pusholo lapot meg volt egy pf KK - AA-m
handek:
1,hát ezt meg is érdemlem, bet-bet-bet-et kellett volna játszani
[pokerhandreplays]2526757[/pokerhandreplays]
2,alap,ilyenen nem csodálkozok
[pokerhandreplays]2526759[/pokerhandreplays]
3,passz,river A-n erösnek éreztem magam
[pokerhandreplays]2526760[/pokerhandreplays]
4,uaz az asztal,gondolom ez így jó
[pokerhandreplays]2526761[/pokerhandreplays]
5,itt lehet rossz a shove,de az ilyeneket már büntetem
[pokerhandreplays]2526762[/pokerhandreplays]
6,ha nem akkor nem,uaz az asztal
[pokerhandreplays]2526763[/pokerhandreplays]
7,lehet tul bátran pusholok a kis stackre Bvb?
[pokerhandreplays]2526764[/pokerhandreplays]
8,okosabbak mondjanak vmit
[pokerhandreplays]2526780[/pokerhandreplays]
9,push itt 12bb-vel jobban tetszik mint a bet-call
[pokerhandreplays]2526808[/pokerhandreplays]
3. handben az A-t én továbbhívnám turnon
7. handben nem tolnám be ezt még, 9bb effektívvel már igen
8. handben preflop pusholnék
9. handben: nekem is:)
(nem vagyok okos)
1. hand: úgy játszd ahogy mondtad h kellett volna :) riveren sztem felesleges a raise, ilyen flop-turn-action után rosszabb nem adja.
2.flopon többet hívnék, amúgy standard, peched volt :/
3.nagyon drawheavy board, itt is többet hívnék, ha húzólapja van hadd fizessen :) River pot 1/3 bet szinte callért imádkozik, itt csak blöfföt fogunk, dobnám.
4. 50/100as vakszinten én még 3BB-t szoktam emelni, amúgy teljesen jó, nh.
5. ebben én se vagyok biztos, főleg a shorty limpje miatt (sztem ha nem tolják rá mögötted, ő biztosan callol, 2 overrel v szándékosan elcsapdázott monsterrel). Kis párokkal valszeg pusholna preflop, úgyh legjobb esetben is flipet játszol itt sztem. De ennyi dead moneyval a potban nagyon csábító a push sztem is. Mint írtam, érdekes leosztás, kíváncsi vagyok többiek mit írnák ezzel kapcsolatban :)
6. sztem bőven jó itt a push, ATo meg wp limp/call
7. sztem 20BBvel ezt még nem kéne rátolni, dobás preflop, és várunk egy jobb spotra. Alig van pénzed a kasszában. De ezt igazából ki kéne számolni Stove-ban h +EVs push-e.
8, Ha preflop nem tetted be, akkor flopon sztem jó a check/raise...de csak aggró ellenfél ellen! Ha passzív, CS típusú játékos volt, akkor bet/call legyen a line.
9, jó a push sztem.
7. handben nem tolnám be ezt még, 9bb effektívvel már igen
8. handben preflop pusholnék
9. handben: nekem is:)
(nem vagyok okos)
Először is örülök, hogy visszatértél.
1. hand: Amit utólag leírtál, szerintem is úgy kellett volna: végig betelni.
2. hand: Én flop után kb. 430-ig emelnék a végeredmény ugyanaz.
3. hand: Ezt teljesen máshogy játszottam volna. Először is nálam ez pre flop fold. Ha már bent maradtam, akkor ezen a flopon rátoltam volna. Valuért betelni nem érdemes, mert ha jön egy magas lap, vagy egy treff, akkor nem tudod hol vagy. 450-es emelés még szóbajöhet, de ez az ellenfél statjaitól függ. Én rátoltam volna és elteszem a kasszát.
4. hand: Standard.
5. hand: Nálam pre flop fold. Túl sok a short stack, akinek érdemes bentmaradni a partyban, így sanszos, hogy több vásárlót is kapsz.
6. hand: Standard.
7. hand: Fold.
8. hand: Na ez nálam push, de ha már így csináltad, akkor flopon kis nyitás, aminek a hatása ugyanez, ha nincs lapja. Ha bent marad, akkor valószínűleg ingyen lesz a river és ha bejön a csillió outod, akkor kasza.
9. hand: Push aztán pityergés. :)
Számolás!
Helló!
A 7 handhez szólnék ,mivel mostanában tanulom a számolásokat az sngben ,így gyakorlok és lehet segítek vele!Amugy elvileg dobás lenne,ekkora BB-vel nem pusholok.
Több adat hiányzik,ezeket meg próbálom saccolni!Pl ellen meg adó range,te push range-d…
Számoljunk egy kis EV-t!
Az ellenfél meg adó range legyen kb 20%-(saccolás)
A te 10,7-ed a 20% ellen 7szer nyer csak és 13szor veszít!
Azaz,nyersz 7x535=3745
vesztesz 13x535=6955
Mivel csak 20%adja meg a pushodat ezért:
80x50=4000 azaz:80szor viszed el az 50zsetont.
Ezt összeadva és kivonva=790 /100=7,9 /BB=0,15bb szerintem ez gyenge +EV.Megéri?
Most nézzük meg az ő szemszögéből:
Ha jól tudom akkor a PP:1hely70% 2hely30%
1,3830-----38.6 $Eq
2,1665----19.6$Eq
3,1885----22$Eq
4,1085-----13.1$Eq(SB)
5,535-----6.6$Eq(BB)
SB pusholt,
BB az SB push range-t kb 30%teszi.
Ha BB nyer:1070zsetonja lesz ami:12.9$Eq azaz:51%lap kell neki,hogy ez +$EV legyen.
Ha a rangeket nézzük:
1,A te 30%ranged ellen ez a range= 33+A2s+KTs+A4o+KQo 54%ba teljesítenek!
2,Mível tudjuk a BB lapját mert most mi vagyunk BB ,ezért tudjuk a pontos lapot,így pontosabb eredményt is kapunk.PL:A,8s is 52% teljesít!A,Q 62%.
Aki többet foglalkozott az ICM-el az tudja,hogy a kis ST-nek „kevesebb” %-os lappal lehet +$EV megadása!
Remélem tudtam segíteni!Még egyszer kiemelném,hogy hiányosak voltak az adatok,ezért ez nem a pontos számítás,csak én saccoltam egyes adatokra!
Először is örülök, hogy visszatértél.
1. hand: Amit utólag leírtál, szerintem is úgy kellett volna: végig betelni.
2. hand: Én flop után kb. 430-ig emelnék a végeredmény ugyanaz.
3. hand: Ezt teljesen máshogy játszottam volna. Először is nálam ez pre flop fold. Ha már bent maradtam, akkor ezen a flopon rátoltam volna. Valuért betelni nem érdemes, mert ha jön egy magas lap, vagy egy treff, akkor nem tudod hol vagy. 450-es emelés még szóbajöhet, de ez az ellenfél statjaitól függ. Én rátoltam volna és elteszem a kasszát.
4. hand: Standard.
5. hand: Nálam pre flop fold. Túl sok a short stack, akinek érdemes bentmaradni a partyban, így sanszos, hogy több vásárlót is kapsz.
6. hand: Standard.
7. hand: Fold.
8. hand: Na ez nálam push, de ha már így csináltad, akkor flopon kis nyitás, aminek a hatása ugyanez, ha nincs lapja. Ha bent marad, akkor valószínűleg ingyen lesz a river és ha bejön a csillió outod, akkor kasza.
9. hand: Push aztán pityergés. :)
Helló!
A 7 handhez szólnék ,mivel mostanában tanulom a számolásokat az sngben ,így gyakorlok és lehet segítek vele!Amugy elvileg dobás lenne,ekkora BB-vel nem pusholok.
Több adat hiányzik,ezeket meg próbálom saccolni!Pl ellen meg adó range,te push range-d…
Számoljunk egy kis EV-t!
Az ellenfél meg adó range legyen kb 20%-(saccolás)
A te 10,7-ed a 20% ellen 7szer nyer csak és 13szor veszít!
Azaz,nyersz 7x535=3745
vesztesz 13x535=6955
Mivel csak 20%adja meg a pushodat ezért:
80x50=4000 azaz:80szor viszed el az 50zsetont.
Ezt összeadva és kivonva=790 /100=7,9 /BB=0,15bb szerintem ez gyenge +EV.Megéri?
Most nézzük meg az ő szemszögéből:
Ha jól tudom akkor a PP:1hely70% 2hely30%
1,3830-----38.6 $Eq
2,1665----19.6$Eq
3,1885----22$Eq
4,1085-----13.1$Eq(SB)
5,535-----6.6$Eq(BB)
SB pusholt,
BB az SB push range-t kb 30%teszi.
Ha BB nyer:1070zsetonja lesz ami:12.9$Eq azaz:51%lap kell neki,hogy ez +$EV legyen.
Ha a rangeket nézzük:
1,A te 30%ranged ellen ezek a lapok 33+A2s+KTs+A4o+KQo 54%ba teljesítenek!
2,Mível tudjuk a BB lapját mert most mi vagyunk BB ,ezért tudjuk a pontos lapot,így pontosabb eredményt is kapunk.PL:A,8s is 52% teljesít!A,Q 62%.
Aki többet foglalkozott az ICM-el az tudja,hogy a kis ST-nek „kevesebb” %-os lappal lehet +$EV megadása!
Remélem tudtam segíteni!Még egyszer kiemelném,hogy hiányosak voltak az adatok,ezért ez nem a pontos számítás,csak én saccoltam egyes adatokra!
3-ast miért foldoltad volna? sztem ez egy rossz beidegződés hogy lebecsülik úgy általában az sc-ket...
lehet onnan jön h sok tananyag úgy kezdődik hogy az elsö vakszinteken csak jó lapokkal harcoljunk...
én pl ip már első vakszinteken is minden sc-vel igyekszek játszani mert általában nagyon kifizetik...de szigorúan csak IP !
ez azért már közepes vakszint és ugye itt 50-et kell betennunk egy 300as kasszába h flopot nézhessünk és még mindig marad 16,5 bb-nk...ergo nálam eszembe se jut a fold
de persze lehet én gondolkozok hülyén...