ma lement kb 30-40 sng... bár most nem sh-ztam!kipróbáltam a 9 fős ko-s sng-ket...vége kb 7-8bi,de ilyen bad beateket már nagyon nagyon régen láttam,volt h zsinorban 5-6sng-n vertek ugy h turnon meg favorit voltam...2-3szettre is emlekszek elvérezni...most nincs erőm kikeresni a handeket
tényleg vicces hogy amióta komolyan veszem az sng-t azóta gyak alig volt plusszos sessionom...
ma újra elkezdtem olvasni a collin m. könyvet,most pedig snggrinders vidizek egyet...
rakok be grafot is...mielött megnéztem volna,lélekben nagyobb lejtést éreztem benne,de ránézve annyira nincs gáz,csak el kene indulni felfelé...
Nyugi, jo lesz az;) Sztem, neked nem a jatekkal van a gondod, hanem fejben/lelekben.
épp egy dombomain33 videot nézek...ki akarom kérni a véleményetek...
blinds 50/100
ö EP 28bb-vel,mögötte mindenki 10-12bb között
lapja: 55
nálam ez eddig sima emelés volt mert sh cg-böl berögzödött hogy minden pp emelés
ő dobja mert azt mondja nem akarja kétes szituba keverni magát...
közben rajöttem hogy totál igaza van és vszinű ilyen spotokban gyakran hibáztam mert esetlegesen több asztalon nem figyeltem hogy resteal stack-ek vannak mögöttem...és ha emelek semmilyen esetben se járok jól mert ha callolnak akkor nem tudom hol állok,ha resteal pusholnak akkor meg foldolnom kell...
DE,mi van a jobb pp-kkel?
én gyak igy utólag itt TT+ emelnék-mert avval már biztosan tartom ha ramtoljak-bár a másik oldal hogy gyakorlatilag minden jobb pp vszinűleg flip-et játszik egy ip pusholo range ellen,így kérdéses az ilyen 66-99-el mi lenne jó úgy h mondjuk ellenfelekről nincs sok info
vélemények?
77+ nevetve raisecalloznék egy átlagos resteal range ellen!
épp egy dombomain33 videot nézek...ki akarom kérni a véleményetek...
blinds 50/100
ö EP 28bb-vel,mögötte mindenki 10-12bb között
lapja: 55
nálam ez eddig sima emelés volt mert sh cg-böl berögzödött hogy minden pp emelés
ő dobja mert azt mondja nem akarja kétes szituba keverni magát...
közben rajöttem hogy totál igaza van és vszinű ilyen spotokban gyakran hibáztam mert esetlegesen több asztalon nem figyeltem hogy resteal stack-ek vannak mögöttem...és ha emelek semmilyen esetben se járok jól mert ha callolnak akkor nem tudom hol állok,ha resteal pusholnak akkor meg foldolnom kell...
DE,mi van a jobb pp-kkel?
én gyak igy utólag itt TT+ emelnék-mert avval már biztosan tartom ha ramtoljak-bár a másik oldal hogy gyakorlatilag minden jobb pp vszinűleg flip-et játszik egy ip pusholo range ellen,így kérdéses az ilyen 66-99-el mi lenne jó úgy h mondjuk ellenfelekről nincs sok info
vélemények?
hy
Helló!
Jó kérdésJ ,de előtte nézzük meg a dobását,szűrjünk le belőle pár dolgot,majd fordítsuk ezeket a hasznunkra és válaszoljuk meg a kérdésedet.
1,Tudnunk kell,ahogy ő is tudja,hogy a mögöttünk ülő emberek push/ foldot játszanak.Csak olyan kézzel emelek, amivel az allint is meg tudom adni,persze nem szeretnék coinflipet játszani,mert minek kockáztassunk 28bb-vel.
PL: (55 vs 67s=50,5%—49,5%)(55 vs AKo=52%--48%)(55 vs 15%range=46%--54%)
Mível nem tudjuk az ellen lapját jobb ha range ellen számolunk.
Most idézek egy cikkből:
10$ sng mindenkinek 2000zsetonja van! ”QQvan nálad, és BB pozícióban ülsz. SB AKs mutat, és all-in megy. Kb. 53,8%-ban vagy tehát esélyes a kézben, és cashgame-ben egyszerű megadásod lenne. Ha megnyered a kezet, akkor 4000 zsetonod lesz. Ennek az ICM alapján 18.444$ az értéke, és nem 20$!!! 10$-t fektetsz be ahhoz, hogy 8.444$-t nyerj. Ahhoz, hogy hasznot hozó megadást hajthass végre, ennek megfelelően 10/18,444, azaz 54,2% nyerési esélyre van szükséged. Neked viszont csak 53,8%-od van, emiatt pedig dobsz
. „
Nah,tehát vehetjük azt,hogy az sng elején 55% a coinflip,ez az érték változik sng közben.Szerintem nagyobb zsetonosnak ez növekszik,kisebb zsetonosnak ez csökken.Jó lenne egy sng pro ide az akademiara.Spirited szokott játszani sng-ket,talán szól majd ha nagy hülyeségeket írunk.
Szűrés:
55 pár nem teljesített jól a fenti lapok-range ellen,ezért nem hozzuk magunkat marginális helyzetbe!
(77 vs 15%range=50.7%--49.3%)
(99 vs 15%range=57%--43%)
(1010 vs 15%=61%--39%)
Szerintem 99pár az már nem olyan rossz,de 28BB-vel …???Ha buborék szakaszban lenne ,akkor lehetne számolgatni még $Eq ,és lehetne nyomást gyakorolni az ellenfelekre is.66-77-88 (99)dobás,de 2,5bb minuszt be lehet válalni velük.
Ez csak saját vélemény!
Sztem, neked nem a jatekkal van a gondod, hanem fejben/lelekben.
Mikee te aztán beleástad magadat rendesen, ebbe a dologba. Különben énis mostanság sng-zem.
GL
mikee1978:
Igen, a kérdés a 99. Na erre mondanám, hogy gusztus dolga és a stílusodtól függ. Lehet, hogy matematikailag -EV ebben a szituban és egy pro messzire hajítaná, de én nehezen válok meg tőle. Nálam a 8-ast tartalmazó kéz a határ. Az e-fölötti lapokat szeretem agresszíven megjátszani, ha már egyszer partyban maradok.
Nálam a pp-k megjátszása UTG, UTG+1, MP1, MB-ban, 28BB-ből, 5+ személyes asztalnál.
Pre-flop:
1.) 99, TT, JJ: célom dobatni, 1 all-innel szemben felvállalni. Bet sizing: 3-4BB+.
2.) QQ, KK, AA: célom 1 all-int kicsikarni, mindenáron. Bet-sizing: 3-4 BB-.
A többi dobó.