raining
Válasz Alessio kommentjére
2010. márc. 25. 17:39

ellenfelem 45%-ban prefopraiser megvadult Szerb enimöl.
Remek taktika volt 30-60-on ellene , hogy rendszerint 180-ig emelt akár bb-ből is igy jó lappal limp és vártam a raiset majd , A10lapokkal+ pusholtam 2.dik ilyen push után mikor kénytelen volt dobni beírja nekem:
SerbianForce:boszom a anyadat

jót nevettem :) és mikor A6-al adta az AJs pushom akkor csak annyit írtam neki cyao :)

cincinatus
Válasz raining kommentjére
2010. márc. 26. 0:07

Mai kérdéses hand:

Az ellenfél alapvetően tight játékos, bár néha van egy-két érdekes move-ja, a végére pedig fellazul.

Egy TPTK vagy TPGK szerű lapot semmi pénzért nem ereszt el (már sokat játszottam ellene), viszont nagy potba TP alatt nem megy bele.

No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t1330)
Hero (BB) (t1670)

Hero's M: 55.67

Preflop: Hero is BB with 5Image, 10Image
SB calls t10, Hero checks

Flop: (t40) JImage, 5Image, 10Image (2 players)
Hero bets t40, SB raises t160

Hero: ???

HajduJan
Válasz cincinatus kommentjére
2010. márc. 26. 0:39

Mai kérdéses hand:

A ellenfél alapvetően tight játékos, bár néha van egy-két érdekes move-ja, a végére pedig fellazul.

Egy TPTK vagy TPGK szerű lapot semmi pénzért nem ereszt el (már sokat játszottam ellene), viszont nagy potba TP alatt nem megy bele.

No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t1330)
Hero (BB) (t1670)

Hero's M: 55.67

Preflop: Hero is BB with 5Image, 10Image
SB calls t10, Hero checks

Flop: (t40) JImage, 5Image, 10Image (2 players)
Hero bets t40, SB raises t160

Hero: ???

Az első vakszinten nem biztos, hogy ilyennel szeretnék tönkre menni, egy limpelt kasszában. Azért ezt a két alsó párt elég könnyen le lehet javulni, főleg ha még a szín is jó neki.
Szóval csak calloznék, nem kell nagy pot, szvsz.
Magasabb vakszinteken, persze azonnal push all in.

1blackknight
Válasz HajduJan kommentjére
2010. márc. 26. 0:42

J A van nála,és lejavul,mert ásznak jönni kell.

cincinatus
Válasz 1blackknight kommentjére
2010. márc. 26. 0:52

Egy-két kiegészítés:

A húzóit nem játssza túl, még soha nem láttam, hogy visszaemelne húzóval.

Viszont nehéz igazán jó spot-ot találni ellene, mert az említett leaket leszámítva nem játssza túl a handjeit, és ha van valamilyen lapja akkor viszont nagyon agresszív.

A meccsek végére pedig egész "normális" játékra áll át, szerencsére azért ilyenkor is kicsit passzív.

Ja és a végét délután prezentálom.

olegg
2010. márc. 26. 8:29

Cincinatus

Nehéz ügy. Van róla history, hogy a top pár gyenge kickert hogy játssza a flopon? Úgy értem, visszaemelt vele, vagy csak callolt ilyen helyzetben? TPTK-ja, vagy TPGK-ja, overpárja valószínűleg nincs, azokkal már preflop emelt volna. Így hát marad a TPWK, illetve a nálad jobb két párok, és az 5-ös set. (Esetleg el tudok képzelni nála egy top pár+flush húzót is, de ez utóbbi esetben nem is igazán vagy elöl). Ha korábban a top pár gyenge kickerrel visszaemelt, akkor reraise, ha nem, akkor akár el is dobhatod, és keress jobb szituációt.

cincinatus
Válasz olegg kommentjére
2010. márc. 26. 8:55

Igen Olegg, egy TPTK vagy TPGK-val simán visszaemelt korábban is, sokszor bekerült már ilyenkor minden középre:) (15+ meccset játszottam már vele)

Gyenge kickerrel nem emelne vissza csak adná, viszont láttam már tőle olyat, hogy KJ, QJ sőt még AJ szerű lapokkal is limpel néha (nagy párokat pedig szeret slowplayelni).

Ha úgy érezi megvan a lapja akkor nagyon agresszív és vissza is emel, végig viszi party-t, ilyenkor erőszakosabb mint egy átlag TAG.

A következő utcán pedig erős lappal potot szokott nyitni, attól független az erős lap éppen mi (még abszolút Nuts-al is, mellesleg ez másik komoly leakje, de ez simán lehet TPTK, TPGK is).

Ez volt a fő problémám, ha csak call a flop, ő turnon mindenféleképp potot (360) fog nyitni, és nem tudom merre vagyok, ott lesz egy 720-as pot, így gyakorlatilag all-inről kell döntenem.

Ha floppon 3-betelek, akkor 400+ kell betennem, vagy visszaemeli vagy csak call és megint csak jöhet a számára kötelező turn bet. Mindkét szituban gyakorlatilag az all-in-ről kell döntenem.

olegg
2010. márc. 26. 9:08

Ha preflop erős lapokkal és magas párokkal gyakran csak limpel, akkor szvsz mehet a reraise.

cincinatus
Válasz olegg kommentjére
2010. márc. 26. 9:28

A turn kártya a következő volt:

Turn: 8Image

Tegyük fel, hogy csak callozok a floppon és a fenti (szerintem semleges lap) a turn, akkor Hero ???

olegg
2010. márc. 26. 10:44

Kiváló lap ez nekünk, rajta aligha segíthetett. Ha már így alakult, én check/raise allin mennék itt ellene.

Élő ügyfélszolgálat