olegg
Válasz buckaroo kommentjére
2010. márc. 29. 12:17

A flop Cbet AK-val túlzott agresszió?

Triccianus
Válasz olegg kommentjére
2010. márc. 29. 12:23

Szerintem ez erősen flop- és ellenfélfüggő. Egy száraz (Q73 szivárvány) flopot szinte biztosan c-betelenék, de egy Js8s9c típusún inkább a checket választanám.

cincinatus
Válasz raining kommentjére
2010. márc. 29. 12:29

Besült AK, AQ-val LAG játékos ellen ne c-bettelj mindig, sőt az mondanám, hogy csak max. 50 % c-bet, (ha maniac, akkor pedig egyáltalán ne).

3-betelsz, ez számára mit jelent?

Alapesetben két magas lapod vagy kézbepárod van. Ha látja az alacsony floppot, egy második párt se fog eldobni, (mert feltételezi, hogy téged nem talált el a flop, főleg, ha még valami backdoor húzója is van). Esetleg csak akkor engedné el, ha overbettelsz egy nagyot, de ez szerintem nem jó megoldás, mert lehet, hogy megintcsak bent lesz a stacked nagy része A magassal.

Sőt még simán az is benne van, hogy semmije sincs, csak pozíciója rajtad, de ez épp elég. Turn check-nél tudja, hogy bettelnie kell, mert legtöbbször nem a pot control miatt checkelsz.

Ezért én alacsony vakoknál könnyen megszabadulok az ilyen AK, AQ handektől főleg egy LAG ellen.

Biztosan találsz jobb helyzetet.

A flop előtti all-in nyilvánvalóan rossz megoldás az esetek döntő többségében, legtöbbször coin flip, ha megadják.

buckaroo
Válasz olegg kommentjére
2010. márc. 29. 12:38

Helyzetfüggő

olegg
2010. márc. 29. 12:47

Oké, vettem az adást. Összefoglalva: nagyjából az a véleményetek, hogy 3betelt potban is csak ugyanolyan flop textúra mellett érdemes AQ-AK-val Cbetelni, mint sima betelt potban. Majd törekedni fogok a játékom módosítására, meglátjuk, mire vezet.

cincinatus
2010. márc. 29. 12:48

A c-bet mértéke is érdekes kérdés lehet, én az 50 %-ot kevésnek tartom, nem tudom miért, de ellenem keveset dobnak 50 %-os c-betre, ezért inkább 60 % körül, de sokszor a pot 2/3-a nálam a c-bet.

Még annyi kiegészítés az előző hsz-emhez, hogy OOP szinte kizárt, hogy light 3-betre tenne (ami egyébként sem lenne profitábilis), így elég könnyű helyzetben van a lapjaid megbecsülésével kapcsolatban.

Triccianus
Válasz cincinatus kommentjére
2010. márc. 29. 12:55

A c-bet mértéke is érdekes kérdés lehet, én az 50 %-ot kevésnek tartom, nem tudom miért, de ellenem keveset dobnak 50 %-os c-betre, ezért inkább 60 % körül, de sokszor a pot 2/3-a nálam a c-bet.

Még annyi kiegészítés az előző hsz-emhez, hogy OOP szinte kizárt, hogy light 3-betre tenne (ami egyébként sem lenne profitábilis), így elég könnyű helyzetben van a lapjaid megbecsülésével kapcsolatban.

Ja, a c-bet mértékével kapcsolatban egyetértek. Pl. első vakszinten, egy sima 3x emelést-megadást követően 120 van a potban. Ha flopon itt 60-at nyitsz, nagyon gyakran jönnek veled, míg 80-ra már sokkal inkább dobnak.

buckaroo
2010. márc. 29. 12:56

Én is azt gondolom, hogy legalább 2/3ad kell hogy komolyan vegyék, a kevesebbet a többség simán adja.

Triccianus
2010. márc. 29. 12:57

Viszonylag igen. Persze minden ellenfélfüggő, de én általában A9s+, AJo+, 88+ szoktam 3betelni preflop.

cincinatus
Válasz olegg kommentjére
2010. márc. 29. 13:03

Oké, vettem az adást. Összefoglalva: nagyjából az a véleményetek, hogy 3betelt potban is csak ugyanolyan flop textúra mellett érdemes AQ-AK-val Cbetelni, mint sima betelt potban. Majd törekedni fogok a játékom módosítására, meglátjuk, mire vezet.

Még csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon fontos, hogy pozíción kívül vagy, ennek megfelelően játssz.

Sajnos sokszor tapasztaltam már a saját bőrömön, hogy egy jó LAG játékos kíméletlenül kihasználja a pozíciós előnyét, ellenük nem működnek azok a trükkök mint egy passzív vagy tight típusú player ellen.

Egyébként Olegg nem gondolom, hogy a játékoddal lenne gond, csak rossz szériád van:)

Élő ügyfélszolgálat