A flop Cbet AK-val túlzott agresszió?
Besült AK, AQ-val LAG játékos ellen ne c-bettelj mindig, sőt az mondanám, hogy csak max. 50 % c-bet, (ha maniac, akkor pedig egyáltalán ne).
3-betelsz, ez számára mit jelent?
Alapesetben két magas lapod vagy kézbepárod van. Ha látja az alacsony floppot, egy második párt se fog eldobni, (mert feltételezi, hogy téged nem talált el a flop, főleg, ha még valami backdoor húzója is van). Esetleg csak akkor engedné el, ha overbettelsz egy nagyot, de ez szerintem nem jó megoldás, mert lehet, hogy megintcsak bent lesz a stacked nagy része A magassal.
Sőt még simán az is benne van, hogy semmije sincs, csak pozíciója rajtad, de ez épp elég. Turn check-nél tudja, hogy bettelnie kell, mert legtöbbször nem a pot control miatt checkelsz.
Ezért én alacsony vakoknál könnyen megszabadulok az ilyen AK, AQ handektől főleg egy LAG ellen.
Biztosan találsz jobb helyzetet.
A flop előtti all-in nyilvánvalóan rossz megoldás az esetek döntő többségében, legtöbbször coin flip, ha megadják.
Oké, vettem az adást. Összefoglalva: nagyjából az a véleményetek, hogy 3betelt potban is csak ugyanolyan flop textúra mellett érdemes AQ-AK-val Cbetelni, mint sima betelt potban. Majd törekedni fogok a játékom módosítására, meglátjuk, mire vezet.
A c-bet mértéke is érdekes kérdés lehet, én az 50 %-ot kevésnek tartom, nem tudom miért, de ellenem keveset dobnak 50 %-os c-betre, ezért inkább 60 % körül, de sokszor a pot 2/3-a nálam a c-bet.
Még annyi kiegészítés az előző hsz-emhez, hogy OOP szinte kizárt, hogy light 3-betre tenne (ami egyébként sem lenne profitábilis), így elég könnyű helyzetben van a lapjaid megbecsülésével kapcsolatban.
A c-bet mértéke is érdekes kérdés lehet, én az 50 %-ot kevésnek tartom, nem tudom miért, de ellenem keveset dobnak 50 %-os c-betre, ezért inkább 60 % körül, de sokszor a pot 2/3-a nálam a c-bet.
Még annyi kiegészítés az előző hsz-emhez, hogy OOP szinte kizárt, hogy light 3-betre tenne (ami egyébként sem lenne profitábilis), így elég könnyű helyzetben van a lapjaid megbecsülésével kapcsolatban.
Oké, vettem az adást. Összefoglalva: nagyjából az a véleményetek, hogy 3betelt potban is csak ugyanolyan flop textúra mellett érdemes AQ-AK-val Cbetelni, mint sima betelt potban. Majd törekedni fogok a játékom módosítására, meglátjuk, mire vezet.