izé
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. jan. 2. 16:11

Hello!
Most ismerkedem a HUSnG-vel. A kérdéseim hogy ha használtok programot akkor mit, hány asztalon,+1 ftp 1$-os sng-kon mekkora swingek lehetnek?
Előre is köszönöm!

Jonas 77
Válasz izé kommentjére
2011. jan. 2. 18:54

Hello!
Most ismerkedem a HUSnG-vel. A kérdéseim hogy ha használtok programot akkor mit, hány asztalon,+1 ftp 1$-os sng-kon mekkora swingek lehetnek?
Előre is köszönöm!

Szia Izé!

Szerintem ha most kezded akkor csak 1 asztalon nyomd és minél gyorsabban lépj feljebb a magas rake miatt 1$-on. Kevesen tudnak 2-3 asztalnál többen játszani hatékonyan hu-t.

Átlag 5-10 buyin-es swingek bármikor lehetnek, de ennél akár sokkal nagyobbak is, ezért 80-100 beülő ide is kell. (inkább az utóbbi vagy több)
Az sem mindegy hogy mit játszol (deep stack, no blind increase, normál, turbó, super turbó).

Én nem használok semmilyen szoftvert csak netes adatbázisokat (sharkscope, pokerprolabs), de szerintem 1$-on az sem olyan fontos még.

GL!

Alessio
Válasz izé kommentjére
2011. jan. 2. 19:15

Hello!
Előre is köszönöm!

Ha most kezded, akkor hatásos lehet a stop win/loss, elkerülve a nagy swingeket. 2-3-4 buy in, akármennyi is, neked kell belőnöd.
1 asztalon kezd, és majd játék közben próbáld kitapasztalni, hogy mennyi az, ami neked profitábilis. Ebben a játékban 1 asztal is nyereséges tud lenni.
100 buy in-t javaslok én is. Turbón nagyobb a variancia, mintha normált játszanál.
Holdem manager sztem alap. Sharkscope, vagy prolabs jól jöhet, viszont 20$-ig sztem nem érdemes használni, ugyanis kevés lesz a nyerő player.

izé
Válasz Alessio kommentjére
2011. jan. 2. 20:17

Köszönöm nektek!
Mivel még most ismerkedem a játékkal egy sideroll-t akarok csinálni Ftp-n. Eddig lejátszottam 4 normal HU-t abból 3-at nyertem. Normált fogok játszani ha ott kisebbek a swingek. Egyenlőre nem akarok "komolyabb" összeget befektetni, pár $-ral kezdem, és remélem nem rögtön down-nal :) Ha elfogy a zseton ftp-n, de úgy érzem menne a heads up, akkor a cash game rollomból játszok. Hány BI-nél szoktatok szintet lépni?

Jonas 77
Válasz izé kommentjére
2011. jan. 2. 20:27

Szerintem ha bízol benne hogy jó a játékod, nem tiltelsz és MINDIG visszalépsz időben akkor meg lehet kockáztatni 50-60 beülővel a szintlépést hogy gyorsabban eljuss 10-20$-os tétre. Én 80-100-at tartom biztonságosnak, de én turbót játszom.

Ha kicsit is komolyan szeretnél foglalkozni a műfajjal akkor javaslom hogy ne tölts sok időt 1$-on, egyszerűen megesz a rake. Nyilván ez főleg roll kérdése.

izé
2011. jan. 2. 20:30

Szerintem ha bízol benne hogy jó a játékod, nem tiltelsz és MINDIG visszalépsz időben akkor meg lehet kockáztatni 50-60 beülővel a szintlépést hogy gyorsabban eljuss 10-20$-os tétre. Én 80-100-at tartom biztonságosnak, de én turbót játszom.

Ha kicsit is komolyan szeretnél foglalkozni a műfajjal akkor javaslom hogy ne tölts sok időt 1$-on, egyszerűen megesz a rake. Nyilván ez főleg roll kérdése.

Hát igen a roll:D Az necces. Mennyi különbség van 1-2 esetleg 5$-os tét között?

Jonas 77
Válasz izé kommentjére
2011. jan. 2. 21:09

Szerintem semmi.
Én 5$-on kezdtem starson, majd 11 és most 23$-on vagyok. A 3 szint között nem volt nagy különbség, mindenhol a mezőny 80%-a stabil bukó. 1$-on ez gondolom inkább 90%, kb ennyi lehet.

izé
2011. jan. 2. 21:52

Szerintem semmi.
Én 5$-on kezdtem starson, majd 11 és most 23$-on vagyok. A 3 szint között nem volt nagy különbség, mindenhol a mezőny 80%-a stabil bukó. 1$-on ez gondolom inkább 90%, kb ennyi lehet.

Akkor remélem kevesebb roll is elég lesz ellenük. Kösz a válaszokat!

Taz
2011. jan. 2. 23:18

Szerintem semmi.

Ugyan nem sima HU SNG, hanem 4 emberes HU SNG turbo tapasztalatom van, de én a következő képpen látom:
2.09$-on gyakorlatilag alapvető HU pokerismeretekkel simán lehet nyerni csak nagy a variancia, amit a sok hülye move-al csinál a fish tenger
6.25$-on, ha oda figyel az ember rendesen akkor 10-ből 5-öt simán lehet nyerni (jobb szériában 7-8 is összejöhet), ami elég jó ROI. Nagyon sok a weak-tight és a hiperagresszív ember. Top pár, top kicker-el overbet raise-elnek és gyakran pusholnak is. Ha az embernek nincsenek nagy kilengései, akkor 30-40bi is elég.
11.5$-on már lehet találni értelmes embereket is, de ez se az a kimondott regular szint. 10-ből 4 szerintem itt is hozható elég könnyedén viszont 40-50bi már jó ha van.
23$-on ugyan alig játszottam, de sokkal tight-abb emberekkel találkoztam, mint korábban.

Nyilván ezek csak személyes tapasztalatok....

Ani25
Válasz Taz kommentjére
2011. jan. 3. 21:30

Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy értelmezési problémában. Pontosabban szerintem csak én nem látok tisztán, más aki már régebbóta használ HMet biztos vágja a dolgot. Arra lennék kíváncsi, hogy a HU SNG listájánál a $EV Wont hogy is kellene értelmeznem. Amennyit értek hozzá, annyit kiszűrtem, hogy ez nagyjából annyit tesz, az adott partiban mennyiben játszottam helyesen. 6$os tétnél a nyerhető összeg 11.5$, mekkora az az EV érték amely elfogadható? Vagy megfordítva a kérdést, mekkora az érték amikor bénán játszottam. Remélem értitek mire akarok rájönni. Mikor lehetek nyugodt, hogy jól játszottam?
Előre is köszönöm, hogy segítetek megvilágosodni.

Élő ügyfélszolgálat