ferkocse
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2010. júl. 14. 12:17

Hello !

$2+20-tól már van husáng a PS-n.

Orang3J3ws99
Válasz ferkocse kommentjére
2010. júl. 14. 12:31

Hello !

$2+20-tól már van husáng a PS-n.

THX! Egyébként DONok 1.1 és 5.4 között nincsenek? Tegnap keresgéltem, de nem nagyon találtam...

Triccianus
Válasz adrian303 kommentjére
2010. júl. 14. 12:46

Mondjuk én annyit azért hozzáténnék, hogy én a PS-n játszom, itt nekem az átlag időm 12 perc, és nagyon ritka a 30-perc feletti meccs. ergó arra építeni hogy 30 perc után milyen a vak struktúra, nem feltétlen mérvadó. mondjuk 30 perc után én szeretném már lezárni a meccset, hiszen normál esetben addigra már két másikkal végezni kellett volna, tehát szinte elfecsérelt idő idáig húzni.

Hát ha erőszakkal hamarabb be akarod fejezni a partit, az soha nem veszi ki jól magát...

cincinatus
2010. júl. 14. 13:03

adrian303

Félreértettél épp az a lényeg, hogy mi van a 30 illetve a 36 perces időszakon belül. Azért írtam, hogy 50/100-as szint felett már mindegy, mert onnantól úgyis push or fold van (amit nagyon sok fish is tud játszani).

A PS-en relatíve deep helyzetből jutsz hirtelen push or fold módba és jóval rövidebb a midgame szakasz. Pedig szerintem fontos a midgame, mivel hiába teljesít a fish elfogadhatóan deepen, ha a midgame nem megy neki, eggyel több lehetőség, hogy elkapd.

Egyébként a PS vakstruktúrája sem rossz összehasonlítva más termekkel, csak szerintem a FTP vakstruktúrája jobb.

cincinatus
Válasz cincinatus kommentjére
2010. júl. 14. 13:15

Orang3J3ws99

DON nincs a PS-en 1-5 $ között, a 2,20 $-os HU Sng-t pedig a 10 %-os rake miatt nem javaslom, csak esetleg a játék kipróbálására. A magas rake elviszi a nyereményed jelentős részét. Olyan termet érdemes keresni ahol 5 % a rake micro téten is.

Orang3J3ws99
2010. júl. 14. 13:42

Orang3J3ws99

DON nincs a PS-en 1-5 $ között, a 2,20 $-os HU Sng-t pedig a 10 %-os rake miatt nem javaslom, csak esetleg a játék kipróbálására. A magas rake elviszi a nyereményed jelentős részét. Olyan termet érdemes keresni ahol 5 % a rake micro téten is.

Köszönöm a tanácsot! Van Rollom az 5-10 $-os DON illetve HU játékokhoz is, azonban mivel ismerkedem a műfajjal, 1.1-esen szeretném átlátni és alkalmazni a helyes stratégiát. Kicsit megcsömörlöttem a CG-től. :(

Úgy tervezem, hogy augusztus-szeptember hónapokban Már 5-10 $-os asztalokon játszom. Azokon viszont ha jól láttam kevesebb a fee. Még nem döntöttem, hogy HU vagy DON irányba fejlődjek. Egyszerre persze csak egyet. Valami tipp esetleg?

cincinatus
2010. júl. 14. 13:53

Igen, 5 $-tól már jó a fee.

Ha stabil nyereséget akarsz akkor valószínűleg jobb a DON, viszont HU Sng-ben nagyobb ROI-t tudsz elérni és szerintem sokkal élvezetesebb, viszont nagyon jó tiltkontroll kell hozzá (mivel egyszerre 1-2 asztalt tudsz csak játszani).

De feltétlen próbáld ki mind a kettőt!

Orang3J3ws99
2010. júl. 14. 13:58

Igen, 5 $-tól már jó a fee.

Ha stabil nyereséget akarsz akkor valószínűleg jobb a DON, viszont HU Sng-ben nagyobb ROI-t tudsz elérni és szerintem sokkal élvezetesebb, viszont nagyon jó tiltkontroll kell hozzá.

De feltétlen próbáld ki mind a kettőt!

Legalább 100 1.1-es DON-t akarok játszani az 5 $-ig, ott gondolom kevesebb fish van. Mivel van mögttem néhány év CG =(hobbijátékos vagyok), ezért a játék + odds + stb elsajátítása nem hiszem, hogy többet kívánna. A stabil nyereségre törekszem egyébként. Valahogy az elm. fél évben már nem leltem örömömet a CG-ben és teljesen véletlen kipróbáltam egy SNG-t. Kb 20 db-t játszottam az elm. 5 évben, így nagy tapasztalatom nincs benne, de nagyon megtettszett!!!

Genius_
2010. júl. 15. 16:05

Sziasztok!

Új vagyok az oldalon,már több éve pókerezek Online kisebb-nagyobb megszakításokkal . Online kitekintgetéseim alkalmával általában mindig a HU SNG-kkel próbálkoztam , több-kevesebb sikerrel.
Most sajnos kényszerpályára kerültem a munkámmal kapcsolatban és mivel az élőpóker helyzete nem a legfényesebb és időben is eltérnek egymástól.
Úgy döntöttem, hogy belepróbálok vágni ebbe ismét.
400$-om lenne az egészre, szívesen meghallgatnék ötleteket főleg olyanoktól akik csak ebből élnek tehát "profik".
Itt elsősorban olyanra gondolok , hogy milyen stratégiával tudok elérni egy biztos havi jövedelmet. A nyaram az itt van , rengeteg időt szeretnék belefektetni és energiát.
Mi az ami számomra kézenfekvőbb ? Grind / win-loss , ?
Szívesen hallgatnék meg ötleteket ezzel kapcsolatosan annyira még az sng-k sem idegenek számomra , de cg-zni online semmiképp nem szeretnék.
Remélem lesz egy-két segítőkész ember aki járta a témában.
Genius

Mabohai
Válasz Genius_ kommentjére
2010. júl. 15. 17:03

Sziasztok!

Új vagyok az oldalon,már több éve pókerezek Online kisebb-nagyobb megszakításokkal . Online kitekintgetéseim alkalmával általában mindig a HU SNG-kkel próbálkoztam , több-kevesebb sikerrel.
Most sajnos kényszerpályára kerültem a munkámmal kapcsolatban és mivel az élőpóker helyzete nem a legfényesebb és időben is eltérnek egymástól.
Úgy döntöttem, hogy belepróbálok vágni ebbe ismét.
400$-om lenne az egészre, szívesen meghallgatnék ötleteket főleg olyanoktól akik csak ebből élnek tehát "profik".
Itt elsősorban olyanra gondolok , hogy milyen stratégiával tudok elérni egy biztos havi jövedelmet. A nyaram az itt van , rengeteg időt szeretnék belefektetni és energiát.
Mi az ami számomra kézenfekvőbb ? Grind / win-loss , ?
Szívesen hallgatnék meg ötleteket ezzel kapcsolatosan annyira még az sng-k sem idegenek számomra , de cg-zni online semmiképp nem szeretnék.
Remélem lesz egy-két segítőkész ember aki járta a témában.
Genius

A grind vs. stop/win, stop/loss hosszabb téma, és úgy tűnik itt és másutt is örök vita lesz. Én a grind mellett vagyok, megpróbálom röviden kifejteni az okait:

Ugyanannyi lejátszott játék után (hosszú távon) elméletileg ugyanolyan ROI-val vered a mezőnyt. Nyilván, ha mennyiségre játszol, adott idő alatt többet tudsz teljesíteni, ergo több lesz a profitod.
Ha stop/win/loss-al mégis nagyobb ROI-t tudsz hozni (mert pl nyugodtabb vagy, esetleg végig csak egy asztalozol, hogy jobban tudd követni az eredményt) az itt szerzett többlet még mindig vereséget szenved szvsz a kisebb ROI-val többet játszó játékos profitja ellen. Ha mégis közel azonos nyereség jön ki, a rakebackkel megfejelve (enélkül ne is kezdj el játszani) már biztosan a mennyiségi játék nyer.
Ez rögtön indukálhat is egy cashout módszert: a játékból keletkezett profitot, tehát a tudásod eredményét bent hagyod, és ez alapján lépsz szinteket. A rakebacket, aminek mennyiségét már hónap elején tudni fogod a tervezett játékszám alapján, kiveszed és ezzel kiegészítheted a fizetésed. Ha stop/loss/win-t alkalmazol, a rakeback az eredményeiddel együtt fog ingadozni.

Egyetlen dolog indokolhatja a stop/loss játékot: a lelki tényező. Vagyis ha könnyen tiltre mész (akár pozitív akár negatív), esetleg nem tudod kezelni a bankrollod ingadozását, mert még mindig pénzként látod magad előtt.
Viszont aki komolyan gondolja a pókerkarriert, annak egyszerűen kötelező ezeket levetkőzni. Tehát minél előbb barátkozunk meg a grinddal és az ingadozásokkal, annál jobb. Nem lehet véletlen, hogy az ismert és elismert, legeredményesebb játékosok is mennyiségi játékra törekszenek (eltérő mennyiséget céloznak meg, asztalszám vagy buyin mértékének függvényében, de mindenképpen egy adott darabszámot tűznek ki célul hónap elején).

A megfelelő BR management nyilván elengedhetetlen itt is. Ez már rajtad múlik, mindenkinek más a megfelelő. Általában $10-$30 szintig viszonylag egyszerűen verhető a mezőny, eddig tehát nyugodtan lehet lépdelni, ha megvan a BR. $400-ból én pl úgy csinálnám, hogy elindulok 10-esekkel, 600-tól 20-as, 900-től 30-as.
A visszalépés ugyanilyen fontos! Pl: eléred a 600-at, váltasz 20-asra, nyersz egy darabig, eljutsz 700-ig. Az őrangyalod szabadságra megy, elkezdesz bukni (továbbra is 20-on). Amikor eléred a 400-at (felülről) visszalépsz 10-re és kezded elölről. Ha eléred 20-asokkal a 900-at, lépsz 30-ra, de ha felülről visszestél 600-ig, akkor vissza 20-ra. Stb...Ezzel a módszerrel, ha betartod, gyakorlatilag lehetetlen (teljesen) tönkremenni. Sokaknak lelki törést okoz, ha vissza kell lépniük, de ezt a tulajdonságot is el kell felejteni, különben nem lehetünk hosszú életűek a pókerasztalok mellett.

Remélem használható post volt!

Élő ügyfélszolgálat