majd pre flop betettünk mindent (ekkor olyan 280 zsetonja volt) és a QJ-m kitartott AK-val szemben.
Megmondom őszintén szerintem kár azon vitatkozni, hogy a stop loss/win vagy a grind a jobb, mert két jól működő stratégiát állítotok egymással szembe.
Mindenki a saját tudása, készségei, ideje alapján maga döntse el, melyik szisztéma szerint játszik.
Én pl. korábban leírtam, hogy a munkám mellett nem bírnák grindolni, ezért maradt a stop loss/win ami jól működik.
Mind Hideyoshi, mind Mabohai komoly eredményeket mutatott már fel, ezért szerintem mindkettejük tanácsaira érdemes odafigyelni.
Ui: Viszont azt ne hagyjátok figyelmen kívül, hogy Mabohai (ha jól tudom) turbókat játszik, ott nyilvánvalóan jóval alacsonyabb ROI-t érhető el, viszont a grindelésre alkalmasabb.
dik.
Mind Hideyoshi, mind Mabohai komoly eredményeket mutatott már fel, ezért szerintem mindkettejük tanácsaira érdemes odafigyelni.
Ui: Viszont azt ne hagyjátok figyelmen kívül, hogy Mabohai (ha jól tudom) turbókat játszik, ott nyilvánvalóan jóval alacsonyabb ROI-t érhető el, viszont a grindelésre alkalmasabb.
A következő hand szerintem egy érdekes probléma, floppolt kétpár draw heavy boardon.
Érdemes-e ilyenkor betenni a stackünket vagy lassítsunk?
No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
BB (t1510)
Hero (SB) (t1490)
Hero's M: 49.67
Preflop: Hero is SB with 7, 6
Hero bets t50, BB calls t40
Flop: (t120) 9, 6, 7 (2 players)
BB bets t60, Hero raises t180, BB raises t600, Hero raises t1250 (All-In), BB calls t770
Turn: (t2980) 10 (2 players, 1 all-in)
River: (t2980) 10 (2 players, 1 all-in)
Total pot: t2980
Results:
Hero had 7, 6 (two pair, tens and sevens).
BB had 8, 2 (flush, ten high).
Outcome: BB won t2980
Ha egy kicsit is tájékozódtál volna, ami soha nem árt, akkor már rég tudnád, hogy bizonyos szintig grindelve és stop/win/loss-al összeségében hosszútávon ugyanannyi játékszám jön ki. Többször le volt vezetve ez, ha rendszeresen, napi szinten játszol, nincsenek lényeges különbségek a játékszámban.
De persze ezt az átlag regulárokra értem, nem olyan rakeback huszárokra aki ha nem kapja meg a rake x%-át vastagon mínuszos lenne játékával. Néha az az érzésem fogalmad sincs mi ez a műfaj, és ezt nem bántásnak szánom, csak érthetetlenül állok az eredményeid elött, mintha a valóság, neked nem számítana, csak hajtod a magadét, mint Don Quijote de la Mancha...
Hát pont erre hívta fel a figyelmet TheKlansman amikor ezt írta:
"a statjaid mabohai nem azt mutatják, hogy érdemes lenne megfogadni a tanácsaidat..."
Nézzük ezt számokban, pl:
1,247 $0 $55 1% -$86
1,436 -$1 $35 1% -$873
1% roi turbókon is soványka, mondhatni nullszaldó...
Ha ez neked KOMOLY eredmény akkor itt nagyon nagy baj van a fejekben!!!
Én nem Mabohai ellenes vagyok, nekem irreleváns a személye, de ne vak vezessen már világtalant.
Hideyoshi
Nemcsak a közelmúlt eredményeit vettem alapul, régóta követem Mabohai naplóját (a tiédet is), többször volt neki 5-10 % körüli ROI-ja, ami turbón jó, pláne ha három asztalon tolja az ember, ráadásul Mabohai MTT-ken is szépen teljesített.
Szerintem egy hosszabb breakeven (de még downswing is) mindenkivel előfordulhat HU Sng-ben, ettől még nem lesz rossz játékos.
Nekem sincs túl jó hónapom, bár nem vagyok mínuszban a 10 % ROI-mat nem érzem jónak (még akkor se ha EV szerint 15 % ROI-n kellene lennem).
UPDATE: Látom közben Mabohai is válaszolt, szerintem se kéne vitatkoznotok, én és szerintem a fórumozók többsége MINDKETTŐTÖK véleményére kíváncsi.
A következő hand szerintem egy érdekes probléma, floppolt kétpár draw heavy boardon.
Érdemes-e ilyenkor betenni a stackünket vagy lassítsunk?
No-Limit Hold'em Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
BB (t1510)
Hero (SB) (t1490)
Hero's M: 49.67
Preflop: Hero is SB with 7, 6
Hero bets t50, BB calls t40
Flop: (t120) 9, 6, 7 (2 players)
BB bets t60, Hero raises t180, BB raises t600, Hero raises t1250 (All-In), BB calls t770
Turn: (t2980) 10 (2 players, 1 all-in)
River: (t2980) 10 (2 players, 1 all-in)
Total pot: t2980
Results:
Hero had 7, 6 (two pair, tens and sevens).
BB had 8, 2 (flush, ten high).
Outcome: BB won t2980
Hidejoe
Te tényleg azt feltételezed, hogy Mabohai, aki pont a grind mellett van, ~2700db HUSNG-t játszott le eddig? Tudhatnád, hogy sok teremben megfordult már, s igenis szép eredményeket tudhat maga mögött, de már megint csak a másik alázása alaptalanul (ami a kedvenced) a lényeg.
Eh, ezen jót mosolyogtam, mert kb ugyanezt gondolom rólad (mmint a Don Quijote hasonlat). :)
Ha tudnám, hogy nem adod tovább senkinek, elküldeném az összes nicket, amin november óta (tehát mióta ezzel a műfajjal foglalkozom) játszottam, és láthatnád, hogy pluszos vagyok, nem kellene féltened többet, hogy mi lesz velem, ha elzárják a rakeback-csapokat :) Ez nem fog megtörténni, mert láttalak már mások Scope grafikonját kiteregetni, tehát továbbra is azt hiszel, amit akarsz, ha ez így jó neked...
Tegyünk meg valamit a fórum(ok) érdekében: ha valami kérdés van, írja be mindegyikünk a saját véleményét és ne reagáljunk a másikéra, ok? Ez sztem elég korrekt ajánlat :) Valószínűleg soha nem leszünk egy véleményen, legjobb barátok sem leszünk, de ezt ne teregessük ki többet. Várok erre egy választ, még utoljára. Csak annyit, hogy OK vagy NEM OK. Köszi!