Deák téren kívül tudsz más €-s ATM-et itthon?
Szia, írj egy elérhetőséget és leírom neked röviden és érthetően, hogy milyen opcióid vannak.
Jött bárkinek e-mail az infókkal, tanáccsal?
Ha bárki megkapta légyszi küldje tovább nekem, mert a kérdést én tettem fel, de válasz még sajnos nem jött.
kopppendorfer-botond@freemail.hu
A válaszadók közt találtam 1-2 jó tippet, de még nem vagyok teljesen nyugodt.
Köszi addig is!
Szia, írj egy elérhetőséget és leírom neked röviden és érthetően, hogy milyen opcióid vannak.
Alapvetően két út van a megoldásra, ami gazdaságosabb mint leadózni a jelenleg itthon érvényes mértékkel.
1. egyedül, saját számlá(id), eszközeid igénybevételével.
2. Más személy közbeiktatásával.
Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és kockázatai. Ha egymagad oldod meg, akkor hosszabb távon nagyobb az esélye, hogy bebuksz és kellemetlen helyzetbe kerülsz a navnál. Ez amúgy még bőven nem a világvége, lehet velük alkudni, teljesen emberségesre vették a figurát az utóbbi években, de az biztos, hogy a legrosszabb esetben sem kerülsz börtönbe, és ezer módja van annak is, hogy ne lássanak pénzt tőled. A kérdés az, hogy akarsz e úgy élni évtizedeken át, hogy folyamatosan ügyelned kell arra, hogy papíron nincstelen legyél, és jövedelmed se legyen? Rengetegen élnek így, mindent meg lehet oldani, de jóval több agyalást, odafigyelést igényel, mint normál esetben. Nem biztos, hogy ezt az életminőség romlást megéri ez az összeg.
A második eset elvileg egyszerűbb, több megoldás is van ha van segítséged, de itt rövid távon kockáztatsz nagyot azzal, hogy átb.sznak. Persze ezt a kockázatot is lehet csökkenteni azzal, hogy több részletben bizniszeltek, nem pedig egyben nagyot.
Ahogy olvasgatom, már nem számolnak a forint további jelentős gyengülésével, így forintban sem lesz nagy kockázatban az értéke, de csak ha mielőbb befekteted. Én a helyedben kiutalnám egy bankszámlára több részletben a pénzt akinek ez nem probléma, ő odaadja/átutalja neked, és ennyi. Ezt is könnyen le lehet papírozni. Ha nagyobb dolgot veszel (pl lakás), arról meg írsz egy kölcsönadási (vagyis inkább egy kölcsön kapási) szerződést pl valamelyik nagyszülőddel. Havi pártízezer megtakarítással is évtizedek alatt összegyűlhet egy idős embernek ennyi pénz, nem fognak vele foglalkozni.
Technikailag mindkét fő csapásiránynak több alternatívája van, ezeket konkrétan nyilván nem fogja senki kiírni ide.
lecso10 kukac freemail pont hu, 1% + banki költségek + utazási költség. ;)
Bankkártyával lehet kifizetni, es az automata csak 500e forint havi kifizetés utan jelzi a nevet.
Talan ha sok a penz elo mtt-re erdemes befektetni , mert online jelentkezés is van es nincs ado élőn
"az automata csak 500e forint havi kifizetés utan jelzi a nevet"
Ez valóban így van?
"az automata csak 500e forint havi kifizetés utan jelzi a nevet"
Vagyis ha valaki felvesz minden nap mondjuk 20k-t, akkor már jelzi-jelezheti a rendszer?
"nincs ado élőn"
Ez így ebben a formában igaz?
En nem pokerezem, de ugy tudtam, hogy elo utan nincs ado, de az 500e vagy 500e vagy 600e és igaz hogy havi szinten csak azt tudjak nyomozni. Alatta nem látni