cursor 10
Válasz Chryss85 kommentjére
2012. márc. 23. 6:20
Valaki használta ma az MB mastercardját?
Én egy OTP-s automatánál akartam lóvét felvenni, de azt írta ki 2x is, hogy "Ez a művelet az ön kártyájával nem engedélyezett"
Nincs zárolva az MB-m, van rajta pénz, és nem is léptem túl a napi limitet. Valaki tapasztalt hasonlót?
A Netelleres topikban vki írta,hogy az OTP korlátozta a nem saját maga által kiállított kártyák használatát saját automatáiban. Lehet ez volt a gond.
peacefulenergy
Válasz cursor 10 kommentjére
2012. márc. 23. 9:43
A Netelleres topikban vki írta,hogy az OTP korlátozta a nem saját maga által kiállított kártyák használatát saját automatáiban. Lehet ez volt a gond.
Nem kell OTP-n felvenni pénzt.:)
Chryss85
Válasz cursor 10 kommentjére
2012. márc. 23. 12:26
Köszönöm a válaszokat! :)
Pedig pont pár hete hoztak be valami újítást az OTP-s automaták, hogy választhatunk, hogy a kártya pénznemében (OTP-s váltás), avagy HUF-ban terhelje-e (Mastercard váltás). Miért csinálta volna meg ezt az őrült nagy "fejlesztést", ha nem azért, hogy a nem HUF alapú kártyáknál ő váltson, tehát még több bevételre tegyen szert... Erre most meg nem lehet használni a kártyát náluk... Mit ne mondjak, ez aztán a mentalitás és a logika... No comment. :)
Updata: Most olvastam a Netelleres topicban, amit írtatok. A korlátozás csak arról szól, hogy 100k-ig ad ki külföldi kártyáról. Az itt most nem nagyon számít, mert az MB kártyával max 70k-t ad ki (akt. árfolyam szerint)
bebeto99
Válasz Chryss85 kommentjére
2012. márc. 23. 14:19
Köszönöm a válaszokat! :)
Pedig pont pár hete hoztak be valami újítást az OTP-s automaták, hogy választhatunk, hogy a kártya pénznemében (OTP-s váltás), avagy HUF-ban terhelje-e (Mastercard váltás). Miért csinálta volna meg ezt az őrült nagy "fejlesztést", ha nem azért, hogy a nem HUF alapú kártyáknál ő váltson, tehát még több bevételre tegyen szert... Erre most meg nem lehet használni a kártyát náluk... Mit ne mondjak, ez aztán a mentalitás és a logika... No comment. :)
Updata: Most olvastam a Netelleres topicban, amit írtatok. A korlátozás csak arról szól, hogy 100k-ig ad ki külföldi kártyáról. Az itt most nem nagyon számít, mert az MB kártyával max 70k-t ad ki (akt. árfolyam szerint)
Ne is mond, én ezzel szopok több mint egy hónapja! Akartam pénzt felvenni és ami addig soha nem történt, megkérdezte az automata, milyen pénznemben kérem a terhelést! Az én számlám forint alapum mivel nagyon nagyon régen csináltam.Gondoltam kijelölöm az eurot hátha ugy jobban járok. El is indult a folyamat, mikor is egyszer csak a homokóra megállt, ami alapjában egy nem normális dolog, és kiirta hogy a folyamat megszakadt!Erre én ujra kezdtem az egész müveletet, azzal a kis apro változtatással, hogy kijelöltem a forintot! Na és ez sikerült is! De mikor hazajöttem és beléptem az MB accomra jött a meglepetés, hogy mindkét tranzakcio után levonták a lét! Hoppá egyböl telefon OTP direkt, és mondták náluk sikeres mindkét tranzakcio!Inenn vette kezdetét egy telefonálos, levelezös szép kis "szerelem" aminek talán soha nem lesz vége:) Az ügyhöz tartozik még, hogy az első euros akcionál az automata leadott egy papirt amin szerepel, hogy én felvettem x eurot! Az egészben a szép, hogy lassan 5 hete vizsgálják de a pénz még mindig az ablakban! Annyi kiderült, hogy valoban nem kaptam meg mivel abban az automatában többlet jelentkezett!! A két bank a levélváltásokat egymást közt valszeg valami ultramaratonistával végezteti-nem biznak a postában- azért ilyen lassu! Bazz csak tudnám ki az elvinném kocsival:)
peraspera
Válasz bebeto99 kommentjére
2012. márc. 23. 17:25
az otp rendületlenül rosszabb áron vált. tapasztalataim szerint az mb árfolyamhoz képest 3-5 forinttal kevesebbet ad dolláronként, szóval ne válasszátok.
Maxxxika
Válasz peraspera kommentjére
2012. márc. 23. 21:56
az otp rendületlenül rosszabb áron vált. tapasztalataim szerint az mb árfolyamhoz képest 3-5 forinttal kevesebbet ad dolláronként, szóval ne válasszátok.
Szerdán este én is vettem fel OTP automatáról, és én hülye a kártya pénznemét választottam(USD). Valami 214en váltotta.
enron
Válasz titcar kommentjére
2012. márc. 24. 1:11
ezt honnan tudtad előre?
OTP-s ATM kíírja jópár hete, valami újítási funkció, lehetőség van a kártyához tartozó pénznemben elszámoltatni a tranzakciót bizonyos árfolyamon amit épp kiír, így nem HUF.-ban veszik le, hanem $-ban ami leokézol az ATM-ben
peraspera
2012. márc. 24. 1:21
és melyiknél érdemes? ha még kicsit messzebb is kell menni.
Tudtommal más banknak nincs ilyen szolgáltatása. Mondjuk úgy, h se ersténél, raifnák, uni-nál nem találkoztam ilyennel.
peraspera
2012. márc. 24. 1:24
Hozzáteszem, h az otp még korrekt viszonylag. Tavaly londonban elfogadtam az egyik bank által kínált árfolyamot, s 50k huf-nyi font pénzfelvéttel buktam vagy 4-5k hufot, lol.