De azért lássuk be élőben ha valaki talál valamit floppon az álltalában emel
Hu potba ha drawja van akkor szinte 100%-ba fog cbetelni amit prímán tudunk ch/r-ni.
Én is chek/raise-t választanám ha esetleg kiegészül valamilyen draw még akkor is van esélyünk javulni. De azért lássuk be élőben ha valaki talál valamit floppon az álltalában emel, és ekkor jövönk mi a visszaemeléssel.
Nekem nem ez a tapasztalatom(alacsony nevezésű tornák), szerintem nem feltétlenül, pl a fishek 90%-a itt AQ-val checkel. Ha már fd-je is van az AQ-val akkor valószínű tényleg hív, viszont ha csak TPTK-ja van, akkor meg value-t vesztünk.
Ez valóban igaz, bár azért erre is tudnék mutatni pár elrettentő példát, aki passzív és checkel. Sok olyan fish van, aki draw-ra nem hív, várja, hogy kiegészüljön. Még van, hogy draw+overcardra sem cbetel, inkább checkel(ellenben egy oop emelést két utcán is megad).
Nyilván ritkán lesz jó a donkbet, de van amikor használható, én csak azért akartam hozni egy szélsőséges példát, mert a kollega azt állítja, hogy a donkbet az egyértelműen donk játék, és profik ilyet sosem csinálnak, pedig biztos vagyok benne, hogy csinálnak, és lehet +EV.
ok-ok
és igy riveren ?
$0.25/$0.50 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG ($46.45)
UTG+1 ($52.57)
CO ($40.21)
BTN ($49.28)
SB ($58.62)
JociBalboaa (BB) ($50)
Pre-Flop: ($0.75, 6 players) JociBalboaa is BB :qc: :qh:
1 fold, UTG+1 raises to $1.75, 1 fold, BTN calls $1.75, SB raises to $7.50, JociBalboaa raises to $13.25, UTG+1 folds, BTN folds, SB calls $5.75
Flop: :4s: :ac: :ah: ($30, 2 players)
SB bets $15, JociBalboaa calls $15
Turn: :tc: ($60, 2 players)
SB checks, JociBalboaa checks
River: :3d: ($60, 2 players)
SB checks,
JociBalboaa?
vagy turnon?
thx
(a hu-s handben én se donkolnék, inkább nagyobb c/r, élőben meg ha nincs agró a 4esben valszeg donkolom a floppot)
Turnon én is megécheckelek, ugye túl sok mindennel nem tud túlhúzni, ha hátul van.
Riveren nem tudom, nem pusholnék szerintem, nem nagyon fog itt gyengébbel megadni. Lehet KK-t dobatnánk, de nem fordítanám blöffbe itt a QQ-t. Nagyrészt elől leszünk szerintem viszont nem tudom, mivel fog itt megadni. Nálunk még mindig lehet Ax.
ch szerintem jobb mint a bet allin, mert kevés handel tudja megadni viszont ha callol akkor többször lesz ő jobb mint mi.
nem értek egyet azzal amiket beszélsz MindenkiTáncol a donk/lead témával kapcsolatban. nyilván olyan emberek ellen rossz leadelni, akik sokat cbetelnek, de akik sokszor xbackelnek second pár tipusú handeket, és hasonlóakat, azok ellen sztem igenis jó a lead, mert callozni fogják a leadet. (mivel ugye showdown-képes handet nem igazán szeretnek dobni a fishek, és ahogy TE írtad élőben majdnem mindenki fish)
az élőjáték meg tök jó példa volt előzőleg, mert az élőjáték arról híres, hogy tele van loose-passzív játékosokkal, és néha gyengébb top párokat is checkelnek,vagy a húzóikat. ezért kb. a megfelelő játék a donk, hogy azokból a handekből valuet nyerj, amik más esetben mögéd checkelnek, ellenben egy donk betet calloznának.
ajánlom a dc podcaston bart hanson élő game-ben játszott handjeit, vegas 5-10 és 10/20-on játszott handeket elemez sokszor a műsorában.
ja, bocs. most jutott eszembe, hogy nem beszélni inglésziász. sry srácok az off-ér'.
/off
nem értek egyet azzal amiket beszélsz MindenkiTáncol a donk/lead témával kapcsolatban. nyilván olyan emberek ellen rossz leadelni, akik sokat cbetelnek, de akik sokszor xbackelnek second pár tipusú handeket, és hasonlóakat, azok ellen sztem igenis jó a lead, mert callozni fogják a leadet. (mivel ugye showdown-képes handet nem igazán szeretnek dobni a fishek, és ahogy TE írtad élőben majdnem mindenki fish)
az élőjáték meg tök jó példa volt előzőleg, mert az élőjáték arról híres, hogy tele van loose-passzív játékosokkal, és néha gyengébb top párokat is checkelnek,vagy a húzóikat. ezért kb. a megfelelő játék a donk, hogy azokból a handekből valuet nyerj, amik más esetben mögéd checkelnek, ellenben egy donk betet calloznának.
ajánlom a dc podcaston bart hanson élő game-ben játszott handjeit, vegas 5-10 és 10/20-on játszott handeket elemez sokszor a műsorában.
ja, bocs. most jutott eszembe, hogy nem beszélni inglésziász. sry srácok az off-ér'.
/off
szerintem ritkán lesz jobb lapja mint a mienk
pre TŐ azt kész! :D