Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > nl50 QQ cold 4bet utan AAx vs donk

jabyga
Válasz Kia PRO kommentjére
2011. aug. 7. 22:42

De azért lássuk be élőben ha valaki talál valamit floppon az álltalában emel

Nekem nem ez a tapasztalatom(alacsony nevezésű tornák), szerintem nem feltétlenül, pl a fishek 90%-a itt AQ-val checkel. Ha már fd-je is van az AQ-val akkor valószínű tényleg hív, viszont ha csak TPTK-ja van, akkor meg value-t vesztünk.

Hu potba ha drawja van akkor szinte 100%-ba fog cbetelni amit prímán tudunk ch/r-ni.

Ez valóban igaz, bár azért erre is tudnék mutatni pár elrettentő példát, aki passzív és checkel. Sok olyan fish van, aki draw-ra nem hív, várja, hogy kiegészüljön. Még van, hogy draw+overcardra sem cbetel, inkább checkel(ellenben egy oop emelést két utcán is megad).

Nyilván ritkán lesz jó a donkbet, de van amikor használható, én csak azért akartam hozni egy szélsőséges példát, mert a kollega azt állítja, hogy a donkbet az egyértelműen donk játék, és profik ilyet sosem csinálnak, pedig biztos vagyok benne, hogy csinálnak, és lehet +EV.

MindenkiTancol
Válasz Kia PRO kommentjére
2011. aug. 7. 22:45

Én is chek/raise-t választanám ha esetleg kiegészül valamilyen draw még akkor is van esélyünk javulni. De azért lássuk be élőben ha valaki talál valamit floppon az álltalában emel, és ekkor jövönk mi a visszaemeléssel.

Így van! Sokan itt 3.párral is belehívnak sőt ha elmegy az akció az utolsó beszélőig akkor egy nem kompetens játékos (márpedig az élőben játszók 90-95%a ugye nem kompetens) biztos hogy bele fog hívni ahogy ő fogalmaz "belekérdezni". Ugyanis ő azt látja hogy mindenki csekkelt, oké akkor senkinél nincs semmi majd akkor én kiblöffölöm az inasokat. HUban szettel meg pláne nem donkolnék.

MindenkiTancol
Válasz jabyga kommentjére
2011. aug. 7. 22:47

Nekem nem ez a tapasztalatom(alacsony nevezésű tornák), szerintem nem feltétlenül, pl a fishek 90%-a itt AQ-val checkel. Ha már fd-je is van az AQ-val akkor valószínű tényleg hív, viszont ha csak TPTK-ja van, akkor meg value-t vesztünk.

Ez valóban igaz, bár azért erre is tudnék mutatni pár elrettentő példát, aki passzív és checkel. Sok olyan fish van, aki draw-ra nem hív, várja, hogy kiegészüljön. Még van, hogy draw+overcardra sem cbetel, inkább checkel(ellenben egy oop emelést két utcán is megad).

Nyilván ritkán lesz jó a donkbet, de van amikor használható, én csak azért akartam hozni egy szélsőséges példát, mert a kollega azt állítja, hogy a donkbet az egyértelműen donk játék, és profik ilyet sosem csinálnak, pedig biztos vagyok benne, hogy csinálnak, és lehet +EV.

Hm AQval csekkel??? Akkor te valami óriás betonbarlangban játszhatsz mert itt a nagyrészük a házat is bepakolja AQval kivéve persze az ősbetonok akik csak nutssal játszanak de azt könnyen ki lehet szúrni. Ezek a tipikus beszari passzív fishek mondjuk ahol általában én játszom ott ennek ellenkezője folyik tolják minden szarral ha kell ha nem.

MindenkiTancol
Válasz JociBalboa kommentjére
2011. aug. 7. 22:50

ok-ok

és igy riveren ?

$0.25/$0.50 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
UTG ($46.45)
UTG+1 ($52.57)
CO ($40.21)
BTN ($49.28)
SB ($58.62)
JociBalboaa (BB) ($50)

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) JociBalboaa is BB :qc: :qh:
1 fold, UTG+1 raises to $1.75, 1 fold, BTN calls $1.75, SB raises to $7.50, JociBalboaa raises to $13.25, UTG+1 folds, BTN folds, SB calls $5.75

Flop: :4s: :ac: :ah: ($30, 2 players)
SB bets $15, JociBalboaa calls $15

Turn: :tc: ($60, 2 players)
SB checks, JociBalboaa checks

River: :3d: ($60, 2 players)
SB checks,
JociBalboaa?

vagy turnon?

thx

Ha már 2 helyen is hibáztál akkor legalább a 3. utolsó utcán ne tedd!
1. flop tő!
2. ha már nem tetted meg flopon, akkor turn tő!
3. ha már egyik utcán se tetted meg akkor river tő!

OMG ennyi valuet benne hagyni ebben a handben egy óriás lappal!!!

BelaKecske
Válasz MindenkiTancol kommentjére
2011. aug. 7. 22:51

(a hu-s handben én se donkolnék, inkább nagyobb c/r, élőben meg ha nincs agró a 4esben valszeg donkolom a floppot)

Turnon én is megécheckelek, ugye túl sok mindennel nem tud túlhúzni, ha hátul van.
Riveren nem tudom, nem pusholnék szerintem, nem nagyon fog itt gyengébbel megadni. Lehet KK-t dobatnánk, de nem fordítanám blöffbe itt a QQ-t. Nagyrészt elől leszünk szerintem viszont nem tudom, mivel fog itt megadni. Nálunk még mindig lehet Ax.

qwertibie
Válasz zoltanh kommentjére
2011. aug. 7. 22:51

ch szerintem jobb mint a bet allin, mert kevés handel tudja megadni viszont ha callol akkor többször lesz ő jobb mint mi.

szerintem ritkán lesz jobb lapja mint a mienk

Arsen
Válasz qwertibie kommentjére
2011. aug. 7. 23:08

nem értek egyet azzal amiket beszélsz MindenkiTáncol a donk/lead témával kapcsolatban. nyilván olyan emberek ellen rossz leadelni, akik sokat cbetelnek, de akik sokszor xbackelnek second pár tipusú handeket, és hasonlóakat, azok ellen sztem igenis jó a lead, mert callozni fogják a leadet. (mivel ugye showdown-képes handet nem igazán szeretnek dobni a fishek, és ahogy TE írtad élőben majdnem mindenki fish)

az élőjáték meg tök jó példa volt előzőleg, mert az élőjáték arról híres, hogy tele van loose-passzív játékosokkal, és néha gyengébb top párokat is checkelnek,vagy a húzóikat. ezért kb. a megfelelő játék a donk, hogy azokból a handekből valuet nyerj, amik más esetben mögéd checkelnek, ellenben egy donk betet calloznának.

ajánlom a dc podcaston bart hanson élő game-ben játszott handjeit, vegas 5-10 és 10/20-on játszott handeket elemez sokszor a műsorában.

ja, bocs. most jutott eszembe, hogy nem beszélni inglésziász. sry srácok az off-ér'.

/off

MindenkiTancol
Válasz Arsen kommentjére
2011. aug. 7. 23:23

nem értek egyet azzal amiket beszélsz MindenkiTáncol a donk/lead témával kapcsolatban. nyilván olyan emberek ellen rossz leadelni, akik sokat cbetelnek, de akik sokszor xbackelnek second pár tipusú handeket, és hasonlóakat, azok ellen sztem igenis jó a lead, mert callozni fogják a leadet. (mivel ugye showdown-képes handet nem igazán szeretnek dobni a fishek, és ahogy TE írtad élőben majdnem mindenki fish)

az élőjáték meg tök jó példa volt előzőleg, mert az élőjáték arról híres, hogy tele van loose-passzív játékosokkal, és néha gyengébb top párokat is checkelnek,vagy a húzóikat. ezért kb. a megfelelő játék a donk, hogy azokból a handekből valuet nyerj, amik más esetben mögéd checkelnek, ellenben egy donk betet calloznának.

ajánlom a dc podcaston bart hanson élő game-ben játszott handjeit, vegas 5-10 és 10/20-on játszott handeket elemez sokszor a műsorában.

ja, bocs. most jutott eszembe, hogy nem beszélni inglésziász. sry srácok az off-ér'.

/off

Érdekes akkor mi tényleg nem egy helyen játszunk! Igen vannak passzív fishek is akik top párt csekkelgetnek stb. de én olyan közegben játszon általában ahol ha egy Q2s mondjuk megad preflop egy 15-20bbs emelést és jön egy Q73 flop akkor teljesen mindegy milyen pozícióban azonnal beledonkol hiszen top párt talált! És ha mindenki dobta utána meg is fogja mutatni hogy lássuk ő nem szarral gurigázik! Elég sokszor ilyenkor totál airrel nem is éri meg rájuk visszahívni sem hiába te voltál a preflop emelő mert úgysem fogják eldobni......... De százszor inkább ilyenekkel játszom mintsem az olyan nit majmokkal akik képesek riveren az emelésemre top2vel is 5 percet gondolkodni és leslowrollozni amikor még be is vagyok rúgva és előtte mutogattam a 9 magasokat és nyilván most is az van nálam!

zoltanh
Válasz qwertibie kommentjére
2011. aug. 7. 23:41

szerintem ritkán lesz jobb lapja mint a mienk

Én ezt úgy értettem, hogy akkor lesz többször jobb lapja ha riveren callolja a pushunkat.
Persze pusholhatunk is, mert legalább nő a non sd winnigs és nagy ritkán kapunk hero callt valami pp-től.

tylerhungary
Válasz zoltanh kommentjére
2011. aug. 8. 0:06

pre TŐ azt kész! :D

Élő ügyfélszolgálat