Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

Maxxxika
Válasz Szecsa kommentjére
2014. márc. 6. 23:31

Előszöris futtatnék egy Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool -t.
Pendriveról is megy.(Ha nem, akkor CD-re írd ki)

BT86
Válasz Maxxxika kommentjére
2014. márc. 6. 23:35

Előszöris futtatnék egy Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool -t.

Már használtam régebben, amikor gyakoribb volt a kékhalál. Először talált hibát, de utána akárhogy pakoltam a memóriákat (4*2), hogy kiszűrjem, sose talált többé hibát.
Majd egy másik hibát is elkezdett okozni, amit az egyik memória nélkül már nem okozott. Így abban bíztam rendben lesz. Volt szervízben is emiatt, ott sem találtak hibát.
De mindenképp lefuttatom újból.

BT86
2014. márc. 7. 14:13

1 óra alatt talált vagy 200 hibát.
Akkor a következő kérdésem, milyen memóriát vegyek (2*4 gigát tervezek venni)?
Az alaplap leírása alapján:

4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
Kétcsatornás memória
DDR3 1866(OC)/1333/1066 MHz

Az 1866(OC) jelentésében nem vagyok biztos. Vehetek bele 1866MHz-es ramot, de alapból 1333-on fog menni, és nekem kell túlhúzni 1866-ra?
Alap esetben nem húznám túl, akkora szükségem nincs nagyobb teljesítményre. De végülis a saját sebességén futna, így a ramnak nem lenne baja. Viszont az alaplap nem tudom mennyire terhelődne.
Vagy vegyek 1333-asokat és inkább ne piszkáljam?

Sambenez
2014. márc. 7. 14:47

Ha tudod ezeket a ramokat próbáld ki egy másik gépben is, mert okozhatja a hibát az alaplapi memória vezérlő is, akkor pedig hiába veszel másik ramot.

Hz
Válasz kertitorp kommentjére
2014. márc. 7. 19:31

Mivel másabb a UPC szolgáltatás, jobb egy invitelnél vagy t-homenál? Igazából arra gondolok, miért szakadna az kevésbé? Nem igazán látom a műszaki hátterét, de azt tudom, hogy elég gyakran 200 ms fölé kerül a válaszidőm, és a Full Tilt support szerint ekkor szakad a kapcsolatom akár percekre is, gondolom ezt nem kell ecsetelnem mennyire kellemetlen egy rakás rush versenyt játszva.

Most néztem a UPC honlapján a sávszélesség ajánlót, kitöltés után a Fiber Power 240-t ajánlotta. Most ez tényleg komoly, ahhoz hogy normálisan lehessen grindelni ekkora sávszélesség kell?

Sávszélesség egy dolog, a válaszidő (ping) meg egy másik.
Külföldi válaszidő, és sávszélesség meg még ezek után jön.
Az hogy 240Mbit a net, oké, hova? A szolgáltató szerverére? Faja.
3ms a ping? Hova? A Bix-re? És a Full Tilt-re?

Hz
Válasz BT86 kommentjére
2014. márc. 7. 19:33

1 óra alatt talált vagy 200 hibát.
Akkor a következő kérdésem, milyen memóriát vegyek (2*4 gigát tervezek venni)?
Az alaplap leírása alapján:

4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
Kétcsatornás memória
DDR3 1866(OC)/1333/1066 MHz

Az 1866(OC) jelentésében nem vagyok biztos. Vehetek bele 1866MHz-es ramot, de alapból 1333-on fog menni, és nekem kell túlhúzni 1866-ra?
Alap esetben nem húznám túl, akkora szükségem nincs nagyobb teljesítményre. De végülis a saját sebességén futna, így a ramnak nem lenne baja. Viszont az alaplap nem tudom mennyire terhelődne.
Vagy vegyek 1333-asokat és inkább ne piszkáljam?

Nincs túlhajtva (Over Clock) a gépe/memória?
Nem azért fagy a gép?

BT86
Válasz Hz kommentjére
2014. márc. 7. 23:07

Nincs túlhajtva (Over Clock) a gépe/memória?
Nem azért fagy a gép?

Nincs. De írtam is, hogy nincs akkora szükségem a teljesítmény javulásra, ezért alap esetben nem csinálnám. Inkább a megbízhatóság lenne a fontos.
Csak nem úgy emlékeztem, hogy alapból 1333-ig kezeli a lap.
Meg az az igazság, hogy az vígasztalt az egészben, hogy újra 8 giga lesz benne (2-t már kivettem hasonló hibák miatt) és ráadásul jobb is. De ez utóbbi akkor úgy tűnik mégsem lesz :)

Hz
Válasz BT86 kommentjére
2014. márc. 8. 1:16

Nincs. De írtam is, hogy nincs akkora szükségem a teljesítmény javulásra, ezért alap esetben nem csinálnám. Inkább a megbízhatóság lenne a fontos.
Csak nem úgy emlékeztem, hogy alapból 1333-ig kezeli a lap.
Meg az az igazság, hogy az vígasztalt az egészben, hogy újra 8 giga lesz benne (2-t már kivettem hasonló hibák miatt) és ráadásul jobb is. De ez utóbbi akkor úgy tűnik mégsem lesz :)

Ugyanolyan típusú az összes RAM modul?
Alaplaphoz nincs új BIOS, ami esetleg ilyen problémákat javít?

BT86
Válasz Hz kommentjére
2014. márc. 8. 22:04

Ugyanolyan típusú az összes RAM modul?
Alaplaphoz nincs új BIOS, ami esetleg ilyen problémákat javít?

Egyformák. Volt már emiatt szervízben, ott (állítólag) frissítették a biost pár hónapja/1 éve.
De megnézem van-e újabb.

*Több mint 3 éves a legújabb.

Hz
Válasz BT86 kommentjére
2014. márc. 9. 0:41

Egyformák. Volt már emiatt szervízben, ott (állítólag) frissítették a biost pár hónapja/1 éve.
De megnézem van-e újabb.

*Több mint 3 éves a legújabb.

Hm.
Mondjuk ha memtest-el nem fagy akkor máshol van a hiba.

Élő ügyfélszolgálat