Előszöris futtatnék egy Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool -t.
Pendriveról is megy.(Ha nem, akkor CD-re írd ki)
Előszöris futtatnék egy Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool -t.
1 óra alatt talált vagy 200 hibát.
Akkor a következő kérdésem, milyen memóriát vegyek (2*4 gigát tervezek venni)?
Az alaplap leírása alapján:
4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
Kétcsatornás memória
DDR3 1866(OC)/1333/1066 MHz
Az 1866(OC) jelentésében nem vagyok biztos. Vehetek bele 1866MHz-es ramot, de alapból 1333-on fog menni, és nekem kell túlhúzni 1866-ra?
Alap esetben nem húznám túl, akkora szükségem nincs nagyobb teljesítményre. De végülis a saját sebességén futna, így a ramnak nem lenne baja. Viszont az alaplap nem tudom mennyire terhelődne.
Vagy vegyek 1333-asokat és inkább ne piszkáljam?
Ha tudod ezeket a ramokat próbáld ki egy másik gépben is, mert okozhatja a hibát az alaplapi memória vezérlő is, akkor pedig hiába veszel másik ramot.
Mivel másabb a UPC szolgáltatás, jobb egy invitelnél vagy t-homenál? Igazából arra gondolok, miért szakadna az kevésbé? Nem igazán látom a műszaki hátterét, de azt tudom, hogy elég gyakran 200 ms fölé kerül a válaszidőm, és a Full Tilt support szerint ekkor szakad a kapcsolatom akár percekre is, gondolom ezt nem kell ecsetelnem mennyire kellemetlen egy rakás rush versenyt játszva.
Most néztem a UPC honlapján a sávszélesség ajánlót, kitöltés után a Fiber Power 240-t ajánlotta. Most ez tényleg komoly, ahhoz hogy normálisan lehessen grindelni ekkora sávszélesség kell?
1 óra alatt talált vagy 200 hibát.
Akkor a következő kérdésem, milyen memóriát vegyek (2*4 gigát tervezek venni)?
Az alaplap leírása alapján:
4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
Kétcsatornás memória
DDR3 1866(OC)/1333/1066 MHz
Az 1866(OC) jelentésében nem vagyok biztos. Vehetek bele 1866MHz-es ramot, de alapból 1333-on fog menni, és nekem kell túlhúzni 1866-ra?
Alap esetben nem húznám túl, akkora szükségem nincs nagyobb teljesítményre. De végülis a saját sebességén futna, így a ramnak nem lenne baja. Viszont az alaplap nem tudom mennyire terhelődne.
Vagy vegyek 1333-asokat és inkább ne piszkáljam?
Nincs túlhajtva (Over Clock) a gépe/memória?
Nem azért fagy a gép?
Nincs. De írtam is, hogy nincs akkora szükségem a teljesítmény javulásra, ezért alap esetben nem csinálnám. Inkább a megbízhatóság lenne a fontos.
Csak nem úgy emlékeztem, hogy alapból 1333-ig kezeli a lap.
Meg az az igazság, hogy az vígasztalt az egészben, hogy újra 8 giga lesz benne (2-t már kivettem hasonló hibák miatt) és ráadásul jobb is. De ez utóbbi akkor úgy tűnik mégsem lesz :)
Ugyanolyan típusú az összes RAM modul?
Alaplaphoz nincs új BIOS, ami esetleg ilyen problémákat javít?
Egyformák. Volt már emiatt szervízben, ott (állítólag) frissítették a biost pár hónapja/1 éve.
De megnézem van-e újabb.
*Több mint 3 éves a legújabb.