Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

ivanesz
Válasz kry kommentjére
2018. jan. 12. 13:59

gondolom mehet a kukába az aksi, nekem ezt egy 3 éves aksival csinálta, ha új az aksid, akkor passz.

Köszi,3 körül járhat ez is,azt hittem tovább bírják.

S0nnyB1ack
Válasz Szecsa kommentjére
2018. jan. 27. 18:25

Sziasztok! Feltelepítettem az új vírusirtót (Avira) és azóta mikor tölt a gép brutálisan laggol az egér, korábban sosem csinált ilyet. Van esetleg ötletetek hogy lehetne ezt megoldani?

ria05
Válasz S0nnyB1ack kommentjére
2018. jan. 27. 18:53

Sziasztok! Feltelepítettem az új vírusirtót (Avira) és azóta mikor tölt a gép brutálisan laggol az egér, korábban sosem csinált ilyet. Van esetleg ötletetek hogy lehetne ezt megoldani?

Delete Avira), sokat zabál. Van sokkal jobb "molyirtó";) A molyt nem rád értem, hanem másra, de komolyan van sokkal jobb is az Aviránál.

S0nnyB1ack
Válasz ria05 kommentjére
2018. jan. 28. 19:03

Delete Avira), sokat zabál. Van sokkal jobb "molyirtó";) A molyt nem rád értem, hanem másra, de komolyan van sokkal jobb is az Aviránál.

Vírusirtókat értékelő weboldalak szerint épphogy nagy előnye az Avirának hogy nem zabálja a gépet.

kry
2018. jan. 28. 20:08

nálam is Avira fut már évek óta, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
kapcsold ki a Windows Defendert, nem futhat egyszerre két vírusirtó, hátha csak ennyi a gond.

S0nnyB1ack
Válasz kry kommentjére
2018. jan. 28. 21:27

nálam is Avira fut már évek óta, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
kapcsold ki a Windows Defendert, nem futhat egyszerre két vírusirtó, hátha csak ennyi a gond.

Köszi a tippet, erre nem gondoltam.

Kikapcsoltam a defendert és beraktam a Holdem Managert meg a Pokerstars-t a kivételek közé, azóta nincs lag.

lecso10
2018. jún. 14. 16:04

Felhő tárhely szinkronizálás

Hi

Tudja valaki, hogy amennyiben több eszközzel használok egy felhő alapú tárhely szolgáltatást (pl OneDrive), akkor adat módosulásnál mi az a sorrend, aminek mentén felülíródnak az adatok?

Tehát egyrészről hozzáférek az adatokhoz a tárhely online felületén a böngészőben, valamint a hozzá tartozó alkalmazásban is ami a gépen van, plusz még a telefonra telepített alkalmazásban is.

Nekem az lenne a logikus, hogy bármelyik eszközön végzem a módosítást, az végrehajtódik a tárhelyen, onnan pedig "le"szinkronizálódik minden eszközre. De kurvára nem ez történik. :D Beállítást erre külön nem találok.
Vágja ezt valaki,h hogyan működik?

illese
Válasz lecso10 kommentjére
2018. jún. 15. 11:12

Hi

Tudja valaki, hogy amennyiben több eszközzel használok egy felhő alapú tárhely szolgáltatást (pl OneDrive), akkor adat módosulásnál mi az a sorrend, aminek mentén felülíródnak az adatok?

Tehát egyrészről hozzáférek az adatokhoz a tárhely online felületén a böngészőben, valamint a hozzá tartozó alkalmazásban is ami a gépen van, plusz még a telefonra telepített alkalmazásban is.

Nekem az lenne a logikus, hogy bármelyik eszközön végzem a módosítást, az végrehajtódik a tárhelyen, onnan pedig "le"szinkronizálódik minden eszközre. De kurvára nem ez történik. :D Beállítást erre külön nem találok.
Vágja ezt valaki,h hogyan működik?

A dolog függ a tárhelyszolgáltatástól meg a klienstől is. A onedrive esetében Windows-on egy szinkronizációs mechanizmus működik ha a file-rendszeren keresztül nyitod meg. A változást lokálisan teszed meg, és az megy fel utána a szerverre. Ennek az az értelme, hogy a kliens a szokásos Win32 fájlműveletekkel kommunikál, nem kell átírni. Néhány kliens (pl. Word) képes közvetlenül a szerverrel kommunikálni de nem tudom ez a OneDrive vagy csak a OneDrive for business (aka. sharepointtal) működik. Ebben az esetben közvetlenül a szerveren szerkesztesz, és látod amit mások csinálnak. De ez nagy varázslat.

lecso10
Válasz illese kommentjére
2018. jún. 15. 14:55

A dolog függ a tárhelyszolgáltatástól meg a klienstől is. A onedrive esetében Windows-on egy szinkronizációs mechanizmus működik ha a file-rendszeren keresztül nyitod meg. A változást lokálisan teszed meg, és az megy fel utána a szerverre. Ennek az az értelme, hogy a kliens a szokásos Win32 fájlműveletekkel kommunikál, nem kell átírni. Néhány kliens (pl. Word) képes közvetlenül a szerverrel kommunikálni de nem tudom ez a OneDrive vagy csak a OneDrive for business (aka. sharepointtal) működik. Ebben az esetben közvetlenül a szerveren szerkesztesz, és látod amit mások csinálnak. De ez nagy varázslat.

Köszi a választ. Időközben úgy néz ki rájöttem mi volt a gond.
Régóta használom a OneDrive-ot, havi 2 rugóért teljesen jó office365-el együtt az 1Tb tárhely. Minden működött frankón, de sokat használom a OneNote-ot, de csak mostanában kell a telómon is érdemben használni, de az istennek nem szinkronizált. Vagyis szinkronizált, de a gépre telepített OneNote kliensben nem láttam, a telón végrehajtott változásokat, eleve teljesen más volt a mappa szerkezet is. Ugyanígy online felületen sem.

Tegnap végül rászántam az időt, átmentettem a jegyzeteket wordbe, és letöröltem a OneNote-ot a telóról és kísérletezéssel kiderült, hogy nem a OneDrive-ban beállított Erre kijelölt mappába menti a telóról a jegyzeteket, hanem csak a OneDrive főkönyvtárába. A telón lévő app-ban viszont nem lehet módosítani a célmappa helyét. Szóval a megoldás az lett, hogy a telón létrehozott mappát szinkronizáltam, és online felületen áthelyeztem a megfelelő helyre, így már minden felületről ugyanabba a mappába hivatkozik. :)

ivanesz
Válasz lecso10 kommentjére
2018. jún. 26. 11:14

TippmixPRO-Befizetés

Sikerült már valakinek befizetni Paypal számlával,hozzárendelt Skrill kártyáról?Sima bankártyás befizetés esetén alapból elutasítja a skrill kártyát.
Létezik,hogy felismeri,hogy a Paypal számlához is Skrill kártya van társítva?

Élő ügyfélszolgálat